Türk pop müziğinin en güçlü kadın sanatçılarından Selin, ilk stüdyo albümü ‘Tek Kişilik Masa’ ile sahneyi devralıyor. Sertab Erener, Mabel Matiz, Canozan ve Dolu Kadehi Ters Tut gibi müziğin efsane isimleriyle yaptığı çarpıcı düetlerle dikkat çeken ve 12 şarkıdan oluşan albüm, Bugün (16 Mayıs) itibarıyla tüm dijital platformlarda yayında.
Pandemi döneminde adını duyurduğu, 65 milyondan fazla dinlenen ‘Yalancı Bahar’, Canozan iş birliğiyle çıkan ‘Seni Gördüğüm An’, söz-yazarlığıyla öne çıktığı ‘Farkında Değildin’ ve listelerden inmeyen ‘Şıp’ gibi parçalarıyla adını duyuran Selin, merakla beklenen ilk albümü ‘Tek Kişilik Masa’yı dinleyicilerle buluşturdu. Türkiye ve global sahnelerin dikkat çeken sanatçısı Selin, albümünün ilk duyurusunu Akasya AVM’nin girişine kurulan tek kişilik masasında yaptı. Selin, performansını ilgiyle izleyen yüzlerce hayranıyla resim çekilerek albüm kapağını imzaladı.
Selin’in pop temelinde alternatif, indie, rock, R&B türlerinin izlerini taşıyan ilk stüdyo albümü ‘Tek Kişilik Masa’, ilişkiler güncesi olma özelliğiyle klasik bir aşk albümü olmaktan uzaklaşarak katmanlara ayrılan bir hikaye sunuyor. ‘Tek Kişilik Masa’da yenen bir öğünü andıran her şarkı, bir duygunun ya da bir yüzleşmenin farklı tonunu taşıyor. Toksik aşklar, yarım kalmış özürler, narsistik kırılmalar ve en nihayetinde gelen farkındalıkla örülü albüm, Selin’in sıra dışı söz yazarlığıyla dikkat çekiyor. Selin’in uzun zamandır üzerinde çalıştığı, söz ve beste yazarlığıyla şekillenen ‘Tek Kişilik Masa’da yerli ve yabancı prodüktörlerin imzası bulunuyor. Sertab Erener, Mabel Matiz, Canozan ve Dolu Kadehi Ters Tut gibi güçlü isimlerle yapılan iş birlikleri de albüme özgün bir derinlik kazandırıyor.
SELİN: “ANCAK BU MASA HER ZAMAN TEK KİŞİLİK KALMADI”
“Albümde zaman zaman karşımda narsistik bir karakterle yemeğe oturduğum anlar var. Bu kişi aslında herkesin hayatında farklı figürlerle karşısına çıkar; aileden biri, bazen bir arkadaş ya da sevgili… ‘Tek Kişilik Masa’ bu fark ediş, yüzleşme ve özgürleşmeyi anlatıyor. Bu masada tek başına olmak bir eksiklik değil. Aksine, kendi gücünü fark ettiğin, tek başına da yemeğin tadına varabildiğin anda, gerçek dönüşüm başladığını ifade ediyor. Yaşadığım hislerimi yansıttığım “Tek Kişilik Masa”m da beni yalnız bırakmayan Mabel Matiz, Canozan, Dolu Kadehi Ters Tut ve Sertab Erener gibi isimlerle bu hikayeyi paylaşabilmek benim için çok kıymetli. Onların varlığı bu sofrayı daha anlamlı ve zengin hale getirdi.”
https://open.spotify.com/intl-tr/album/1PNjEh6e0T28jszrn3Mwva?si=ylGLk3unSmCmoGuWgvzm2Q
Yorum Bırakın