90’ların Efsane Türk Rock Grubu: "Blue Blues Band"

90’ların Efsane Türk Rock Grubu: "Blue Blues Band"
  • 1
    0
    0
    0
  • 90'lar rock müzik sektörüne damgasını vuran efsanevi Türk blues grubu: "Blue Blues Band"1991 yılında Yavuz Çetin, Batu Mutlugil ve Zafer Şanlı tarafından kurulmuştur. Hiçbir albüm ve stüdyo kaydı yayınlamayan Blue Blues Band, dönemin büyük ustalık gerektiren şarkılarının coverlarıyla 10 yıl boyunca İstanbul, Ankara ve Eskişehir başta olmak üzere birçok yerde canlı performans sergilemiştir.

    Kerim Çaplı (Kim Capli) ve Sunay Özgür gruba sonradan dahil olan iki büyük isimdir. Blue Blues Band kemik kadrosunu, gitarda Yavuz Çetin ve Batu Mutlugildavulda Kerim Çaplı ve bas gitarda ise Sunay Özgür'ün katılımlarıyla oluşturmuştur.
    "Yavuz benim manevi oğlum gibiydi, birçok şeyi beraber yaşadık..."
    (Batu Mutlugil)
    Duman grubunun gitaristi Batuhan Mutlugil'in babası ve bir zamanlar İstanbul'un en ünlü rock barlarından biri olan Mojo'nun sahibi Batu Mutlugil, 2012 yılında YouTube kanalı üzerinden paylaştığı TRT çekimi olan bu kayıtta grubun çeşitli sanatçılardan coverlamış oldukları birbirinden güzel ve özel canlı performansları yer alıyor, aşağıdaki listeden dinlemek istediğiniz şarkının üzerine tıklayarak ilgili kısma ulaşabilirsiniz, keyifli dinlemeler!
    1. ">Victim of Love (Eagles)
    2. ">C'mon Baby Let the Good Times Roll (Janis Joplin)  
    3. ">Sunshine of Your Love (Cream)
    4. ">Gimme All Your Lovin' (ZZ Top)
    5. ">Moby Dick (Led Zeppelin)
    6. ">Rock and Roll (Led Zeppelin)
    7. ">Sweet Home Chicago (Robert Johnson)
    8. ">Hoochie Coochie Man (Muddy Waters)
    9. ">Day-O (Harry Belafonte) & ">Daytripper (The Beatles)
    10. ">Honky Tonk Woman (Rolling Stones)
    11. ">Jumping Jack Flash (Rolling Stones)
    12. ">Sweet Home Alabama (Lynyrd Skynyrd)
    13. ">Blues Power (Eric Clapton)
    14. ">Hey Joe (Jimi Hendrix)
    15. ">Voodoo Child (Jimi Hendrix)
    Blue Blues Band'in birbirinden değerli üyeleri ve dinleyicileriyle yapılmış röportaj ve şarkı kayıtlarının yer aldığı "Dingo'nun Ahırı" isimli samimi bir programdan kareler.
    1. Sweet Home Alabama (Lynyrd Skynyrd)
    2. Sweet Home Chicago (Robert Johnson)
    3. Rolling on the River (Tina Turner)
    4. Cocain (Eric Clapton)
    5. Hoochie Coochie Man (Muddy Waters)

    Bonus Film: Blue (2017)

    "90’lar Türkiye’sinin rock müzik sahnesinde efsaneleşen bir grup: Blue Blues Band ve o sahneden kayıp giden iki dahi: Bipolar bozukluk nedeniyle 31 yaşında Boğaz Köprüsü’nden atlayarak hayatına son veren Yavuz Çetin... ABD’de Jimi Hendrix ve The Monkees ile paylaştığı sahnede başlayan yolculuğu Beyoğlu’nun otel odalarında yapayalnız son bulan Kerim Çaplı... Blue, 90’larda ve ikilinin hayatlarında derin bir yolculuğa çıkıyor ve toplumla, endüstriyle, en önemlisi de kendi zihinleriyle verdikleri mücadeleye ışık tutmaya çalışıyor. Nihayetinde de geriye şu soru kalıyor: Tüm bu yetenek ve yaratıcılık bir lütuf mu, yoksa bir lanet mi?"
    (Blue Filmi)
    Geçtiğimiz yıl Nisan ayındaSertan Ünver yönetmenliğinde ve Suzan Güverte yapımcılığında karşımıza çıkan 90'ların efsane Türk rock grubu Blue Blues Band ve Türkiye rock müziğine sağladıkları büyük katkılarıyla bazı ilklere imza atan iki dahi Yavuz Çetin ve Kerim Çaplı'nın hayat hikayesine ışık tutan, izlerken gözyaşlarınızı tutamayacağınız bir belgesel. Kaynaklar 1. Güverte Film 2. OK, A. (2003). Gitarın Asi Çocukları. İstanbul: Akyüz Yayın Grubu  

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.