Bilinmeyen Yönüyle Mısır Piramitleri ve Sfenks Heykeli

Bilinmeyen Yönüyle Mısır Piramitleri ve Sfenks Heykeli
  • 2
    0
    0
    0
  • Ergun Candan'ın "Antik Mısır Sırları" adlı eserinden alıntılanmıştır.

    ---

    "Bizim bilmediğimiz bazı sırlara eskilerin vakıf olduklarını kabul etmek durumundayız." 

    (Albert Einstein)

    ---

    Bir Başka Açıdan ve Daha Önce Hiç Bilinmeyen Yapılma Nedeni

    "Piramitlerden sonra Antik Mısır mimarisinin en gizemli yapılarından bir diğeri de yeraltı tüneller ve galeriler sistemleridir. Fakat bu konu diğerine nazaran çok daha az bilinir. Çünkü piramitler devasa boyutlarıyla gökyüzüne yükselirken labirentler yer altında kendilerini gizlemiş durumdadırlar.

    Atlantislilerce Tufan'dan önce başlatılan çalışmalar sonucunda Mısır çok önemli inisiyatik bir merkez haline getirilmişti. Bu merkezi yeraltı tüneller ve galeriler sistemleriyle dünyanın çeşitli noktalarındaki merkezlere de bağladılar.

    Ancak yaklaşmakta olan Tufan'dan haberdardılar ve bunun için çeşitli önlemler almaları gerekmekteydi. Bu önlemlerden biri de bu yeraltı tüneller sistemlerinin sularla kaplanmasına engel olmaktı. Orta Yucatan ve Mısır düz bir araziye sahip olduğu için buralarda söz konusu amaca yönelik olarak tünellerin içine su dolmasına engel olacak bariyerlere ihtiyaç vardı. İşte bu bariyerlik görevini görmek de piramitlere düşmüştü. Piramitlerin yapılmasının bir diğer nedeni de buydu... Gizli yeraltı merkezlerini su baskınlarından kurtarabilmek... Böylelikle piramitler bu gizli yeraltı tünellerinin giriş noktalarına yerleştirildi.

    ---

    Tufan'dan Sonraya Yönelik Kehanet

    'Dünya'nın her yanında insanların yaşayabileceği tüm kara parçalarını dikkatle topladığımız takdirde hepsinin merkezi Aşağı Mısır'da Büyük Piramit'in bulunduğu yöreye rastlamaktadır.'

    (Prof. Smyth)

    Büyük Piramit'in Tufan'dan önce yani Atlantis'in batışından önce yapıldığı dikkate alınırsa o dönemlerdeki kara ve denizlerin dağılımının bugünkü gibi olmadığı ortadadır. Eğer Atlantik Okyanusu'nda halen Atlantis Kıtası varolmuş olsaydı enlem ve boylamının çizdiği oranlar hakkında aynı şeyleri söyleyebilmemiz mümkün olamayacaktı.

    Eğer piramidin şifreli matematiğinde böyle bir oran gözetilmişse, o halde ortaya şöyle bir sonuç çıkmaktadır:

    Atlantisliler kıtalarının batışından sonra dünya üzerinde nasıl bir coğrafi konumlanmanın oluşacağını önceden biliyorlardı!

     [Yani piramit tufandan sonraki Mısır'ın ve karaların konumunun ne olacağı bilinerek tufandan önce yapılmıştı.]

    ---

    Yapılışına Dair Hayret Verici Görüşler 

    'Büyük Piramit'in yapımında kullanılan devasa taş blokların kullanımı ancak ve ancak daha sonraları insanlığın yitirdiği belirli doğa bilgisinin bu işte kullanılmış olmasıyla açıklanabilir. Doğanın gizemiyle ilgili bu bilgilerin sahipleri ağır cisimlerin mevcut ağırlıklarını istedikleri gibi değiştirebilecek şekilde maddenin çekimini kontrol edebilmekteydiler. Dev yapılar mimarisinin harikaları ancak işte böyle açıklanabilir... Piramitlerin yapımını yönetenler kullanılan taşları kısmen levite etmek suretiyle bu işlemi kolaylaştırmışlardır. Bunun için majik asalarını kullanmış olabilirler. Bilgelere eski çağlarda doğanın kudretini açığa çıkartan anahtarlar teslim edilirdi. Gizli sihiri sözcükler ve sihirli asalar... Manyetik alan yayan bir çeşit motor... Dalga boyları ve dev granit blokların levitasyonu... Bu teori bilimkurgu sayfalarından çıkmış fikirler gibi gelmektedir. Peki ama bu teoride bir gerçeklik olamaz mı?'

