Dinlerken Keyif Alacağınız Moda Konulu 10 Podcast!

Dinlerken Keyif Alacağınız Moda Konulu 10 Podcast!
  • 0
    0
    0
    0
  • Dijitalin geçiciliğinden ötürü giderek içi boşalan içerik dünyasında, kendi özgür ve bağımsız alanlarında dolu dolu konuşabiliyor podcastler. Bu da özgün materyale ulaşma konusunda onu, tekdüzeleşmeye doğru giden video içeriğinin önüne taşıyor çoğu zaman. İnternete bağlanabilen cihazlar üzerinden her an ve her yerde dinlenebiliyor oluşuyla da pratik. Kafanıza estiği an play tuşuna basabilirsiniz. Birçok alanda farklı farklı kanallarla birlikte ünlü moda markaları dışında bireysel olarak birçok kişi podcastlerini yayınlamaya başladı. İşte onlardan bazıları:

    1- Gucci

    Gucci'nin mistik dünyasının en güncel mimarı Alessandro Michele ile iş birliği yapmış herkesi Gucci'nin podcastinde bulmanız olasılıklar dahilinde. Son şiir kitabından uzun uzadıya bahseden müzik dahisi Florence Welch, büyürken yaşadığı zorlukları anlatan Gucci Bloom kampanyasının yüzü Hari Nef, kreatif ruh ikizleri olduklarına inanan ikili Elton John ve Alessandro Michele... Kısacası, Gucci'nin eklektik dünyasıyla yolları kesişmiş herkesi burada bulabilirsiniz.

    2- The Memory of... With John Galliano

    Maison Margiela'nın kreatif direktörü John Galliano'nun ev sahipliğini yaptığı The Memory of... With John Galliano, eleştirel beğeni toplayan modaevi hakkında dinleyicisine bilgi veriyor. Modaevinin selektif filtresinden geçenlerle 12 dakikalık küçük konuşmalar gerçekleştiren John Galliano'nun podcast gündemi modanın artizan yönüne kulak kabartıyor. Eğer dinlemek isterseniz Spotify ve Itunes'ten dinleyebilirsiniz.

    3- Chanel Métier Class 3.55

    2017 yılında podcast dünyasına dahil olan Chanel'in konukları arasında Marion Cotillard, Pharell Williams, Keira Knightley hatta ve hatta Karl Lagerfeld gibi isimler yer alıyor. A'dan Z'ye güncel bir moda ve sanat arşivi arayanlar, Chanel'in sanal kütüphanesine mutlaka göz atmalı. Zira, burada konuşulanların değeri oldukça fazla. Fransız modaevinin Grand Palais'yi mesken tutan o anıtsal defilelerinden Mademoiselle Privé sergisine kadar 100 yılı aşkın haute couture sanatının bilinmezleriyle yüzleşmek isteyenler Spotify ve Itunes'ten takip edebilir.

    4- #Filtresiz

    "Neden sizce bu dünyada her zaman kendi oldukları gibi olanlar kazanıyor? Çünkü orijinaller ve değişmezler. Bu dünyada her şeyi filtreleme, daha güzel gösterme çabasındayken bir anda uyandım. Gerçek bu değil, gerçek hayat çiçekler, mükemmel kombinler ve pürüzsüz yüzlerden ibaret değil. Gerçek dünya; çabalamak, düşmek, kalkmak ve yoluna devam etmekten geçiyor. Bu podcast ne mi peki? Bu podcast benim, sizin ve misafir edeceğim kişilerin tecrübelerini ele alacak. Bu podcastte iş, ilişkiler, arkadaşlıklar, stil, aile ve bir kadının hayatında ne varsa onlar olacak." diyerek yola çıkan Melisa Beleli, hazırladığı podcast’te; iş, ilişkiler, aile, arkadaşlıklar, stil ve bir kadının hayatına dair her şeyi filtresiz bir şekilde paylaşıyor. Aynı zamanda programa konuklar dahil oluyor. Yayını SpotifyStitcher ve iTunes üzerinden dinlemek mümkün.

