Karantina Günlerinde İzlenecek Uzun Soluklu Polisiye Diziler

Karantina Günlerinde İzlenecek Uzun Soluklu Polisiye Diziler
  • 0
    0
    0
    0
  • Çoğumuzun eve kapandığı karantina günlerinde, zamanınızı değerlendirecek en iyi şeylerden biri de kesinlikle bugüne kadar yapılmış en iyi polisiye serilerini izlemek olacaktır. Zihninizi açacak bu diziler, bugünlerde kafanızı dağıtmanıza yardımcı olacaktır. Gözünüzden kaçan ya da geçmişte izleyip bugünlerde size iyi geleceğini düşündüğümüz birkaç diziyi sizin için listeledik.

    1. CSI: Crime Scene Investigation (2000)

    2000 yılında başlayıp 2015 yılında sona eren dizi, TRT'de Kanıt Peşinde adıyla gösterilmiştir. William Petersen, Marg Helgenberger, Gary Dourdan, Jorca Fox'un başrolleri paylaştığı ve Anthony E. Zuicker'ın yaratıcısı olduğu dizi, Gil Grissom ve ekibinin cinayetleri bilimsel olarak, kanıt üzerinden araştırıp çözmesini anlatır. Oldukça şaşırtıcı olaylara yer verilen dizide kimi bölümler bir filme konu olacak kadar iyi yazılmıştır. IMDB puanı 7,6'dır. Toplam 15 sezon süren dizinin ayrı olarak bir buçuk saatlik bir CSI: Immortality adında, TV filmi formatında finali yayınlanmıştır. Dizinin birçok Emmy ödülü ve Golden Globe adaylığı bulunmaktadır.

    2. Monk (2002)

    Bu günlerde çoğumuzun onun gibi davrandığı aşikar. Kapı kollarını parmağınızın ucuyla tutmak ya da dışarıya çıkarken eldiven kullanmak, insanlara mesafeli yaklaşmak gibi. Monk; Andy Breckman'ın yaratıcısı olduğu, Tony Shalhoub, Jason Gray-Stanford, Ted Levine'nın başrollerini paylaştığı, 2002 yılında yayınlanan ve toplam 8 sezon süren Emmy ödüllü bir dedektiflik dizisi. Obsesif kompulsif bir kişiliğe sahip dedektif Adrian Monk'un cinayetleri bu hastalığın ona verdiği titizlik anlayışıyla çözdüğü komedi ağırlıklı bir seri. Komedi ağırlıklı olmasına karşın karısının ölümünü final bölümüne kadar çözememiş bir Adrian Monk trajedisini de doğru dengeler kurarak anlatan bir dizi. Ülkemizde Galip Derviş adında bir uyarlamayla yeniden çekilmiştir ancak Monk kadar etkileyici olmadığını düşünüyoruz. Son olarak dizinin IMDB puanı 7,9'dur.

    3. Cold Case (2003)

    Meredith Stiehm'ın yaratıcısı olduğu ve Kathryn Morris, Danny Pino, John Finn'ın başrollerini paylaştığı seri, geçmişte işlenen ve asla çözülememiş, kapanmış dosyaları yeniden gün yüzüne çıkararak çözen bir ekibi anlatır. Oldukça etkileyici bölümleri olan dizinin her bölümünün sonunda baş dedektifimiz Lily Rush, çözdüğü davanın kurbanını karşısında görür gibi olur. Bu kurbanın ona şükran belirtmesi gibi bir şeyi betimler. Duygusal olarak seyirciye dokunabilen bir seridir. Ayrıca bu dizi sonrası müzik kültürünüz de epey gelişecektir.

    4. NCIS (2003)

    Donald P. Bellisario, Don McGill'in yaratıcısı olduğu, Mark Harmon, David McCallum, Sean Murray ve Michael Weatherly'ın başrollerini paylaştığı, Deniz Kuvvetleri Kriminal Soruşturma Servisi'nin Deniz Kuvvetleri'nde işlenen suçları araştırdığı polisiye dizidir. Komedi ağırlıklı olmakla birlikte siyasi mesajlar verdiği de olur. Ayrıca dizinin Amerikan milliyetçiliği yaptığı bölümleri de mevcuttur. Emmy adaylığı bulunan dizinin IMDB puanı 7,9'dur ve 17. sezonuyla televizyon serüvenine devam etmektedir.

    5. Bones (2005)

    Hart Hanson'ın yaratıcısı olduğu, Emily Deschanel, David Boreanaz, Michaela Conlin'ın başrollerini paylaştığı dizi, FBI'nın cinayetleri adli antropoloji ve adli arkeolojiyle çözmesini konu edinir. Emmy adaylığı bulunan dizi toplam 12 sezondan oluşuyor ve IMDB puanı da 7,9. Komedi ağırlıklı, fazla yormayan bir dizi olduğunu söylemek mümkün.

    6. The Mentalist (2008)

    Bruno Heller'ın yaratıcısı olduğu dizide, Simon Baker ve Robin Tunney başrolleri paylaşmaktadır. Dizinin konusu kısaca şöyledir; eski bir medyum olan Patrick Jane, Red John adlı bir seri katil tarafından ailesinin öldürülmesinden sonra, onların katillerini bulmak için bu yeteneğini dedektiflik yaparak kullanmaya başlar. Red John davası adındaki bu kişisel davasının dışında CBI'daki diğer vakaları da çözer. Emmy ve Altın Küre adaylığına sahip dizinin IMDB puanı 8,1'dir. Sevilen bir yapım olmasına karşın Red John davasının çözümü seyirciyi çok tatmin etmemiştir.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.