Davul Onun Dans Pisti: Aric Improta

Davul Onun Dans Pisti: Aric Improta
  • 0
    0
    0
    0
  • Heavy müziğin enteresan ve yetenekli isimlerinden, Night Verses ve Fever 333 üyesi Aric Improta'yı tanımaya başlamadan önce gelin onun 2012'de katıldığı ve finalist olduğu Drum Off yarışmasındaki performansını izleyelim. 1989 California doğumlu Aric Improta, 3 yaşındayken ilk davul setini aldı. Ebeveynleri müzisyenlerdi ve Improta'nın müzikal hayallerini her zaman teşvik ediyorlardı. “Evde istediğim kadar davul çalmama izin vermeye her zaman istekli oldular ve gürültüden asla endişe duymadılar.” Elbette küçük bir çocuğun Drum Off finalisti unvanı için bir yarışmacı haline gelme tutkusu ve disiplinini bulması biraz zaman aldı. Ebeveynleri Richard ve Jodi Improta, ona eğer bu işte ciddiyse daha donanımlı bir davul seti alabileceklerini ve ilkokulundaki müzik gruplarına daha çok şey öğrenmek için katılabileceğini söylediler ve Aric'in 4.sınıfta ilk müzik grubuna katılması bu şekilde gerçekleşti.

    Düşündüğü kadar büyük bir tutkuya sahip olmayan Improta, davulu çalmasına çalıyordu fakat 7.sınıfta arkadaşlarıyla bir müzik grubu kurmasıyla tutkusu ve hayalleri artık şekillenmişti.

    Aynı anda 3-4 müzik grubunda birden çalmaya başlayan Improta, Blink-182 gibi gruplara coverlar yapmaya başlayarak bir parça oluşturma aşamasına daha çok hakim olmak istedi. Başlangıçta sevdiği drummerları taklit ederek tekniğini geliştiren Improta zamanla kendi tarzını oluşturdu.

    Üniversiteye başladığında ilk defa Drum Off'a girdi ve bu onun dikkatleri üzerine çekmesi için oldukça yeterli olmuştu. Her şeyden önce orijinal olmayı isteyen Aric, farklı tarzıyla teknik olarak kendinden ilerde olduğunu düşündüğü davulculardan bile daha fazla ilgi gördü.

    "Orada performans sergilemek benim için anlaması en kolay şeydi ve farkettim ki teknik olarak benden iyi olanlar kusursuz olma çabası nedeniyle yetersiz kalıyordu aslında"

    Farklı tarzıyla rakiplerinin önüne geçen Improta finalist olmayı başarmıştı ve artık kariyerinde yeni bir sayfa açılmıştı.

    "Ben her zaman davulda bir Tim Burton ya da Quentin Tarantino olmak istemişimdir."

    Solosunu gerçekleştirirken zıplayarak taburesini ayaklarıyla çevirip soloya devam eden ve bunu dünyanın en basit olayıymış gibi gösteren Improta, meşhur backflip hareketi, tutkusu ve tarzıyla gelişmeye devam ederken adını da daha geniş kitlelere duyurmaya başlamıştı.   Yaptığı hareketlerin çoğunu kaykay ve basketbol gibi sporlardan esinlenerek oluşturan Improta sürekli sörf ve breakdance videoları da izleyerek davul sahnesine katabileceği ne varsa kendi yorumuyla bunu izleyenlerle buluşturarak fark yaratan isimlerden biri haline geldi. Yaptığı hareketler performansı bozma konusunda ne kadar riskli olursa olsun davulda hiç yapılmamış bir şeyi yapma düşüncesi onun için fazlasıyla heyecan vericiydi. "Bence, kim olduğunuzu ve ne istediğinizi derin bir şekilde anlamak, bu riskleri almak ve tamamen başarısızlıkla sonuçlanabilecek bile olsa bir şeyi yapmak için istekli olmanız gerekiyor. En sevdiğim sanatçılar, müzisyenler, sporcular, komedyenler, aktörler, yönetmenler de almak istedikleri riskler nedeniyle özeldir."     YouTube'da performanslarını paylaşmaya devam eden Improta en son grubu Fever 333 ile Strength In Numb333rs albümünü piyasaya sürdü. Müzik piyasasında daha fazla görmek istediğimiz Improta'nın gelecek işlerini merakla bekliyoruz.  

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.