Mayıs Ayında Okuyabileceğiniz Kişisel Gelişim Kitapları

Mayıs Ayında Okuyabileceğiniz Kişisel Gelişim Kitapları
  • 0
    0
    0
    0
  • Mayıs ayında kendimizi motive etmek ve psikolojik olarak daha olumlu bir duruş sağlamak amacıyla okuyabileceğiniz kitapları sizler için derledik! Umarız ki Mayıs ayı hepimize şifayla gelir. Kalbimiz, ruhumuz, bedenimiz sıcacık güneşinin altında şifalansın.

    Negatif Limanlardan Pozitif Sulara – Oğuz Saygın

    Negatif Limandan Pozitif Sulara kitabında isteyen herkesin hayatta başarılı olabileceğini bunun için mutlaka iyi bir nedeni olması gerektiğini, yol gösterici olarak da NLP (Neuro-Linguistic Programming)’i göstermektedir... “Beyninizdeki zincirleri kırın” adlı ilk bölümde, yazar verdiği seminerler neticesinde insanlarda meydana gelen değişimin çok ilginç örneklerine yer verirken aynı zamanda da hayatındaki büyük değişikliklerin sebebini, kalabalık içinde nasıl konuşabildiğini, adanmak denilen şeyin canlı örneklerle tarifini ve kendisinin de nasıl başardığına da değinmiştir. İkinci bölümü ise NLP varsayımları ile ilgili. “Hedefe doğru” adlı üçüncü bölümde, bizlere odak merkezli yaşamanın insanlara kazandırdıklarından söz etmektedir. “Sorular cevaplardır” adlı dördüncü bölümde, okurları düşünmeye sevk etmek için başarı ve motivasyonla ilgili güzel sözleri düşündürücü bilmecelere dönüştürerek anlatmaktadır.

    İnsan Olma Yolculuğu – Osho

    Osho, yirminci yüzyılın en ilham veren spiritüel öğretmenlerinden biriydi. “İnsan, hayvan ve kutsal olan arasında bir köprüdür ve tabiatımızın bu ikili niteliğine dair farkındalığımızdır bizi insan yapan” derken bizi huzursuz yapan, çatışmalarla dolduran ve genelde bencillikle cömertliğin, sevgiyle nefretin, kırılganlıkla gücün, umutla çaresizliğin kavşaklarında bırakan şeyin de bu olduğunu belirtmektedir. Kırılganlıkla gücün, umutla çaresizliğin kavşaklarında bırakan da budur. İnsan Olma Yolculuğu kitabı ise bu gelgitler arasında seçim yapmak yerine, onları nasıl hayat yolculuğunun her zorluğunu olmamız gereken bireye dair yeni bir keşfe dönüştürmenin anahtarı olarak kabulleneceğimizi anlatmaktadır.

    Beynine Format At – M. Barış Muslu

    “Pozitif düşün, hayallerin gerçek olsun” diyen yazar, bu kitabında kişisel gelişim kitaplarından farklı olarak NeuroFormat yöntemiyle, bütün korkularından, fobilerinden, sigara bağımlılığından, kilolarından kurtulmayı, kronik ağrılarına, hayatını zorlaştıran yanlış inançlarına son vermeyi sağlıyor. Beynimizin ve bilinçaltımızın ne kadar güçlü olduğu sürekli dile getirilmekte fakat bilinçaltı çok güçlü olsa da maalesef ki çok da zeki değil. Yaptığımız en büyük yanlışlardan biri de onun mükemmel bir bilge olduğunu ve bir anda son haline geldiği yanılgısına kapılmak ve  bu da doğru değil. Beynimiz yenilenmeden, şu anki ihtiyaçları planlanmadan bu hale gelmiştir. Ek yazılımlar, yamalar daha eski programlara eklenmiş. Milyonlarca yıl önceki ihtiyaçlara cevap veren yazılımlar hala çalışmaya devam ediyor. Bir başka deyişle yeni programlar eskilerle beraber çalışıyor.

    Aklını En İyi Şekilde Kullan – Tony Buzan

    Psikolog, eğitimci ve şair Tony Buzan’a göre “Beyniniz uyuyan bir dev gibidir.” Aklını En İyi Şekilde Kullan kitabında ise beynimizin sağ ve sol yanının yanı sıra beynin alt ve üst kısımlarına, hızlı okuma ve not tutma tekniklerinden de özel hafıza sistemlerine kadar örneklerle birlikte oldukça kapsamlı bilgilere yer veriyor. Normalde beyin kapasitemizin çok küçük bir kısmını kullandığımız, artık oldukça yaygın bir bilgi. İşte bu kitap geri kalanın kullanılmayan muazzam gücünü geliştirmek için bir rehber niteliğinde. Kaynak

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.