Efsanevi Dizi Friends’te Çalan Unutulmaz Şarkılar II

Efsanevi Dizi Friends’te Çalan Unutulmaz Şarkılar II
  • 0
    0
    0
    0
  • 1994-2004 yılları arasında her sene bir sezon çıkaran Friends dizisinde, 236 bölüm boyunca toplam 167 şarkı kullanılmış. En sevdiğimiz dizilerden biri olan Friends'in şarkı sayısı da bu kadar fazla olunca biz de ikinci bir liste yapmak istedik. İlk listemize buradan ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar.

    1- My Favorite Things-Julie Andrew  

    (The One Where It All Began) 1x1 İlk sezonların güzelliği Friends hayranlarının ikiye ayrıldığı bir konudur, kimi grup bu bölümleri çok komik bulmasa da keyif alarak izler kimisi de izlemeye bile dayanamadığını söyler. Friends'te, zaman doğal akışıyla akıyor ve oyuncular gerçek yaşlarını oynuyor. Biz bu doğallığın Friends'e çok yakıştığına inanıyoruz, biraz da bu nedenle listeye ilk bölümden bir şarkıyla başlamak ve listeyi son bölümden bir şarkıyla bitirmek istedik. Friends dizisinin ilk bölümünde Rachel, Barry'den düğün gününde ayrılıp Monica'yı bulur. Phoebe, Rachel'ı neşelendirmek için bu şarkıyı söyler.

    2- Singing In The Rain-Gene Kelly

    (The One With Phoebe's Husband) 2x4 Bu bölümde Julie ile beraber olan Ross, onunla yattıkları gecenin sabahında sokakta dans ederek bu şarkıyı söylüyor.

    3- Strangers In The Night-Frank Sinatra

    (The One With The Lesbian Wedding) 2x11 Ross'un eski eşi Carol bu bölümde sevgilisi Susan ile evleniyor ve bu şarkı da düğünlerinde Ross ve Susan dans ederken çalıyor.

    4- Baby Elephant Walk-Henry Mancini 

    (The One With The Race Car Bed) 3x7 Bu bölümün açılış sahnesinde, herkesin aklından geçirdiklerine tanık oluyoruz ve sıra Joey'e geldiğinde Joey'nin kafasının içinde sadece bu şarkıyı mırıldandığını duyuyoruz.

    5- Space Oddity-David Bowie

    Bu şarkı Friends’te iki kez kullanılmış. ilkinde (5x19) Chandler söylemiş. İkincisinde ise (6x1) Joey, Phoebe onunla konuşsun diye bu şarkıyı söylemiş. İlk sahneye" target="_blank" rel="noopener noreferrer"> buradan, ikincisine " target="_blank" rel="noopener noreferrer">şuradan ulaşabilirsiniz.

    6- The Way You Look Tonight-Tony Bennett

    (The One With Unagi) 6x17 Bu bölümde sevgililer günü için Monica’ya kendi yaptığı bir hediye vermesi gereken Chandler, Janice’ten aldığı karışık kaseti verir. Bu şarkı da o kasette çalar ve çok kısa bir süreliğine -Janice’in kasete kendi sesini kaydettiğini duyana dek- dans ederler. Aynı sezonun 25. bölümünde dans ederlerken de yine aynı şarkı çalar.

    7-You Really Got a Hold On Me-Smokey Robinson & The Miracles

    (The One With Mac and C.H.E.E.S.E) 6x20 Bu şarkı bu bölümde Joey ve Chandler birbirine sarıldığı zaman çalar.

    8- Untitled-Interpol

    (The One in Barbados) 9x24 Joey, bölüm sonunda Rachel’ı öptüğünde bu şarkı çalar.

    9-Yellow Ledbetter-Pearl Jam

    (The Last One 2) 10x18 Ross, Rachel’ı durdurmak için gittiği havaalanının yanlış olduğunu anladığında bu enfes şarkı çalar.

    10-Embryonic Journey-Jefferson Airplane

    (The Last One 2) 10x18 Dizinin sonunda herkes Monica’nın dairesinden bir kahve içmek için çıkarken bu şarkı çalar. Dizinin son şarkısıdır bu yüzden ayrı bir hüzün verir. Friends’te çaldığı o sahneyi de koyalım ve listemizi gözlerimiz yaşlı sonlandıralım.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.