Harry Potter Serisi Hakkında Diğer Bilinmeyenler

Harry Potter Serisi Hakkında Diğer Bilinmeyenler
  • 1
    0
    0
    0
  • Sizinle daha öne "Harry Potter Serisi Hakkında 15 Bilinmeyen" isimli bir içerik paylaşmıştık. Bu da onun devamı niteliğinde olsun istedik. Bitmeyen bir evren olmasından ötürü asla eskimeyen, hep aynı heyecanı uyandıran bir konu. Daha bilmediğimiz neler neler varmış hep beraber görelim.

    1. Maggie Smith, J. K. Rowling tarafından kişisel olarak Minevra McGonagall rolü için seçilmiştir.
    2. İlk Harry Potter kitabı olan Felsefe Taşı 1998 yılında yayımlanmıştır ki bu yılda son Hogwarts savaşının olduğu yıldır.
    3. Stephen King, Dolores Umbridge karakteri için "Hannibal Lecter’dan sonra yaratılmış en inandırıcı kötü karakter" demiştir. Zaten seven de yoktur herhalde.
    4. Alan Rickman karakterinin kaderini bilen tek oyuncuydu. Eğer Rowling bunu açıklamasaydı filmde rol almayacaktı.
    5. George’un çocuğunun adının Fred olduğunu söylemiştik. Peki siz Fred öldükten sonra George’un bir daha asla Patronus büyüsünü yapamadığını biliyor muydunuz?

    6. J. K. Rowling aslında Hermione’nin bir kız kardeşi olmasını istemiş ama asla onu hikayeye ekleyecek doğru zamanı bulamamış.

    7. Rowling, Quidditch kelimesini bulabilmek için 5 sayfa boyunca ‘Q’ harfi ile başlayan kelimeler yazmış.
    8. Filmde Barty Crouch Jr. gibi karakterlerin yaptığı dil bükme yahut sık sık dudak yalama gibi hareketler aslında senaryo da yoktu, hepsi sette doğaçlama olarak oluşmuş.

    9. Petunia Evans yani namı değer Lily’in korkunç kardeşi, kız kardeşini o kadar çok kıskanmıştı ki Albus Dumbledore’a özel bir mektup yazarak Hogwarts’a katılıp katılamayacağını sormuştu.

