En İyi Performanslarıyla Michael Fassbender

En İyi Performanslarıyla Michael Fassbender
  • 0
    0
    0
    0
  • 2 Nisan 1977 Almanya doğumlu olan yarı Alman, yarı İrlandalı Michael Fassbender’ı pek çok farklı filmden tanıyor olabilirsiniz. İki tane de Oscar adaylığı bulunan oyuncuyu, ekranda ilk kez 2000 yapımı olan Hearts and Bones adlı dizi ile görüyoruz. 2017’de kendisi gibi oyuncu olan Alicia Vikander ile dünya evine giren oyuncunun, en beğendiğim performanslarından oluşan bir liste hazırlamak istedim. Umarım listeyi ve filmleri beğenirsiniz.

    1. Shame (2011)

    2011 yapımı Shame’in yönetmenliğini daha daha önce de Fassbender ile birlikte Hunger (2008)’de bir araya gelmiş olan Steve McQueen üstleniyor. Film, bir seks bağımlısı olan Brandon’un başarılı bir şekilde gizlediği özel hayatının, kız kardeşinin gelişiyle dağılmaya başlamasını anlatıyor ve Fassbender başrolü, filmde kız kardeşini canlandıran Carey Mulligan ile paylaşıyor. Özellikle psikolojik dram sevenler için güzel bir tercih.

    2. X-Men: First Class (2011)

    Fassbender, X-Men serisinin 2011 yapımı filmi Fisrt Class’da daha önce yaşlı hali Ian McKellen tarafından canlandırılan Magneto karakterine hayat veriyor. Filmde birer mutant olan Charles ve Erik’in beraber çalışarak, kendileri gibi olan diğer mutantları bulmaya çalışmaları anlatılıyor. Fassbender, serinin devam filmleri olan Days Of Future Past (2014), Apocalypse (2016) ve Dark Phoneix (2019)’de de yer almaya devam ediyor. Filmde ona James McAvoy ve Jennifer Lawrence eşlik ediyor.

    3. Jane Eyre (2011)

    Charlotte Brontë tarafından yazılan romandan uyarlanan Jane Eyre, mürebbiye olarak işe girdiği malikanenin sahibine aşık olan ve daha sonra bu malikanede korkunç bir sırrın olduğunu keşfeden Jane Eyre’i anlatıyor. Filmde malikanenin sahibi olan Edward Rochester’ı canlandıran Michael Fassbender’ a, Mia Wasikowska eşlik ediyor. Victoria dönemi İngilteresi'nde, farklı sınıftan iki kişi arasındaki bir aşkı anlatan bu filmi izlemenizi kesinlikle tavsiye ederim.

    4. 12 Years a Slave (2013)

    Fassbender’ın, Steve McQueen ile üçüncü iş birliği olan 12 Years a Slave, oyuncunun hayatında önemli bir yer tutuyor ve “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” olarak 2014’te Oscar’a ilk adaylığını alıyor. Gerçek bir hikâyeden esinlenilen film, Amerika’da iç savaş öncesi kaçırılan ve köle olarak satılan Solomon Northup’un esaret hikâyesini anlatıyor. Filmde Fassbender,  Solomon’un köle olarak satıldığı çiftliğin sahibi olan Edwin Epps’i canlandırarak kötü bir karaktere başarıyla hayat veriyor. Ona; Chiwetel Ejiofor, Brad Pitt ve Lupita Nyong'o gibi isimler eşlik ediyor.

    5. Steve Jobs (2015)

    Apple’ın kurucusu Steve Jobs’un hayatını anlatan filmde Jobs’u, Michael Fassbender canlandırıyor. Bu rolü ile Oscar’da, En İyi Erkek Oyunu Ödülü adaylığı olan Fassbender, ödülü DiCaprio’ya kaptırmış olsa da oyunculuğunun son derece başarılı olduğunu söylemeden geçemeyiz. 2015 yapımı filmde kendisine Kate Winslet ve Seth Rogen eşlik ediyor ve Jobs’un hayatını bütün detayları ve bilinmeyenleriyle izliyoruz.

    6. Frank (2014)

    Lenny Abrahamson’ın yönetmen koltuğunda oturduğu film, müzisyen olmak isteyen Jon’un, Frank adında ilginç bir adam tarafından kurulan, ilginç bir pop müzik grubuna katılmasını anlatıyor. Filmin en ilginç yanı ise film boyunca Fassbender’ı kafasında maskeyle izliyor oluşumuz. Ayrıca film boyunca kendisi tarafından seslendirilmiş şarkıları da dinliyoruz. Filmde Frank’ı canlandıran Fassbender’a, Domhnall Gleeson ve Maggie Gyllenhaal eşlik ediyor.

    7. Macbeth (2015)

    Justin Kurzel’in yönetmenliğini yaptığı Macbeth, Shakespeare’in çok başarılı bir sinema uyarlaması olarak karşımıza çıkıyor. Filmde Fassbender, Shakespeare’in kitaba adını da veren ünlü karakteri Macbeth’i canlandırıyor ve kendisine Lady Macbeth rolü ile Marion Cotillard eşlik ediyor. Özellikle Shakespeare sevenlerin çok beğeneceğini düşündüğüm filmde, kitabın orijinal diline sadık kalınarak eski bir İngilizce kullanılmış ve kitaptaki bütün ayrıntılar özenle işlenmiş. Macbeth’in iktidar hırsını ve Lady Macbeth’in kocasının üzerinde kurduğu baskıyı sonuna kadar hissedeceksiniz.

    8. The Light Between Oceans (2016)

    M.L. Stedman'ın aynı adlı romanından uyarlanmış bu dram filmi, çocuk sahibi olamayan bir çiftin okyanusta bir kayığın içinde buldukları bebeği kendi çocukları olarak yetiştirmelerini ve bu esnada bebeğin gerçek ailesi ile tanışıp zor bir karar vermek zorunda kalmalarını anlatıyor. Filmde çifti canlandıran Michael Fassbender ve Alicia Vikander çekimler esnasında tanışmalarının ardından 2017 yılında evlenerek dünya evine girdiler. Filmde çifte, Rachel Weisz eşlik ediyor.

    9. The Snowman (2017)

    Dedektif Harry Hole’un maceralarını anlatan kitap serisinin altıncı kitabı olan The Snowman’in sinema uyarlamasında, dedektifi Michael Fassbender canlandırıyor. Film her ne kadar uyarlama ile ilgili olarak eleştirilse de kitaptan bağımsız olarak değerlendirildiğinde heyecan verici bir gizem/gerilim filmi olarak düşünülebilir. Filmde bir kadının kayboluşunun ardından, Harry Hole’un, kendine “kardan adam” diyen ve cinayeti işledikten sonra olay yerinde kardan adam bırakan bir katili yakalamaya çalışmasını izliyoruz. Jo Nesbø’nun kitap serisinden uyarlanan filmin, karla dolu soğuk atmosferini iliklerinize kadar hissedeceksiniz.  

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.