    5-Coach - Dream It Real

    Podcast dünyasına sonradan dahil olan moda markalarından Coach, yazar ve editör Heben Nigatu ile yayınlarını gerçekleştiriyor. Coach markasını daha yakından tanımak isteyenlere kapılarını sonuna kadar aralayan Dream It Real, adından da anlaşılacağı üzere, gelecek nesillere kendi hayallerini gerçekleştirmeleri için maksimum seviyede ilham aşılıyor. Coach'un uzun dönem marka yüzü Selena Gomez'den, Michael B. Jordan'a ve Game of Thrones yıldızı Maisie Williams'a kadar yeni nesil rol modellerini ağırlayan Dream It Realgünlük ilham kotasını doldurmak isteyenler için mükemmel bir olanak. Dinlemek isteyenler Spotify ve Itunes'ten ulaşabilir.

    6- The Business of Fashion

    Moda endüstrisinin İncil'i The Business of Fashion, podcastini daha ağırdan almak isteyenler için birebir. Podcast tarzı biraz daha ticari tarafa yatkın dinleyiciler için oldukça dolu. The Business of Fashion, moda konusunu geniş bir açıdan ele alıyor. Ünlü moda eleştirmeni Tim Blanks'ten Maria Grazia Chiuri'ye ve Kim Kardashian'a kadar moda dünyasının ağır topları Business of Fashion'un realistik tarafıyla tanışıyor. Sizler bu konuda yardıma ihtiyacı olanlardansanız ya da bu konuya karşı ilgiliyseniz Spotify ve Itunes'dan dinleyebilirsiniz.

    7- Man Repeller - Oh Boy 

      Sürekli iz peşinde gördüğümüz ve moda iştahı hep kabarık Leandra Medine Cohen'i podcast dünyasında görmek pek de sürpriz değil. Man Repeller'ın ardındaki yaratıcı beyin Leandra Medine'nin podcasti "Oh Boy”, moda sektöründeki oyun değiştiricileri Jay Buim karşısında konuk koltuğuna oturtuyor. Yazar ve illüstratör Garance Doré’den stil ikonu Alexa Chung’a kadar moda dünyasına hakim isimleri bu kanalda görebilirsiniz.

    8- Kaarin Vembar ve Lisa Rowan - Pop Fashion 

    Moda ve pop kültürünü bir araya getiren vintage mağaza sahibi Lisa Rowan ve moda stilisti Kaarin Vembar'ın haftalık konuları arasında en son moda, ünlü ve iş dünyası tartışılıyor. Pop kültür ve moda ile ilgili her şeye akıllı ve yaratıcı bir yaklaşımla bu podcast, modanın en güncel olaylarına yeni bir bakış açısı sunuyor. Eğer siz de bu eğlenceli sohbeti kaçırmak istemezseniz buradan dinleyebilirsiniz.

    9- Vogue 

    Vogue Magazine editörleri tarafından sunulan Vogue Podcast Serisi dünyanın önde gelen girişimcileri ile moda dünyasında başarılı olmak isteyenler için perde arkasında kalan bilgileri kanalında bizlere sunuyor. Siz de dinlemek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

    10- American Fashion

    Gerçek moda meraklıları için Amerikan Modası, bir bütün olarak moda endüstrisinin tüm giriş ve çıkışlarını derinlemesine inceliyor. Charles Beckwith, Seth Friedermann ve Lisa-Maria Radano gibi isimlerin de ağırlandığı kanalda; tasarımcıların, perakende mağazaların, haberlerin, alıcıların, moda teknolojisi girişimcilerinin, pist fotoğrafçılarının ve daha fazlasının öncülüğünde yaptığı konuşmalarda yalnızca Amerikan hazır giyim endüstrisine odaklanıyor. Fikir veren ve eğitici de olan bu podcast, bu sektörde çalışanlar veya moda sektöründe çalışmak isteyen herkes tarafından mutlaka dinlenmeli. Kaynak: 12, 3

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.