    10. Hem Daniel Radcliffe hem de Rupert Grint ilk filmlerde Emma Watson’dan hoşlandıklarını açıklamıştı. Emma ise o yıllarda Tom Felton’dan hoşlandığını açıklamıştı. Bilin bakalım Tom Felton kimden hoşlanıyordu? Helena Bonham Carter’ın ta kendisinden.
    11. Ron’un en çok korktuğu şeyin örümcekler olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun sebebi ise Ron üç yaşındayken Fred’in süpürgesini kırmış ve Fred de onu cezalandırmak için Ron’un favori ayıcığını örümceğe dönüştürmüş.
    12. Hem Lily Potter’ın hem de Severus Snape’in söylediği son kelime "her zaman"dır. Sizin de içiniz sızlamadı mı?
    13. Favori ev cinimiz Dobby’nin de hem ilk hem de son sözlerinin "Harry Potter" olduğunu fark etmiş miydiniz?
    14. Harry ile Lord Voldemort, Peverell soyundan uzaktan akrabadır.
    15. Sirius Black’in kasa numarası 711’dir. Ne tesadüf ki Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı kitabının 711. sayfasında Sirius vefat etmiştir.
    16. Son kitap olan Ölüm Yadigarları’nın sonu, 2, 3, 4, 5 ve 6. kitaplardan önce yazılmıştır. J. K. Rowling’i bir kez daha tebrik etmek gerek.
    17. Kitaplarda Harry’nin göz renginin yeşil olmasına karşın, filmlerde mavidir. Bunun nedeni ise Daniel Radcliffe’in lenslere karşı alerjisinin olmasıymış.
    18. Helena Bonham Carter çekimler sırasında Matthew Lewis’in kulağını asa ile dürtüklerken yanlışlıkla iç kanamaya sebep olduğunu itiraf etmiştir. Tam da ondan beklenecek bir hareket!
    19. Eğer bir Muggle Hogwarts’a denk gelirse, kapısında "Uzak durun: tehlikeli bina" tabelası olan eski püskü bir bina görür.
    20. Severus Snape tüm Harry Potter evreninde patronus büyüsü yapabilen tek ölüm yiyendir.
    21. Harry, Ron ve Hermoine, Hogwarts Savaşı'ndan sonra çikolata kurbağa kartlarında yerlerini almışlardır. Bu hem Ron’a hem de Albus Dumbledore’a göre en büyük başarılarıdır. Çok tatlı!
    22. Lord Voldemort’un sevgiyi hissedemediğini bilmeyen yoktur. Peki bunun sebebinin aşk iksiri etkisinde annesinin gebe kaldığı olduğunu biliyor muydunuz? Yani teknik olarak onun suçu ya da seçimi değil.
    23. Harry’nin içindeki hortkuluk yok edildikten sonra Harry bir daha çataldil konuşamamıştır. Aynısı Ron için geçerli değil tabi, o hala Harry’nin uykuda sayıkladığı kadar konuşabilir.
    24. Hem Harry hem de Dumbledore üç ölüm yadigarının da aynı ayında sahibi olmuştur. Teknik olarak her ikisi de ölümün efendisidir.
    25. J. K. Rowling Zümrüdüanka Yoldaşlığı kitabında aslında Arthur Weasley’i öldürmeyi planlamış lakin daha sonra onun yerine Sirius Black’i öldürmeye karar vermiştir. Şahsi düşüncem bunun yanlış bir seçim olduğu ama her neyse, üstada karışılmaz.
    26. Çapulcular, haritada isimleri yazan sıranın aksi sırası ile ölmüşlerdir.
    27. Slytherin, seride bahsedilen ilk evdir. (Yazarın notu: Sltyherin’e ait olduğumu nasıl belli ederim...)
    28. Draco Malfoy ile Lord Voldermort arasındaki sarılma sahnesi toplamda 25 kez çekilmiştir ve bunlardan sadece birinde o sarılma mevcuttur zira aslında senaryo da yer almamaktadır. Yani Tom Felton’un tepkileri tamamen gerçek.
    29. David Thewlis aslında Profesör Quirrel’i oynamak için seçmelere katılmış. İyi ki de olmamış çünkü favori kurt adamımızı ondan başkası oynarken hayal edemiyoruz
    30. J. K. Rowling favori karakterlerinden birinin Fred olduğunu ve onun ölümünü yazarken ağladığını itiraf etmiştir. Hangimiz ağlamadık ki zaten sevgili Rowling?

    31. Eğer Lord Voldemort bir böcürt ile karşı karşıya gelseydi göreceği şey kendi cesedi olacaktı.

    32. Rowling, seri tamamlandıktan sonra Ron ve Hermione’yi birleştirme kararından pişman olduğunu açıklamıştır

    33. Helena Bonham Carter çekimler sırasında kullandığı sahte dişlerini eve götürmüştür. Halen banyosunda durduğunu söyler.

    34. Filmde öğrenciler ders çalışırken aslında gerçek hayattaki ödevlerini yapıyorlardı. Yani yüz ifadeleri ve zorlanışları tamamen gerçek.
    35. Hedwig karakterini toplamda 7 ayrı baykuş canlandırmıştır. İsimleri ise sırası ile Gizmo, Kasper, Oops, Swoops, Oh Oh, Elmo ve Bandit.
    36. Mızmız Myrtle’ı oynayan oyuncu Shirley Henderson çekimler sırasında aslında 36 yaşındaydı. Evet 36!
    Bir başka içerikte görüşmek dileği ile..

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.