Pembe Nedir ?

Pembe Nedir ?
  • 1
    0
    0
    0
  • Olayı bilmiyorsanız ve başlıktan da anlaşılmadıysa dün yaşanan bir olayla ilgili buradayız. Bir spor programında gerçekleşmesi de duymamanıza sebep olmuş olabilir. Onun dışında sosyal medyada çokça yer aldı ve tepki çekti. Spor, kadın ifadeleri geçen ya da pembe tonlarında spor kulüplerinin formalarını gördüyseniz  olaya denk gelmişsiniz demektir.

    Neyse olay şu ki programda bir spor spikeri Real Madrid futbol kulübünün pembe olan formasını eleştiriyor. Beğenmediğini söylüyor ancak bunu kadınlar üzerinden açıklamaya başlıyor. Kadınların futbolda ve basketbolda olmaması gerektiğini savunuyor. Ataerkil sporlar olduğunu ve kadınlara voleybolu yakıştırdığını beyan ediyor. Her şeyden önce renklerin cinsiyetinin olmadığını söylemek gerekiyor sanırım. Zaruriyet hissettim belli ki bilmeyen insanlar varmış.

    Spor konusuna gelecek olursak bu dalda olmasınlar demek ile sevmiyorum demek farklı şeyler. Kendi fikri size ne diyen insanlar için söylüyorum bunu. Kadın futbolunu ya da basketbolunu sevmiyorum ya da seyretmek hoşuma gitmiyor kişisel bir düşüncedir evet. Ancak "olmasınlar" ve "yakışmıyor" tabirleri işi farklı noktaya götürüyor. Sizin hoş bulmamanız yapanın niye umurunda olsun fakat burada olduğu gibi bulunmasınlar demek maalesef saçma bir zihniyetin yansımasıdır. Bir de bunu önemli bir kanalda söylemek çok fazla sorunu da doğuruyor. Spor kanalında bu sporu şunlar yapsın ya da bunlar giyilsin gibi kullanılan cümlelerin ne işi var. Kahvede değilsiniz konuştuklarınız önem arz ediyor. Bunun sebebi kesinlikle televizyonun saygın bir yer olması değil. Çok fazla insanın seyretmesi ve ayrıştırmalara doymuş olmamız. Bir de spor da bunları yaşamayalım. 

    Herhangi bir cinsiyet istediği sporu yapmakta ve istediği şeyleri giymekte özgürdür. Bunları tartışmamız bile içler acısı. Keşke gerek kalmasa da rahat rahat yaşayabilsek. Ünlü düşünür Sibel Altın'ın da dediği gibi "Bırakın da yaşayalım."

     

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.