    (Teozofist A.P. Sinnett)

    Eldeki bazı eski tarihi kayıtlarda yukarıda dile getirilen sıra dışı iddialara benzer bilgiler vermektedir. Örneğin ünlü Tarihçi Herodot'un o dönemle ilgili anlattıkları Teozofist A.P. Sinnett'in ileri sürdüğü teorinin yabana atılamayacağını göstermektedir. Herodot da Mısır'da ağır bir kayanın üzerine konulan bir papirüs sayesinde levite edilerek taşındığına kendisinin bizzat şahit olduğunu tuttuğu tarihi kayıtlarına geçirmiştir.

    Arap tarihçilerinden Abu Zeyd el Balkhy'nin anlattıkları da Herodot'un kayıtlarıyla büyük paralellik gösterir:

    'Büyük taş blokları yerlerinden kaldırmak ve taşımak için bunların üstüne üzerinde bazı formüller yazılı olan papirüsler konurdu. Sonra bir avuç büyüklüğünde ve iç içe giren halkalardan oluşan bir alet taşın üzerine tutulur, halkalar çevrilirdi. Bunun üzerine taş blok ağır ağır yerinden kalkar ve istenen yere götürülebilirdi.'

    Ünlü araştırmacı Murry Hope da Arap Kaynakları'ndaki bu konuyla ilgili ilginç ifadelere dikkat çekmiştir:

    'Dev taş bloklar bir çeşit papirüse sarmalanıp bir rahip tarafından bir asayla dokunulduktan sonra ağırlığını tamamen yitirmekte ve kolayca hareket ettirilerek tam istenilen noktaya yerleştirilmekteydi.'

    Ezoterizmle ilgili konularda dünyanın önde gelen araştırmacılarından olan Bn. Annie Besant da piramitlerin yapımında kullanılan taşların levite edilerek taşındığını söylemektedir:

    'Mısır'daki taşlar ne sırf kas gücüyle ne de modern teknolojiyi aşan hünerli cihazlar kullanılmak suretiyle dikilmiştir. Bu taşlar dünyasal mıknatısiyetin güçlerini kontrol edebilen kişilerce dikilmiştir. Neticede taşlar ağırlığını kaybediyor ve tek bir parmağın temasıyla yönetilmek suretiyle havada süzülerek, belirlenen yerlerine oturtuluyorlardı.'

    Eski Babil dönemine ait kayıtlarda sesin taş blokları kaldırmak için kullanıldığına ilişkin ifadelere rastlanır. Prof. Francois, 'Kalde Büyücülüğü' isimli eserinde bu konuya değinerek:

    'Şurası muhakkak ki eski çağlarda rahipler majik asalar vasıtasıyla fırtınalar çıkartıyor ve bin kişinin kaldıramayacağı taşları mabet inşa etmek amacıyla havalandırabiliyorlardı.' demektedir.

    Sonik tekniklerin [de] kullanılmış olabileceği bugün bilim adamları arasında ciddi bir şekilde tartışılmaktadır.

    Piramidolog William Kingsland Mısır mabetlerinin yapımı hakkında daha ilginç açıklamalarda bulunmuştur:

    'Piramitler inşa edilirken dev taş blokların taş ocaklarından getirilmesi sırasında uzun mesafeler aşılıyordu. Taşlar uygun sembollerin yazılı olduğu papirüslerin üzerine yerleştirilir, arkasından taşlara bir asa ile vurulurdu. Bunun üzerine taş bloklar bir ok atımlık mesafe boyunca havada hareket etmeye başlarlardı. Bu şekilde taşınan taşlar en sonunda piramitlerin inşa edildiği yere kadar götürürlerdi.'

    ---

    Devasa Sfenks Heykeli 

    Neden aslan tercih edilmiştir?

    Bilindiği üzere "Ezoterik Dünya Tarihi" Tufan'dan sonraki bizim devremizin başlangıcı olarak M.Ö. 10.950 tarihini göstermektedir. Atlantis'in tarih sahnesinden silindiği bu tarih astrolojik çağlarda aslan burcuna denk gelmektedir.

    İşte Sfenks'in aslan vücudu aynı zamanda bu anıyı da günümüze taşımaktadır. Yani hem Atlantis'in batışını hem de bizim devremizin başlangıcını bu şekilde üstü kapalı bir şekilde dile getirmektedir.

    Neden başı insan vücudu aslandır?

    Sfenks'in başının insan vücudunun ise aslan olması öncelikle bir dönüşümün sembolüdür.

    Bu dönüşümü ezoterizm "insanlaşan aslanlar" olarak tanımlar. Yani bilgelikten uzaklaşan bizim devremizin insanları burada anlatılmak istenmektedir. 

