Bir Oturuşta Bitirebileceğiniz Tek Sezonluk 6 Gerilim Dizisi

Bir Oturuşta Bitirebileceğiniz Tek Sezonluk 6 Gerilim Dizisi
  • 1
    0
    0
    0
  • Havanın kapalı olduğu bir gün bitirebileceğiniz, birbirinden sürükleyici 6 mini-gerilim dizisinden oluşan bir liste hazırlamak istedim. Özellikle çok bilinen dizilerden kaçınıp az duyulmuş dizilere yer vermeye çalıştım. Umarım ilginizi çeker.

    1. Rosemary’s Baby (2014)

    Zoe Saldana’nın, Rosemary’i canlandırdığı 2 bölümlük bu mini dizi, filmini bildiğiniz Rosemary’s Baby’nin bir uyarlaması. Guy Woodhouse’ı, Suits’ten tanıdığımız Patrick J. Adams canlandırırken, Castavetleri, Harry Potter’dan tanıdığınız Jason Isaacs ve ünlü Fransız oyuncu Carole Bouquet canlandırıyor. Dizi, Paris’e iş için gelen Amerikalı bir çiftin, zengin Castavetlerle tanışmalarını ve hayatlarının hiç beklemedikleri bir şekilde değişmesini anlatıyor. Rosemary’s Baby’i izlediyseniz veya bu tarz gerilimlerden hoşlanıyorsanız çok seveceğiniz, sürükleyici bir dizi.

    2. Sharp Objects (2018)

    Gillian Flynn tarafından yazılan ve aynı adlı romandan uyarlanan dizi, 8 bölümden oluşuyor fakat kitapta dizinin bitirildiği yerden sonrası anlatılmaya devam ettiği için bir ikinci sezon beklentisi yok değil. Başrolünde Amy Adams ve Patricia Clarkson’ın yer aldığı dizi, hem gizem hem psikolojik gerilim olarak sınıflandırılabilir. Büyüdüğü kasabada vahşi bir cinayet işlendiğini duyan Camille, bunu haber yapmak üzere Wind Gap’e gönderilir. Geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalan Camille, kendini hiç beklemediği bir şekilde olayların ortasında bulur. Yavaş yavaş gizemleri çözeceğiniz dizi, hafta sonu evde kalıp bitirmek için iyi bir öneri.

    3. Harper’s Island (2009)

    Her bölümün sonunda vakit kaybetmeden diğerine başlamak isteyeceğiniz 13 bölümlük bir mini dizi Harper’s Island. Bir düğün için Harper’s Island’a gelen misafirler, birer birer ölmeye başlıyorlar. Son bölüme kadar da heyecan ve gerilim devam ediyor. Son bölümde de bütün sorular sürpriz bir sonla cevaplanıyor. Son bölüme kadar merakla izleyeceğiniz diziyi, bir oturuşta bitirmemek mümkün değil. Arrow ve Supernatural gibi dizilerden tanıyabileceğiniz Katie Cassidy’nin başrolde olduğu dizide başarılı oyuncuya, Christopher Gorham ve Elaine Cassidy eşlik ediyor. Biraz daha slasher tarzında dizi izlemek isteyenler oldukça beğenecektir.

    4. Damien (2016)

    Damien (2016)- Wannart-1 Merlin’den tanıdğımız Bradley James’in başrolünde olduğu Damien, gerilim/ korku sevenler için harika bir seçenek. Aslında devam etmesi planlanan ama sonra iptal edilen dizinin birinci sezonunu izlemenizi tavsiye ederim. The Omen serisinin, günümüz uyarlaması olan dizi New York’ta geçiyor ve dini öğelere de çokça yer veriyor. 10 bölümden oluşan Damien, korku-gerilim sevenlerin tek oturuşta bitirmekte zorlanmayacağı bir dizi.

    5. Parfume (2018)

    Listemize yine bir filmden esinlenilmiş olan Alman yapımı Parfume ile devam ediyoruz. Kasvetli ve ağır ilerleyen dizileri sevenlerin daha çok ilgisini çekecek olan dizi, yaşanan olayı detaylı işleyişi sayesinde sizi de içine çekiyor ve nasıl olduğunu fark etmeden bir oturuşta bitirebiliyorsunuz. Toplamda 6 bölümden oluşan dizi, koku bezleri alınan bir cesedin soruşturulmasıyla başlıyor. Detektifler olayı çözmeye çalışırken hem şüphelilerin hem de detektiflerin hayatlarını izliyorsunuz. Dizinin kasvetli yapısı ve ağırlığı sizi korkutmasın çünkü hikâyenin içine girdikten sonra nasıl ilerlediğini fark etmiyorsunuz.

    6. Le Chalet (2017)

    Fransızca ''dağ evi'' anlamına gelen Le Chalet, bir grup çocukluk arkadaşının bir dağ evinde kalmaya gitmelerini ve orada gizemli bir şekilde öldürülmeye başlamalarını anlatıyor. Aslında konu bakımından Harper’s Island’a da benzeyen Le Chalet, farklı olarak biraz daha geçmiş hikâyelere yer veriyor ve hikâyeyi çift taraflı işliyor. 6 bölümden oluşan dizinin, her bölümünde gizemleri birer birer çözecek, gerilimi iliklerinize kadar hissedecek ve diziyi bitirmeden başından kalkamayacaksınız.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.