Grunge Stiliyle 90'lar Rock Müziğine Götüren Vokal: "Ufuk Beydemir"

Grunge Stiliyle 90'lar Rock Müziğine Götüren Vokal: "Ufuk Beydemir"
  • 0
    0
    0
    0
  • Birçoğumuzun 2016'da Sofar Istanbul'un paylaşmasıyla kulak misafiri olduğu, "Ay Tenli Kadın" isimli parçasıyla adını derinlerimize kazıyan Beydemir, parçalarını dinleyen her müziksevere "">yüreğimdesin" dedirtiyor. Alışık olmadığımız, güçlü sesiyle karşımıza çıkan Beydemir, önü açık bir isim olarak görülüyor.
    Senin derinlerinde bir yerde buldum Sımsıkı sarılacak, karışacak köklerimiz Görmek, beraber olmak seninle Çok güzel belki ama düşlemek bambaşka
    Tenin almış beyazlığını aydan Saçlarının rengi geceden Bundan geceye sevdam
    Sen örterken benimle kalbini Al aklım gibi hissimi Al çünkü özlüyorum
    Müzikle olan samimiyetini ilk olarak 15 yaşındayken katıldığı bir kutlama esnasında, sahneye çıkıp Haluk Levent'in Anlasana isimli parçasını söylemesiyle kurmuş, bu sayede kendi kendine bir dönüm noktası yaratmıştır. Ardından birkaç grupta vokalist olarak görev aldıktan sonra kendisine bir gitar alıp kendi şarkılarını yazarak, bestelemeye başlamıştır.
    Gemilerde, trenlerde Faytonlarda, kamyonlarda Hatta yayan yalın ayak Yolcu insanlık
    İnsanlık, kin saldık İnsanlık, kutsaldık Kıpkırmızı ah şu yeryüzü Hala mavi gökyüzü
    Seslerinde, bakışlarında Kan kaplı ellerinde Katil fikirleriyle Yolcu insanlık
    İnsanlık, kin saldık İnsanlık, kutsaldık Kıpkırmızı ah şu yeryüzü Hala mavi gökyüzü
    Esin kaynağını, 90’ların Seattle çıkışlı Grunge grupları olarak gören Beydemir, hem müziği hem de giyimiyle 90'lar havasını ruhumuza işliyor. Aynı zamanda Cem Karaca hayranı olan Beydemir'in tarzından ve yaptığı "Tamirci Çırağı" coverından da anlaşılacağı üzere Karaca'yı kendisine ilham aldığı açıkça görülüyor. Albüm çalışmalarına ilk adımını 2017'nin son zamanlarına doğru atan Beydemir, "Sevda Gibi" isimli ilk albümünü yaklaşık 5 aylık bir stüdyo sürecinden sonra 23 Mart 2018 tarihinde müzikseverler ile buluşturmuştur. 11 şarkıdan oluşan albümdeki tüm parçaların söz ve müziği Beydemir'e ait. [td_block_video_youtube playlist_title="Ufuk Beydemir - Sevda Gibi (2018)" playlist_yt="YgQ7J0bUOS4,-KU51Z0_txw,VAX-FvSuD1Y,Bw9UM_FAiZI,V5--vt65I_A,Ob7Mn05NTP4,CJ3WQ4INqRQ,VXvC6edYVGU,3qLw06_sfKs,yuAMCjL6rGc,IQyK5k0etSI" playlist_auto_play="0"] Beydemir, ilk klibini "Zoom" etiketiyle yayınlanan “Sevda Gibi” albümünde yer alan "Ay Tenli Kadın" parçasına, geçtiğimiz mart ayında Devrin Usta yönetmenliğinde çekmiştir. Beydemir, geçtiğimiz sevgililer gününde söz ve müziğini Dilhan Şeşen ile beraber paylaştıkları "Güneşin Isıtır" isimli parçayı dinleyicilerinin beğenisine sunmuştur, iyi dinlemeler!
    Ben seni ne zaman görsem kaçtım konuşmak istedim ama epey bir utandım. Yorgun bakışların ve sert mizacın beni senden itmeye yetti de arttı. Ve sen istesen güneşin ısıtır ve sen istesen karanlık dağılır. Ve ben seni ne zaman sevsem korktum, dokunmak istedim ama bana sen yasaktın. O güzel gülüşün oysa üzgünsün, sana kapılmama yetti de arttı. Ve sen istesen güneşin ısıtır ve sen istesen karanlık dağılır. Gel yanıma bırak konuşsunlar Gel yanıma bırak konuşsunlar Ve sen istesen güneşin ısıtır ve sen istesen karanlık dağılır.
    1, 2

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.