Dark Neden Kötü Bir Diziydi ?

Dark Neden Kötü Bir Diziydi ?
  • 3
    0
    0
    0
  • Başlığı görüp buraya gelenler öncelikle sakin olsunlar. Bence çoğu Dark seyircisi kötü yorum duymamış ve buna alışkın değiller. Hiçbir zaman hayranı olmadığım ve bence ortalama olan bir işti. En baştan, diziye böyle bakan birinin yorumlarını okuyacağınızı anlamanız önemli bir detay.

    İlk seyrettiğimde ortalama bir dizi fena değil demiştim. Zira bölümler akmıştı ve atmosferi beğenmiştim. Zaten Netflix içeriğinden çok iyi bir iş beklemeyi bırakalı çok uzun yıllar oldu. Bu yüzden benim düşük beklentimi karşılamıştı. İkinci sezona daha da düşük bir merakla devam etmiştim ve açıkçası ne düşündüğümü hatırlamıyorum bile. Çok silik bir iz bırakmış bende. Üçüncü sezona geçmeden önce, final sezonu olacağı haberi beni mutlu etmişti. Uzarsa senaryonun altında kalabileceklerini düşünüyordum.

    Son sezona ise biraz ortalama bir final yeter olarak başladım.  Ancak beklentisi çok çok az olan bir insanı bile bayan bir sezon izledim. Bir dizi çok şey anlatıyoruz gibi gözüküyorsa ve çoğu seyircisi bunu onaylamışşsa bence başarılıdır. Fakat biraz duygusal bakmazsanız öyle olmadığı anlaşılıyor. Çok büyük bir felsefesi, mesajı ya da alt metni olan bir yapım değildi. Zaten Adem ve Havva diye karakter koymuşar diziye neyin alt metni var acaba. "Hayatı sorgulattı" ya da "ufkumu açtı" gibi abartı denizlerinde yüzenlereydi bu lafım. Normal seyirci üstüne alınmasın.

    Asıl yakındığım kısım ise dizinin reklamını yaptığı en büyük hareketiydi. Akraba ilişkileri üzerinden zaman yolculuğu işliyoruz en baştan beri yanlış bulduğum bir karardı. İlk sezonda az olduğu için çok rahatsız olmamıştım. Zaten bütün dizi bunu anlatmazlar diyerek sonraki sezonları düşünüyordum. İyi atmosferli ve fena olmayan müzikleri ile akraba evliliği festivali fikri yapıyoruz deseler zaten bırakır giderdim. Bu temaya o bakış açısı sığlıktan başka bir şey getirmezdi ve bence öyle de oldu. 

    Unutmadan son sezonla ilgili söylemek istediğim bir şey daha var. Müziklerin seçimlerini  değil de zamanlarını beğenmedim. Şöyle ki 7 bölüm üst üste son 10-12 dakika kala müzik girmeye başlıyor. Birkaç dakika onunla beraber yakın kamera açıları ya da yavaş çekimler görüyoruz. Bu kadar çok yapılması zaten saçmalıktan başka bir şey değil. Kalitesiz Türk dizileri yeterince yapıyor zaten bu numaraları böyle bir bayatlığa ne gerek vardı. Lütfen son sezonun bölüm sonlarına dikkatli bakın ne dediğimi anlayacaksınız.

    Diziyi çok severek izlemiş olabilirsiniz. Sizin için önemi olan bir dizi kazanmak çok güzel bir şeydir. Bu dizi benim için öyle değildi. Potansiyeli olan birçok şeyi yanlış tercihlerle heba ettiklerini düşünüyorum. Sadece bunu anlatmaya çalıştım umarım anlatabilmişimdir. 

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.