    ...İnsanlığın aşağıya inişi bu sembolün içinde gizlenmiş durumdadır. Sfenks bu haliyle bizim devremizin hemen başında henüz bu dönüşümün ilk başlangıcını ifade eder. Yani henüz sırların tamamen unutulmadığı dönemi.

    Ancak sembolün içindeki gizli mesaj bununla kısıtlı değildir.

    Başının insan fakat vücudunun aslan olması iki ayrı anlama sahiptir. Burada hem geçmişe hem de geleceğe ait bir mesaj gizlidir. Bir zamanlar aslanla sembolize edilen bilgeliğin bir gün yeniden dünya üzerinde yaşanacağı yani "insanların aslanlaşacağı" da burada anlatılmak istenmektedir.

    Bu özelliğiyle geleceğe ait bir kehaneti de gündeme getirmektedir. Sfenks binlerce yıl öncesinin hem bir anısını, hem de binlerce yıl öncesinin bir kehanetini günümüze kadar sessiz bir şekilde taşımıştır."

    ---

    Kaynakça 

    Ergun Candan, Antik Mısır Sırları, Sınır Ötesi Yayınları. 

    ---

    Fotoğraflar 

    https://tr.pinterest.com/pin/821695894510283487/

    https://tr.pinterest.com/pin/5840674510504388/

    https://tr.pinterest.com/pin/3166662232024186/

    https://tr.pinterest.com/pin/1196337403322971/

    https://tr.pinterest.com/pin/1477812373034767/

    https://tr.pinterest.com/pin/453667362528132235/

    https://tr.pinterest.com/pin/79938962129774621/

    https://tr.pinterest.com/pin/5418462045898625/

    https://tr.pinterest.com/pin/1033294708250913943/

    https://tr.pinterest.com/pin/245024035972049050/

    https://tr.pinterest.com/pin/232850243244398448/

    https://tr.pinterest.com/pin/5348093302291631/

    https://tr.pinterest.com/pin/733734964269080402/

    https://tr.pinterest.com/pin/239253798947976769/

    https://tr.pinterest.com/pin/985231162964194/

    https://tr.pinterest.com/pin/61291244903003600/

    https://tr.pinterest.com/pin/61291244903003590/

    https://www.soylentidergi.com/yeniden-dogusun-simgesi-misir-piramitleri/

    https://www.thecollector.com/ancient-egyptian-structure-discovered-giza-pyramids/

    https://www.meashots.com/photo/183247/aerial-drone-for-the-great-pyramids-of-giza.html

    https://pt.m.wikipedia.org/wiki/Ficheiro:Giza-pyramids.JPG

    https://www.roughguides.com/egypt/pyramids-of-giza/

    https://tr.pinterest.com/pin/322500023307061063/

    https://arkeofili.com/kutsal-sir-fotografcilarin-sfenks-takintisi/

    https://www.google.com/amp/s/kayiprihtim.com/dosya/buyuk-gize-sfenksi-hakkinda/amp/

    https://www.google.com/search?q=sfenks+heykeli+Pinterest&oq=sfenks+heykeli+Pinterest+&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyCQgAEEUYORigATIHCAEQIRigATIHCAIQIRigATIHCAMQIRigATIKCAQQABiABBiiBDIKCAUQABiABBiiBDIKCAYQABiABBiiBNIBCDgzMTJqMGo5qAIOsAIB&client=ms-android-xiaomi-rvo3&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=0sdO-ylbBc-xqM&imgdii=HjKGPMx6Cm5fGM

    https://tr.lovepik.com/image-361407117/egyptian-sphinx-statue-amidst-the-desert-a-captivating-3d-showcase.html

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Great_Sphinx_of_Giza

    https://egymonuments.gov.eg/en/monuments/the-great-sphinx

    https://www.history.com/topics/ancient-egypt/the-sphinx

    https://fr.pinterest.com/pin/556827941427347459/

    https://fr.pinterest.com/pin/563018691838643#imgViewer

    https://fr.pinterest.com/pin/133489576449737651/

    https://fr.pinterest.com/pin/341499584248259324/

    https://fr.pinterest.com/pin/647533252688004996/

    https://fr.pinterest.com/pin/86131411613204741/

    https://fr.pinterest.com/pin/57069120272645039/

    https://fr.pinterest.com/pin/62417144814106906/

    https://fr.pinterest.com/pin/19492210871650254/

    https://fr.pinterest.com/pin/294634000597832293/

    https://fr.pinterest.com/pin/3166662228917534/

    https://fr.pinterest.com/pin/84090718029302930/

    https

    ://fr.pinterest.com/pin/2674081018878978/

    https://fr.pinterest.com/pin/57069120272645102/


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.