Ronin Kimdir?

Ronin Kimdir?
  • 0
    0
    0
    0
  • Avengers Endgame'in fragmanının yayınlanması ile söylentilerin gerçek olduğu ortaya çıktı ve Clint Barton'ın okuyla yayını bir kenara bırakıp kılıçları kuşandığını gördük. Evet doğru tahmin ettiniz bay bay Hawkeye, merhaba Ronin! Bu yazımızda Ronin'in kim olduğunu anlatmaya çalışacağız ki siz de nisan ayında vizyona girecek olan Avengers Endgame'e biraz daha hazırlıklı olabilin. O zaman haydi başlayalım.
    • Ronin kelimesi Japonca'da 'ustası olmayan yalnız samurai' anlamında kullanılmaktadır. Yani ismin kendisi aslında neden seçildiğini anlatıyor. 
    Ronin karakteri ilk olarak 2005 yılında New Avengers'ın 11. sayısında karşımıza çıkmıştır. Öncelikle şunu söyleyelim 'Ronin' ismini ilk ve tek kullanan kişi Clint değildir. Clint ikincidir. Hem Clint'den önce hem de sonra toplamda 4 kişi Ronin kimliğini kullanmıştır. Çizgi romanlarda, İç Savaş'daki büyük savaş sonunda Kaptan Amerika'nın ölmesi üzerine, Clint Barton'a Tony Stark yeni Kaptan Amerika olmasını yani Kaptan'ın yerine geçmesini teklif eder. Zira Kaptan'ın kalkanını Clint rahatlıkla kullanabilen sayılı kişilerdendir. Lakin Clint bunun Steve'in hatırasına ve bıraktıklarına saygısızlık olacağı düşüncesi ile reddeder. Bunun üzerine Tony, kalkanı Bucky'e verir. Bu "yeni Kaptan Amerika'ya" hoşnutsuzluğunu bildirmek için bir ziyarette bulunduktan sonra Clint bir süreliğine kayıplara karışır. Bir zaman sonra ise, Ronin ismiyle New Avengers’a katılır, uzunca bir müddet Ronin ismini kullanır. Bu mahlası kullanmasının sebebi ise İç Savaş olaylarından sonra tanınmak istememesidir. Clint, Ronin kimliğiyle New Avengers ile birçok maceraya yelken açar. Hawkeye'dan tek farkı Clint'in, Ronin karakteri ile ok ve yay kullanmayıp kılıç ile dövüşmesidir. Keza kılıç kullandığı için de yakın dövüşmek zorundadır. Ayrıca daha karanlık bir karaktere sahiptir çünkü çok şey yaşamıştır (detaylara burada girmeyeceğiz zira çizgi romanlarda mutantlar da işin içinde). Başına gelen tüm kötü olaylara rağmen karakter özelliği olan espri yeteneğine zarar gelmemiştir. Şimdi gelelim filmde nasıl bir Ronin görebileceğimize. Malum İç Savaş geldi de geçti ama bir Ronin'i görememiştik. Fragmanda gördüğümüz Ronin, beklenenden çok daha karanlık çıktı desek yeridir. Infinty War'da ailesini kaybeden Clint büyük ihtimal bunun verdiği acıya dayanamıyor ve Amerika'dan gidiyor. Zira fragmanda Clint'i gördüğümüz ilk yer (büyük ihtimalle) Japonya. Ki bu da karakterin isminin anlamı ile örtüşmekte. Yukarıda da demiştik Ronin ustasız samurai'lar için kullanılan bir kelime. Yani yalnız savaşçılar için. Ruh hali de aynı şekilde Hawkeye'dan daha karanlık gibi gözüküyor, hele fragmanda ayağının altında, yerde yatan cansız bedenleri ve Natasha'ya dönüp baktığı o andaki bakışını göz önüne alınca buna neredeyse eminiz denebilir. Şunu unutmamak gerekir, Infinity War'da Clint yoktu. Yani karısı ve çocukları dahil tüm dünyanın yarısının neden ortadan kaybolduğunu bilmiyor olma ihtimali yüksek. Bu da onun kızgınlık seviyesini arttırmış olabilir. Keza, olanların nedenini biliyorsa da 'neden Thanos ile savaşılırken yardım etmedim, etsem belki de böyle olmazdı, karım ve çocuklarım burada yanımda olabilirdi' düşüncesi ile boğuşuyor olabilir. Herhalde Clint'in onu gördüğümüz zaman sağlıklı bir psikolojide olmayacağından eminiz. Ha bu arada fragmanda Natasha bir kişiye Thonus'u ve onun yaptıklarını anlatıyordu. Kanaatimizce o kişinin de Ronin yani Clint Barton olma ihtimali yüksek çünkü Natasha onu Japonya'da bulduysa, onu geri getirmeyi de başarmıştır diye düşünüyoruz.
    • Şuna da değinmeden geçemeyeceğiz, Kaptan Amerika kayıplardan bahsederken "Ailemizi kaybettik" dedikten hemen sonra ilk kez Ronin'i görüyoruz.... Daha da acıklısı devamında "Kendimizi kaybettik" dediği anda Ronin'in aslında Clint olduğunu görüyoruz. Fazla söze gerek yok. Fragman bile Clint'in durumunun ne kadar üzücü olduğunu seyirciye anlatmaya yetiyor.
    Bakalım daha neler göreceğiz. Merakla filmin gelmesini ve Clint'e neler olduğunu öğrenmeyi bekleyeceğimiz zamanlar bunlar.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.