Üniversite Hakkında: Yks Öğrencilerine Mektup

Üniversite Hakkında: Yks Öğrencilerine Mektup
  • 8
    0
    0
    0
  • İşin esprisi bir kenara gençler şimdiden sizlerden özür dilerim. Yazacağım şeylerin bir kısmı belki ağır gelebilir. Sonuçlar açıklandı biliyorum heyecanlısınız hatta bazılarınızın boynu bükük belki de. Öncelikle aldığınız puanların pek bir öneminin olmadığını söylemekle başlamak istiyorum. Saçma bir sıralama ve eleme sistemi işte. Birçoğunuz bunu biliyorsunuz zaten çevrenizde üstünüze gelen insanlar kervanına katılma gibi bir niyetim yok. Mantıklı olan tavsiyeleri dinlemeye çalışın fakat her şeyi de kafanıza takmayın. Çok değil sizlerin sadece 3-4 sene önünde olan biriyim. Böyle bir konumdan birkaç kelam edeceğim.

    Öncelikle seçtiğiniz bölümden ziyade iş hâlâ sizde kalıyor. Kalitesiz akademisyenlerle, amaçsız öğrencilerin bulunduğu bu dört duvar girdap gibidir. Kaybolmaya çok müsait bir yerdesiniz. Kafanızda bir şey kurmadan adım atmamaya çalışın. Hiçbir şey düşündüğünüz gibi de çıkmayabilir ama bu da bir sorun değil. Hayatta, gerginlik ve heyecanın bir arada bulunduğu bu nadir anların da tadı farklıdır. Deneyerek öğrenmenin faydasını da göz ardı etmeyin. En az 2 yıl içinde bulunacağınızın  bu ortamı benimsemeye çalışın. Ancak baktınız yeterli bir süre sonunda hâlâ olmuyorsa çekin gidin. Baştan başlamak vakit kaybı değildir hatta bu durumda daha da güçlü döneceksiniz.

    İş olanakları konusu kafanızı kurcalıyordur muhtemelen. Bu kısmın çok sıkıntılı olduğunu söylememe gerek yoktur. Zira ekonomik sorunlarla nüfus yoğunluğunun bir araya gelmesi işi iyice yokuşa sürüyor. "Her mahalleye bir üniversite" politikası ise bunun üstüne gelen son parçalardan oldu. Sayılara bakıldığında şu an ülkemizde 206 üniversite bulunuyor. Gerisini sizin tahayyül edebileceğinizi düşünüyorum.

    Lafı çok uzatmayacağım çünkü yaşadığınız saçmalıkları anımsayabiliyorum. Önemini gözünüzde büyütmemeniz gerekiyor bu dönemin. Sadece hayatınızdaki ufak bir evre başka bir şey değil. Benzerlerini daha önce de yaşadınız, abartı sizi boğmasın. Bunları söylemem yatın uzanın demek de değil tabii. Ortayı bulmak birçok yerde olduğu gibi burada da etkilidir. Ucu kaçmış rahatlıkla kasvet arasında kendinize bir yer bulun. Bunu uzun sürelere yaymak size kâr sağlar. Bütün bu yazılanların hepsini bir iç dökme gibi alın. Hayatta kalmaya ve kafaları düşürmemeye çalışacağımız makus günlerde önümüzü görebilmek dileğiyle.

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.