Italya'nın "eurovision" Şarkıları

Italya'nın "eurovision" Şarkıları
  • 3
    0
    1
    0
  • İtalya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez 1956 yılında katılmıştır. İtalya, yapılan ilk yarışmada yarışan 7 ülkeden bir tanesidir. Ama 1997'den beri yarışmaya katılmamasından 14 yıl aradan sonra Almanya'da yapılan 2011 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılma kararı almıştır.

    İtalya, her yıl düzenlenen Eurovision Şarkı yarışmalarında anlamlı şarkılarıyla insanların ilgisini çekiyor. İtalya'nın Eurovision tarihinde ses getiren şarkıları listelenmiştir.

    "Non ho l'età"

    Eurovision tarihinde en güzel şarkılar listesine dahil olmuş ve İtalya'ya ilk birinciliği getirmiş şarkı, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yapılan 1964 Eurovision Şarkı Yarışmasında Gigliola Cinquetti'nin seslendirdiği "Non ho l'età" adlı şarkısıdır. (İtalyancadan "yeterince yaşlı değilim seni sevmek için" ve ya "yaşı yok seni sevmenin" anlamına gelir.)

    Şarkının ingilizce ve türkçe çevirileri de mevcuttur.

    "Grande Amore"

    İtalyan opera pop üçlüsü Il Volo "Grande Amore" şarkısı ile Eurovision Şarkı Yarışması 2015'te İtalyayı temsil etti. Genel oylamada şarkı üçüncü olsa da, en çok konuşulan eurovision şarkılar listesine dahil oldu. Şarkı türkçede "Büyük Aşk" anlamına gelmektedir.

    Şarkının ingilizce ve türkçe çevirileri mevcuttur.

    Nel Blu Dipinto Di Blu (Volare) 

    1958 yılında düzenlenen Eurovision şarkı yarışması'nda Domenico Modugno "Nel Blu Dipinto Di Blu" (Volare) türkçede "maviye boyanan mavilikte" (uçmak) anlamına gelen şarkıyı seslendirmiştir. 

    Şarkının ingilizce ve türkçe çevirileri mevcuttur. 

    "Non Mi Avete Fatto Niente"

    Ermal Mete ve Fabriozo Moro tarafından söylenen "Non Mi Avete Fatto Niente" şarkısı hakikatleri Avrupa'ya söyleyen ve dünya barışını destekleyen bir şarkıdır. Klibi ile ve sahne performansları ile insanları etkilemiştir. Ülkelerin oylamasında 59 puan alsa da, halk oylamasında en çok puan alan üçüncü şarkı olmuştur. Şarkı türkçede çeviride "Bana Hiç Birşey Yapmadınız" anlamına gelemektedir. 

    "Çünki hayatlarımız bir bakış açısı değil ve barışcıl bomba yoktur." 

    Şarkının ingilizce ve türkçe  çevirileri mevcuttur.

    "Soldi"

    2019 yılında düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışmasında Mahmood "Soldi" şarkısını seslendirerek dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Ülke oylamasında 212 puan, halk oylamasında 253 puan alarak yarışmayı ikinci olarak tamamlamıştır. Şarkı türkçe çeviride "Para" anlamına gelmektedir.

    "Şehirden ayrılıyorsun ama kimse bilmiyor. Dün buradaydın, şimdi nerdesin baba?"

    Şarkının ingilizce ve türkçe çevirileri mevcuttur.

     

    Kaynak: ">1 2


    Yorumlar (1)
    • Måneskin`de ilave etsek mi? Tek kelimeyle harikaydılar

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.