Türk Futbolunun Rezilliği

Türk Futbolunun Rezilliği
  • 1
    0
    0
    0
  • Önce çok ufak bir konuya değinmek istiyorum. Son maçların ardından küme düşen Kayserispor'un bir yöneticisi açıklamalarda bulunmuştu. "Ligi sabote etmemek için Covid-19 testleri pozitif çıkanları gizledik." diyen biri başka yerde olsa çarmıha gerilmişti. Bizde ise yine hiçbir şey olmadı hatta unuttuk gitti bile. Bunu sadece söylemek istedim belki de birçoğunuzun haberi bile yoktu. Asıl konu ise biraz farklı. 

    Normal süreler tamamlandığında bu sezon Başakşehir şampiyon olmuş ve üç takım da küme düşmüştü. Bu takımlar Ankaragücü, Kayserispor, Yeni Malatyaspor'du. Kısa bir süre sonra karantinada başlayıp artarak devam eden küme düşme konusuna çözüm üretildi. Bu sezon takımların alt lige düşmeyeceği ve alttan gelen takımlarla normalde 18 olan takım sayısının 21'e çıkacağı açıklandı. Sebebi de pandemi dönemi olarak gösterildi. Madem öyle diğer liglerde ise neler yapıldığına çok kısa bir bakalım. Bazı ligler tescillendi ve direkt olarak bu sezon oynanmadı. Çoğunluğu devam etti ve şampiyonları ile beraber küme düşenlerini de belirledi. Fakat kimse bizim gibi bir karara varmadı.

    Küme düşmeden bu kararla kurtulan takımların başkanları, teknik direktörleri ya da yöneticileri siyasete teşekkür etti. Bu kararı verdikleri için onlara minnettar olduklarını söylediler. Açık açık yapılan bu söylemler yine futbola politik çevrelerin dahil olduğunu gösteriyor. Bunların ışığında alt ligdeki bazı takımlarda hak iddia etti. Üst lige çıkmak için oynanan maçlarda yer alan takımlar da lige alınmalarını talep etti. İş iyice saçma bir hâl alıyorken bir yandan onlara da hak veriyorsunuz. Onların da milletvekilleri var sonuçta!

    Daha sonra Twitter'da ise bazı ünlülere para karşılığı tweet attırdıkları ve konuyu gündemde tutmaya çalıştıkları iddia edildi. Yani kelimeler kifayetsiz kalıyor gerçekten. Ünlülerin kim olduklarını öğrenmek istiyorsanız biraz araştırırsanız bulursunuz hemen. Kısaca bir hafta on gün içinde yine sirkleri aratmayan olaylara şahit olduk.

    Sonuç olarak sahada oynanan sporun iyi olmadığı, saha dışı olaylarının bitmemesi ve diğer ligleri seyretme şansı olduğu sürece insanlar bu saçmalıklara katlanmayacaktır. Bu kadar pisliğin içinde yüzen bir şeyi seyretmek çok zor. Keşke spor dallarına bu denli yanlış bir şekilde dokunmasanız. Hadi Wushu'yu bilen az orada yaparsanız anlaşılmaz da ülkenin en çok takip edilen spor müsabakalarına da göz göre göre salça olmayın. Eğlence için takip edilen bir şey bu kadar kirlendiyse insanların kaçması çok normal. Keşke spordaki ve diğer konulardaki saçmalıklardan bir an önce temizlenebilsek.Gerçi bir yandan da hâlâ İstanbul Sözleşmesi tartışılıyor bu ülkede. Daha temel konuları çözememişken sanırım futbolda bunların olması çok doğal.

    Her yerinde nasıl falso olabilir bir ülkenin ?


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.