Sinema ve Televizyonun Ünlü Psikopat Karakterleri

Sinema ve Televizyonun Ünlü Psikopat Karakterleri
  • 0
    0
    0
    0
  • Heyecanla beklenen Joker (2019)'un vizyona girmesiyle birlikte filmden ve karakterden etkilenenler için sinema ve televizyonun ünlü psikopat karakterlerine geri dönüp bir bakalım istedim. İşte her biri birbirinden psikopat karakterlerimiz:

    1-Kevin Khatcadourain - We Need  to Talk About Kevin (2011)

    Sinema ve Televizyonun Psikopat Karakterleri-Wannart-1

    Lionel Shriver’ın aynı adlı kitabından başarılı bir şekilde uyarlanan filmimiz We Need to Talk About Kevin’in meşhur Kevin’ı Ezra Miller tarafından canlandırılıyor. Filmde anne (Tilda Swinton) ve oğlunun ilişkisi üzerinden psikopat bir gencin okulda yaptığı katliamı ve bunun ailesi, özellikle annesi üzerindeki etkisini izliyoruz. Film, özellikle “bir psikopatın annesi” düşüncesi üzerine kesinlikle izlenmesi gereken bir film.

    2- Alex DeLarge – A Clockwork Orange (1971)

    Yine bir kitap uyarlaması olan, Anthony Burgess’ın aynı isimli kitabından Stanley Kubrick tarafından sinemaya uyarlanan A Clockwork Orange’ın şiddet tutkunu Alex’ini unutmadan geçemeyiz. İkonik tek gözündeki kirpiği ve şapkasıyla tanıyacağınız Alex’e 1971 yapımı filmde Malcolm McDowell hayat veriyor. Ek bilgi olarak filmin son sahnelerinde isminin “Alex Burgess” olarak geçtiğini ve buradan yazara selam gönderildiğini görebilirsiniz.

    3- Norman Bates – Psycho (1960)

    Psikopatlarla ilgili bir liste yaparken kesinlikle unutmamaız gereken bir isim Hitchcock’un Norman Bates’i. Daha sonra Bates Motel dizisi ile Freddie Highmore tarafından hayat verilen gençliğini de izleyebileceğiniz karakterimiz Norman (Anthony Perkins) belki de pek çok insanın motellere olan güvenini derinden sarsmıştır. Diğer karakterlerimizden farklı olarak Norman annesine saplantılıdır. Bir çiftin Bates Motel’de konaklamak istemesi üzerine Norman ile hoş olmayan bir şekilde tanışırlar ve Janet Leigh’in oynadığı ünlü duş sahnesi çekilerek sinema tarihine geçer.

    4- Patrick Bateman –American Psycho (2000)

    Patrick’i de listedeki diğer psikopatlarımızdan ayrıan özelliği listemizin muhtemelen en zengini olması. Wallstreet’de başarılı bir kariyer sahibi olan Patrick’i Christian Bale canlandırıyor. Sabah rutinini çok ciddiye alan bakımlı psikopatımız iş hayatında ve yakın çevresinde düzgün ve disiplinli biri olarak görünüyor. Maddi kazançtan daha fazlasını isteyen Patrick, çeşitli dehşet verici cinayetler işleyerek kendini manevi olarak tatmin etmeye çalışıyor. Katilimizin de kendisi gibi Joker’i canlandıran Jared Leto ile meşhur  baltalı sahnesi de var. Henüz izlememiş olanlara da izlemelerini şiddetle tavsiye ediyorum.

    5- Dexter Morgan – Dexter (2006-2013)

    Bu sefer de televizyondan tanıdığımız karizmatik katilimiz Dexter Morgan var. Karakterimizi dizideki kız kardeşini canlandıran Jennifer Carpenter ile bir zamanlar evli olan Michael C. Hall canlandırıyor. Katilimiz kendisinde bir sorun olduğunun farkında ve öldürme isteğini “kötü insanları” öldürerek gidermeye çalışıyor ve sekiz sezon boyunca ufak tefek hataları bazı masumların da ölümleriyle sonuçlanabiliyor. Belirli kuralları takip eden ve aile ilişkilerine önem veren karakterimiz bir aralar kendi ailesini bile kuruyor. Biz yine de yargısız infazın doğru olmadığını düşündüğümüzü belirtelim.

    6- Dr. Hannibal Lecter – The Silence of the Lambs (1991)

    Ünlü doktor Hannibal Lecter. Damak tadına düşkün psikopatımız insan eti yemeyi çok seviyor. The Silence of the Lambs’de Anthony Hopkins tarafından canlandırılan yamyamımız Hannibal adlı dizide de Mads Mikkelsen tarafından canlandırılıyor. Thomas Harris’in kitap serisinden uyarlanan serinin ilk filmi  The Silence of the Lambs ile tanıştığımız Hannibal’ı bir de ikonik ağız maskesi ile tanıyabilirsiniz. Kendisi en entelektüel psikopatımız olarak listede yerini alıyor.

    7- Joker – The Dark Night (2008)

    Aslında pek çok uyarlaması olan Joker’in en çok ses getiren uyarlamasının şimdiye kadar  Heath Ledger’ın The Dark Knight serisindeki Joker’i olduğunu düşünüyorum. Aslında bilinen çizgi romanlarından biraz farklı uyarlanan bu Joker Psikopat karakterler listemizin en kendine has tarzı olan üyesi. Ledger’a ölümünden sonra bir de Oscar kazandıran Joker daha önce de pek çok aktör tarafından farklı uyarlamalarda canlandırılmıştı. Bu sene de ker filmi ile Joaquin Phoenix tarafından tekrar beyaz perdeye başarıyla taşındı.

    "I used to think my life was a tragedy, but now I realize it's a comedy." - Joker


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.