Nordik Müziğin En Önemli Temsilcilerinden Eivor Bir Kez Daha İstanbul'da!

Nordik Müziğin En Önemli Temsilcilerinden Eivor Bir Kez Daha İstanbul'da!
  • 0
    0
    0
    0
  • Eivør, tam adıyla Eivør Pálsdóttir Faroe Adaları doğumlu şarkıcı/söz yazarıdır. Eleştirmenler tarafından “kusursuz” olarak tanımlanan sesiyle birçok türde şarkıları bulunan sanatçı rock, caz, pop, klasik müzik ağırlıklı kariyerinde Faroece, Danca, İzlandaca ve İsveç dili gibi çeşitli kültürleri kullanarak çeşitlilik sağlıyor.

    13 yaşındayken Faroe Yerel Televizyonu’nda ilk performansını sergiledi ve aynı yıl ulusal bir yarışmada birinci oldu. 15 yaşındayken rock grubu “Clickhaze”e katıldı. 2000 yılında ilk albümünü kendi ismini vererek yayımladı. Yumuşacık sesiyle bir o kadar vahşi, etnik dokularla bezenmiş gizemli melodiler ortaya koyan Eivør, sesini Faroe’nun halk müziklerini seslendirerek keşfetti. 16 yaşında ilk albümünü yayımlayan Nordik sanatçı, zamanla müziğini elektronik, caz ve klasik türleriyle besleyip geliştirdi. Sanatını özgür bırakmaya önem veren Faroelu yıldız, şarkılarında daha çok ritim ve beat’leri öne çıkararak gırtlak şarkıcılığı gibi kültürünün deneysel ögelerinden de faydalanıyor.

    İkinci solo albümü “Krákan” ile kariyerinin en büyük başarısını “İzlanda Müzik Ödülleri”nde elde etti. ”En İyi Şarkıcı” ve “En İyi Performansçı” kategorilerinde ödüle layık görülen Eivør, bir Faroeli olarak İzlanda Müzik Ödülleri’nde sadece İzlandalılara ödül verilen kategorilerde ödül almayı başarmıştı. Klasik müzik eğitimi almasıyla birlikte Eivør, Faroae Senfoni Orkestrası’nda da yer almış, 2004 yılında bir operada solo söylemişti. Aynı yıl yayımladığı albümü “Eivør” yine İzlanda chartlarında yükselmiş ve ödüllere layık görülmüştü. 2005 yılında Danimarka Yerel Televizyon Kuruluşu’nun (Danish Broadcasting Corporation) 40. yıl özel albümündeki şarkılar Eivør tarafından seslendirilmişti.

    Kariyerinin en büyük işlerinden biri olarak 2016 yılında God of War isimli video oyunun soundtrack albümünde ”Ashes” isimli bir şarkıyı seslendirdi ve “Memories of Mother” isimli eseri besteledi. Massive Attack gibi trip-hop öncülerinden de ilham alan, BBC ve Netflix ortak yapımı The Last Kingdom’ın müziklerinden de tanıdığımız, donuk melodileri sesiyle ısıtan Eivør, 11 Eylül 2024 tarihinde IF Beşiktaş sahnesini sislere bürüyecek!

    Biletler Hammer Müzik, Passo ve Biletix'te.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.