Rap Müziğin Göz Ardı Edilen Sanatçılarından: Little Simz

Rap Müziğin Göz Ardı Edilen Sanatçılarından: Little Simz
  • 0
    0
    0
    0
  • Simbiatu 'Simbi' Abisola Abiola Ajikawo, sahne adıyla Little Simz, 23 Şubat 1994 doğumlu Nijerya kökenli İngiliz rap sanatçısıdır. Köken olarak Yoruba'lı olan sanatçı Londra'nın Islington kentinde doğdu ve Highbury Fields School'da okudu. Pop yıldızları Leona Lewis ve Alexandra Burke'ün de katıldığı Islington'daki St. Mary's Youth Club'da bulundu, daha sonra Westminster Kingsway College'da okudu ve müzik kariyerini oradan sürdürdü.

    7 yaşlarındayken Missy Elliott'u dinlemesiyle müzik anlayışı oluşmaya başladı. Onun videolarında dans etmeyi hayal eden Simz, HipHop müziğe o zamanlardan hayranlık duyuyordu. Tupac, Jay Z, Lauryn Hill ve Nas'in müziklerini dinleyerek bu kültüre daha yakın olmaya başlayan Simz, ardından kendi müziğini yapmaya başladı.

     

    Dört mixtape ve beş EP'nin piyasaya sürülmesinin ardından,  "A Curious Tale of Trials + Persons" adlı ilk albümünü 18 Eylül 2015'te çıkardı. Albüm, UK R&B Albüm Listelerine 20 numaradan giriş yaptı. UK Independent Albüm Listelerine de 43 numaradan girdi.

    "A Curious Tale of Trials + Persons" ismini verdiği ilk albümünü 2015'te yayınladı ve onu iki yıl süren yoğun turundan sonra, müzik endüstrisindeki deneyimlerine ve turnedeki yaşam tarzına hitap eden ikinci albümü "Stillness in Wonderland" takip etti. Rap camiasında dikkat çekmeye başlayan Simz'in Kendrick Lamar, Jay-Z ve Timbaland gibiler bir yana yeteneğinin farkına varan bir isim daha vardı: Damon Albarn. Albarn, Gorillaz albümü Humanz'da ona da yer verdi ve bu albümün turnesinde Little Simz'i dinleyici karşısına çıkardı. Son albümü "Grey Area"yı 2019'da piyasaya sürdü ve birçok müzik eleştirmeni tarafından yılın en iyi albümleri listesinde başa koyuldu.

    Müziği dışında oyunculukla da ilgilenen Simz, Youngers ve Spirit Warriors gibi dizilerde de rol aldı. Oyunculuğun onun için çok eğlenceli olduğunu düşünse de müziğin ne isterse yapabildiği özel alanı olduğunu ve yaşadıklarını aktarırken önünde hiçbir engel olmadığını düşünmesinden dolayı müziğini ön plana koydu.

    "İngiltere’nin En İyi Rap Sanatçısı", "İngiltere’nin En İyi Kadın Rap Sanatçısı" gibi unvanların bir önemi olmadığını düşünen sanatçı müzikte kalıplaşmış düşüncelerin son bulmasını isteyenlerden. Sadece albüm ya da tekli yayınlamaktan öte, ezberlerin dışında olmak isteyen Simz, alışılmışın dışına çıkmanın müziğinin temelinde yapmayı hedeflediği şey olduğunu düşünüyor. Gerçekten içine sinen ve çalışmalarını tereddüt etmeden teslim edebileceği bir plak şirketiyle karşılaşmadığından da albümlerini kendi plak şirketinde yayınlıyor.

      Yeteneği, başarılı flow'ları ve sağlam işleriyle rap müziğin kaliteli temsilcilerinden olan Simz, günümüz popüler kültürünün kadın rapper'ları kadar maalesef öne çıkmıyor. Popüler kültür gerektiğinde iyi olabilirken bu tür konularda yine bazı sanatçıların göz ardı edilmesine sebebiyet veriyor. Yaptıklarıyla rap dinleyicilerine kaliteli işler sunan Simz'in sadece İngiltere odaklı değil tüm müzik piyasasında adının daha çok geçmesi gerekiyor. Little Simz'in son albümü Grey Area'yı dinlemek isterseniz aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Keyifli dinlemeler!

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.