1800'lerde Bir Batman

1800'lerde Bir Batman
  • 5
    0
    0
    1
  • Her şeyden önce bu yazıda spoiler olmayacağını söylemem gerekiyor. Kısa ve öz bir şekilde anlatmaya gayret göstereceğim ve lafı uzatmadan hemen konuya giriyorum. Batman: Gotham by Gaslight animasyonu Karındeşen Jack ile Batman hikayesi anlatıyor. Çok kısa bu isimden bahsetmek istiyorum. 1800'lerin sonunda Londra'da ortaya çıkan katilin, fakir semtlerinde seks işçisi olan kadınları hedef aldığı biliniyor. Kimliği belirlenemeyen katile bu isim takılıyor: Karındeşen Jack. Cinayetleri işleyenin kimliği ise 126 yıl sonra ortaya çıktı. O dönem baş şüpheli konumunda bulunan şahsın suçlu olduğu kanıtlandı. Ancak tabii iş işten geçmişti.

    Filme dönecek olursak standart Batman yapımlarından farklı olarak, hikaye 19. YY'da geçiyor.  Bu dönemin özellikleri, gerektirdikleri Gotham şehrinde  iyi yansıtılmış. Biraz daha kişiselleşerek bu şehire dönemin çok yakıştığını düşünüyorum. Karakterlere geçecek olursak yeni Batman olmuş bir Bruce Wayne'in kenti kasıp kavuran bir seri katille karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Bunun yanında halkın göz önünde olan ünlü kimliğinin sorumlulukları da işleri yine kolaylaştırmıyor. Katil ise çarpık düşünceleriyle sarılı cinayetleriyle şehre zarar vermeye devam ediyor. Bu düşüncelerin özel olarak seyirciye geçtiğini düşünüyorum.

    Hikayede bazı sorunlar bulunuyor. Atmosfer ve karakterler sizi içine çekmeyi başarsa da final sürprizinin işlenişi aşağıda kalıyor. Katilin kimliğinin ortaya çıkış anı seyirciyi şaşırtsa da bu karakterin yeterli sürede işlenilmemesi en büyük sorunlardan. Senarist ilk yazdığı senaryoyu sıradan bulmuş ve finali aceleye getirmiş gibi duruyor. Maalesef son zamanlarda birçok yapım bu hataya düşmekten kaçamıyor. "Plot twist" hikayenin önüne geçebiliyor ya da son noktaların vurucu olma isteği hikayeden bağımsız gelişebiliyor.

    Çok kısa diğer karakterlerden bahsetmek istiyorum. Selina Kyle kadın haklarının savunucusu rolünde iken Poison Ivy bir dansöz olarak işleniyor. Standart karakterlerinin dışında olsalar bile dönemin etkisine uymalarından dolayı sırıtmıyorlar. Komiser Gordon ise farklı kararlardan nasibini almamış bir vaziyette yine karşımızda. Onurlu, iyi komiser imajı değişmemiş duruyor.

    Elimden geldiğince detaydan kaçındım. Seyir zevkinizi bozacak bir şey olmaması en büyük temennim. Bu filmi Batman dünyasına hakimseniz ya da seviyorsanız zatenizlemenizi tavsiye ederim. Onun dışında animasyonlara karşı bir önyargınız yoksa ufak bir dedektif hikayesi olarak bakmayı düşünebilirsiniz. Bu dönemlerde evde izleyecek bir şeyler arıyorsanız kendinizi 19. YY Gotham'ına bırakın ve tadını çıkarmaya çalışın. Atmosferin sizi çekeceğine inanıyorum.

    Sağlıcakla kalın.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.