Kışın Yeni Trendi: Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi

Kışın Yeni Trendi: Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi
  • 0
    0
    0
    0
  • Ordu'nun 2000 rakımlı Çambaşı Yaylası'nda bulunan Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi, kış turizmi ve sporlarına ilgiyle yaklaşanların yeni trendi olmaya hazırlanıyor. Hazırlanın! Rotamızı Türkiye'nin denize ve havalimanına en yakın kayak pisti olan Çambaşı'na çeviriyoruz!

    Çambaşı Yaylası, Karadeniz'in en önemli yaylalarındandır. Hem yaz hem kış aylarında turizm için bulunmaz doğal güzellik ve özelliklere ev sahipliği yapmaktadır. Yaylanın ulaşımı, Ordu - Kabadüz - Çambaşı güzergahını oluşturan asfalt yol ile sağlanmaktadır. Kış sporları tutkunları için saklı cennet olan Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi, bölgeye yapılan yatırımların ardından ziyaretçilerini benzersiz bir doğayla buluşturuyor. Bungalov evlerde konaklayan turistler, karlarla kaplı yaylada Karadeniz'in eşsiz güzelliklerinin tadını çıkara çıkara keyifli anlar geçiriyor. Edinilen bilgiye göre, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından "3 ay değil, 12 ay Ordu" sloganıyla başlatılan turizm çalışmaları kapsamında yıl boyunca turizmin yaşanması ve özellikle kış turizmin canlandırılması adına Ordu’da önemli yatırımlara imza atıldı. Bu kapsamda denize ve havaalanına en yakın olma özelliğine sahip olan Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nde inşa edilen 12 adet bungalov, kış aylarında kayak sporu yapmak ve doğa ile iç içe olmak isteyenler için sezona hazır hale getirilmişti.

    Bungalovların kış aylarında kayak sporu yapmak ve doğa ile iç içe olmak isteyenler için hazır hale getirildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

    "Çambaşı Doğa Tesisleri'nde bulunan 12 bungalov, süit ve standart odalarıyla yerli ve yabancı turistlere hizmet verecek. Mevsim şartlarına uygun yalıtımla yapılan evler 57 metrekare dubleks ve 100 metrekare asma katlı olarak iki tip inşa edildi. Çambaşı Doğa Tesisleri’nin hakim noktasında kayak yapanların kuş bakışı izlenebileceği yerde çam ağaçları arasında bulunan evler, klasik konaklama anlayışının dışında doğa ile iç içe, kış aylarında kayak sporu ile ilgilenenleri, yaz aylarında ise yeşilin tadını doya doya çıkartmak isteyenleri bekliyor. Bir evde bulunması gereken tüm eşyaların bulunduğu bungalovlar vatandaşlara doğa ile iç içe konforlu konaklama imkanı sağlayacak." Açıklamada, bungalovların fiyat tarifesine de yer verilerek, güncel bilgiler olarak şunlar aktarıldı: "Sezona hazır hale getirilen bungalovların standart odaları hafta içi 500, hafta sonu 600 lira, süit odaları ise hafta içi 600, hafta sonu 750 lira olarak belirlendi. Standart odalarda en fazla 5 kişi konaklayabilirken süit odalarda ise 4 kişi konaklayabiliyor." Ülkemiz, mevsim çeşitliliği ile yaz turizmi kadar kış turizmine de uygun bir coğrafi bölgede bulunuyor. Özellikle kış tatili ve kış sporları seven yerli ve yabancı turistler için oldukça nitelikli tesislere sahip. Türkiye’de şu anda Bakanlar Kurulu kararı ile ilan edilmiş 25 kış sporları turizm merkezi yer almaktadır. Giderek artan bu listenin tadını geç olmadan çıkarma şansını yakalayın. Yola çıkmadan önce bölge hakkında bilgi edinmeyi, seyahat bavulunuzu işinize yarayacak şekilde hazırlamayı ve sizi mutlaka sıcak tutacak kıyafetler götürmeyi unutmayın! Kış turizminin olumsuz bir yanı olacaksa, bu sadece üşümek ile ilgilidir. Bizden şimdilik bu kadar, bir sonraki kış rotamızda görüşmek üzere!

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.