Popüler Kültüre Yenilmiş Güzel Şarkılar – VII

Popüler Kültüre Yenilmiş Güzel Şarkılar – VII
  • 1
    0
    0
    0
  • Bazen arkadaşlarımızla beraberken onların açtığı, bazen haftalık keşifte dolanırken karşılaşılan, bazen de ani bir yükselmeyle beğenilip Shazam‘lanılan çok da popüler olmayan şarkılar vardır ya… İşte bu içerikte öyle şarkılardan bahsedeceğiz. Müzik piyasasına yeni adım atmış ve henüz ismi duyulmamış müzisyenlerin şarkılarından, milyon dolarlar kazanan ama bazı şarkıları diğerlerinin gölgesinde kalan sanatçıların şarkılarına kadar uzanan aralıkta bir liste bu. Hem de gezegenin her yerinden müzisyenlerle dolu. Umarım aralarında bilmediğiniz ve beğeneceğiniz şarkılara rastlarsınız. Buradan aynı temayı taşıyan diğer yazılara ulaşabilirsiniz. Lafı çok da uzatmadan ilk şarkımızla başlayalım:

    Bedük - Hayvan

    Bu listenin giriş şarkısı fazlasıyla hareketli. Ülkemizin elektronik/dans müziğindeki en büyük değerlerinden biri olan Bedük'ün, 2019'da yayınladığı bir tekli. 2020 Mart itibari ile yeni albümü INTERGALACTIC'in müjdesini veren sanatçı hakkındaki yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

    JAY-Z, Linkin Park - Jigga What / Faint

    Çoğu müzikseverin maalesef varlığından haberdar olmadığı bir albümden bu şarkı. JAY-Z ve Linkin Park'ın ortak albümü Collision Course. Kendi janrlarında fazlasıyla başarılı iki sanatçının güçlerini birleştirmesiyle oluşmuş ütopik bir ürün. Bu şarkı, Jigga What ve Faint'in homojen bir karışımı. Chester Bennington, JAY-Z ve Mike Shinoda üçlüsü bizi vokallerde karşılıyor.

    Blank Banshee – Teen Pregnancy

    Blank Banshee sahne adıyla tanınanKanadalı‘nın gerçek adı Patrick Driscoll. 2012’de çıkarttığı ‘Blank Banshee 0‘ albümüyle tanınan sanatçı, Vaporwave akımının motifleri ile trap müziği bu albümde birleştirdi. Şu an bilinen adıyla Vaportrap akımı. Henüz Vaportrap‘le karşılaşmamış insanlar için çok güzel bir giriş şarkısı niteliğinde.

    Pirupa – We Must Be (The Piano Track) feat. Mr V (Vocal Mix)

    2009, 2010 ve 2012’de Beatport‘ta en çok indirilen şarkıların yaratıcısı Pirupa, bu şarkısında vokaller için Mr. V ile çalıştı. Altyapısı kadar sözleri de etkileyici olan şarkıda saygı, sevgi ve eşitlik öne çıkarılıyor.

    We must be, all in this together We must live to respect, one another Lead the way for you in high All you need to do is try, this is the plan, to make us unified

    Önceki listelerde olduğu gibi bu yazıda da duyduğunuzu pek düşünmediğim, popüler olmayan şarkıları derlemeye çalıştım. Çalıştım ki daha fazla duyulsunlar ve daha fazla insanı mutlu edebilsinler. Umarım aralarından en az bir tanesi hoşunuza gitmiştir. Şarkılar ve beraberinde getirdikleri duygular paylaştıkça artıyor çünkü. Sizin de bu listede olmalı dediğiniz şarkılar varsa lütfen bizimle paylaşın. Müzik dinlemeyi ihmal etmeyin, görüşmek üzere…

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.