Televizyonun Ünlü Dedektifleri- 1

Televizyonun Ünlü Dedektifleri- 1
  • 0
    0
    0
    0
  • Dizilerde izlediğimiz, farklı çalışan zihinleri ve detayları hepimizden iyi görebilme yetenekleriyle suçluları yakalayan dedektifler. Gözünün önündeki katili sezonlarca yakalayamayan, suçluyu tesadüfen fark eden, çok da dikkatli olmayan dedektifler. Bu listede; birbirinden farklı yönleriyle öne çıkan televizyon ve sinemanın ünlü dedektiflerinin bir kısmına yer vermeye çalıştım.

    1. Sherlock Holmes (Elementary, 2012-2019 )

    Aslında Sherlock dizisi ile televizyonda görmeye alıştığımız, Sir Arthur Conan Doyle’un ünlü karakteri Sherlock Holmes, yine günümüz uyarlaması olan Elementary dizisinde karşımıza çıkıyor. Dizide orijinal karaktere sadık kalınıyor ve Sherlock başına buyruk bir dahi olarak davaları çözmeye çalışıyor. Sherlock bir süre Londra’da polis teşkilatı ile çalıştıktan sonra New York’a taşınıyor ve NYPD ile çalışmaya başlıyor. Orijinalinden farklı olarak karşımıza bir kadın olarak çıkan Joan Watson da ona yardım ediyor. Sherlock Holmes’u dizide Jonny Lee Miller canlandırıyor.

    2. Hercule Poirot (Agatha Christie's Poirot, 1989-2013)

    Bu sefer listemize Agatha Christie’nin ünlü dedektifi Hercule Poirot ile devam ediyoruz. Son zamanlarda Murder on the Orient Express filmi ile duyduğumuz bu karakterin 1989’da yayınlanmaya başlamış 24 sezonluk bir de dizisi var. Kitaplardaki olaylara sadık kalındığı için bu 90 dakikalık bölümlerden oluşan diziyi özellikle Agatha Christie hayranlarının çok seveceğini düşünüyorum. Temizlik ve düzen hastası olan Poirot, genellikle bir cinayet işlendikten sonra, cinayetin işlendiği yerde şüphelilerle teker teker konuşarak, onlarla vakit geçirerek, anlatılan hikâyelerdeki eksiklikleri buluyor ve katili bu şekilde ortaya çıkarıyor.

    3. Rust Cohle (True Detective, 2014-2019 )

    Kadın ve çocukları öldüren bir seri katilin peşine düşen iki dedektifin hikâyesini anlatan True Detective’in 1.sezonunda karşımıza çıkıyor Rust Cohle. Kendisi listemizin en umursamaz ve kötümser dedektiflerinden biri olabilir. Matthew McConaughey tarafından canlandırılan Rust Cohle’u, partneri Dedektif Marty ile katili yakalamaya çalışırken izliyoruz. Kendine özgü bir felsefesi olan Dedektif Rust, anti karakterleri sevenlerin çok seveceği bir dedektif olarak listemizde yerini alıyor.

    4. John Luther (Luther, 2010- )

    Sıradaki dedektifimiz Londra’da görevli cinayet masası dedektifi John Luther. Mevcut adalet sistemi ile sorunları olan ve bazen adaleti kendi sağlamaya çalışan dedektifimiz Luther, listemizde yer alan İngiliz dedektiflerden birisi. Luther, karısı ile ayrı yaşamaya başlıyor ve ilişkilerini düzeltmeye çalışırken, bir şüpheliyi tehlike anında kurtarmadığı için kendisine açılan soruşturma ile hayatı daha da karmaşık bir hale geliyor. Bu esnada zekasından etkilendiği Alice Morgan’da hayatına giriyor ve dedektifimiz kendini pek çok karmaşanın arasında buluyor. Listemizin en dertli dedektifi olan Luther’a, Idrıs Elba hayat veriyor.

    5. Sarah Linden ( The Killing, 2011-2014)

    Listemizin tek kadın dedektifi Sarah Linden, Mireille Enos tarafından The Killing adlı dizide canlandırılıyor. Listemizin genelinde de olduğu gibi aile kurmakta sıkıntı yaşayan Linden, listemizin en soğuk karakteri olabilir. Bu soğuk ve asi karakter dizinin karanlık havasına çok güzel uyum sağlıyor. Kendisi ayrıca fazlasıyla işkolik bir karakter. Davalarını özel hayatının önüne koyuyor ve bu sebeple sık sık sorunlar yaşıyor. Buna rağmen meslektaşı Holder ile iyi bir partnerlik kuruyor ve ikili birlikte davaları başarıyla çözüyor.  

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.