Sosyal Hizmetler Okuyanlar İçin Film/diziler

Sosyal Hizmetler Okuyanlar İçin Film/diziler
  • 2
    0
    0
    0
  •  

     Atypical

    Dram ve komedinin birleşimi olan bu dizi otizmli bir gencin büyüme ve ergenlik dönemlerini anlatıyor.  Gencin günlük aktiviteleri, olaylara tepkileri bu dizide işleniyor. Dizinin ana konusu ise bu gencin bir sevgili bulma isteği üzerinedir. Otizmli genc ile ailesinin yaşam şekli konusunda da bu dizi sayesinde bilgi elde ediniyoruz. Atypical otizmle ilgili farkındalık yaratan bir dizidir.

     Reversing Roe 

    Bu film, ABD`deki kürtaj yasasının geçtiği dönemleri anlatıyor. Kürtajın yasa dışı olması, yasallaşması, yasallaşdıkdan sonra uygulanan kuralları ve devletin kürtajla ilgili görüşlerini, aynı zamanda her dönemle ilgili insanların tepkilerini aktarıyor. Kürtajla ilgili iki büyük grup kendisini gösteriyor. Bir grup kürtajın yasallaşmasını talep ederken diger grup bunun kesinlikle yasa dışı olmasını ve devletin buna izin vermemesini talep ediyor. ABD`nin kürtaj konusunda geçtiği döneme tanık olmakla beraber kürtajla ilgili düşüncelerimizi etkileyecek bir film

     Love on the spectrum 

    Otizm spektrum bozukluğu tanısı almış bireylerin aşk hakkında bilgilerini ve tecrübelerini anlatıyor. Otizmli genclerin nasıl aşk hayatı yaşadıklarını, tepkilerini, olaylara bakış açılarını bu belgesel sayesinde inceleme ve analiz etme fırsatı buluyoruz. Yeni bilgiler edinme açısından faydalı bir belgeseldir. İzlediğiniz zaman boyunca da yüzünüzden gülümseme eksilmiyor.

     Crip Camp; Engelli devrimi

    Bu belgesel, Camp Jened kampçılarının yolculuğunu ve onların hikayelerini konu alıyor. ( Camp Jened, Birleşik devletlerdeki engelli hakları hareketi ve bağımsız yaşam hareketi için New York eyaletinde engellileri kapsayan bir yaz kampıydı) Ve bu hikayeler aracılığıyla hem ne kadar ileri gittiğimizi hem de nereye gitmemiz gerektiğini gösterebiliriz. "Crip Camp", engelli hakları hareketinin gürültülü, neşeli ve hatta bazen şok edici tarihine yeni bir bakış sunuyor. "Crip Camp"ı güçlü kılan şeylerden biri de, arşiv görüntülerinin çokluğudur.

     Hayatın tutsakları

    İsveç`teki yüzlerce mülteci çoçuğun yasal statülerinin belirsizliği nedeniyle teslimiyyet sendromu (resignation syndrome) yaşama durumlarını anlatan bir belgeseldir. Film,2020`de 92. Akademi Ödülleri`nde en iyi kısa konu belgesel dalında Oscar`a aday gösterilmiştir. 

     Unbelievable 

    Gerçek olaylardan esinlenen Unbelievable hikayesi ; evine izinsiz giren biri tarafından tecavüze uğradığı konusunda yalan söylemekle suçlanan genç bir kadın Marie ile kanıtları inceleyip benzer saldırıları araştırarak gerçeğe ulaşma peşindeki iki kadın dedektif Grace ve Karen`ın gerçek hikayesini izleyiciye aktarıyor. Marie`nin yaşadıklarını, soruşturma işlemini, sistemin tepkisini anlaya bileceyimiz bir dizidir.

     Gabriel Fernandez`i kim öldürdü?

    Belgeselin tanıtımında bir cümle geçiyor ; "Bir değişim yaratabilme şansın varken yaşananlara sırtını dönmek asıl kötülüktür." Bu cümle bütün belgeseli özetliyor.  Bu belgesel sadece annesi ve onun erkek arkadaşı tarafından işkence görmüş bir çoçuğu anlatmıyor. Aynı zamanda fazla iş yükü yıkılmış sosyal hizmet uzmanlarını,  çevrenin umursamazlığını ve sessiz kalma kültürünü anlatan bozulmuş bir sistemi konu ediniyor. Kasıtlı olarak işini yapmayan görevlilere dava açılıyor ve belgeselde bu davaların gidişatı ve sonuçları hakkında bilgi elde ediniyoruz. " Görevlilerin ordakı varlığının amacı tüm bunların ihmal edilmemesiydi ama hiç birşey yapılmamıştı"  

     

    Kaynak ; 1 2 3 4 5

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.