Zihninizi Ve Bedeninizi Yürürken Eğitin

Zihninizi Ve Bedeninizi Yürürken Eğitin
  • 5
    0
    1
    1
  • Pek çok insan meditasyon yapmaya başladı ama istediği sonuçları alamadı. Bildiğiniz gibi, farkındalık sadece bir rahatlama modu değildir. Bu sizi başka bir bilinç düzeyini deneyimlemeye davet ediyor; rahatlama çağrısı yaptığınızda, önünüzdeki anı tuttuğunuzda ve karmaşık ortama daha açık olduğunuzda, kendinizi ve özünüzü yeniden göreceksiniz.

    Bu hedef çok tatmin edici olmasına ve gerçek kişisel gelişimi teşvik etmesine rağmen, herkes bunu yaşamlarına uygulayamaz. İlginç bir fiziksel egzersiz boyutu eklerseniz, birçok insan için doğrudan faydaları olan bir sıçrama yaşarsınız: yürüyüş ve meditasyon aynı anda yapılabilir. Bu probleme daha detaylı bakalım.

    Yürürken Meditasyon Yapmayı Öğrenin

    Farkındalık uygulamak, ruh halini yatıştırmak ve psikolojik stresle başa çıkmak için çok faydalıdır. Yürümeyi öğrenirken meditasyon yapmak çok eski bir uygulamadır, bu nedenle bedeninizi ve zihninizi yoğunlaştırabilirsiniz.

    Yürüdüğünüzde her şey akıyor. Aslında bu sadece sizi fazla kilolardan kurtarmakla kalmaz, aynı zamanda günlük yükünüzü azaltabilir ve bazen sizi strese sokabilir. Yürürken nasıl meditasyon yapılacağını öğrenmek için yazımıza göz atabilirsiniz.

    Daha derin rahatlama ve duygusal arınma için, yürürken meditasyon yapmayı öğrenmenizi öneririz. Bu sözde "nefes alma yürüyüşü" (yürürken nefes alma). Senkronize nefes alma ve fiziksel egzersizi bilinçle birleştiren bir yöntemdir.

    Pek çok insan için bu, egzersiz yaparken derin meditasyon yoluyla zihninizi rahatlatan bir tür farkındalıktır ve bunu günlük hayatınıza kolayca entegre edebilirsiniz. İlk başta, bu kavram biraz kafa karıştırıcı görünüyordu. Bununla birlikte, faydalarının inanılmaz olacağını ve birçok sporcunun bunu zaten günlük yaşamlarında uyguladığını garanti edebiliriz.

     Bu modern, stresli ve zorlu dünyada geleneksel yöntemlerle meditasyon yapmak neredeyse imkansızdır. Yapılacak bu kadar çok şey varken, nasıl oturabilirsiniz? Bu, birçok insanın dikkate alabileceği bir sorudur. Ancak bazen iki şeyin farkına varırsınız:

    Stresinizi yönetmeniz gerekmektedir.

    Bir çeşit egzersiz yapmanız gerektiğinin farkındasınızdır. Hareketsiz bir yaşam tarzı sürmek sağlığınızı berbat edebilir. O zaman neden ikisini birleştirmiyoruz? Bu iki önemli nokta, nefes yürüyüşünün neden bu kadar başarılı olduğu konusunda size biraz fikir verecektir.

    Yürürken meditasyon yapmak köklerini Zen Budizmi’nden almaktadır. Örneğin, Japonya’da bir grup insan yürürken diğerleri de onlara rehberlik ederken zaman zaman bir çan çaldıklarını görmeniz çok yaygındır. Bu uygulama, senkronize soluma ve düzenli adımlar atmanıza odaklanırken, siz de egzersizin kendisine odaklanırken, anı yaşamanız konusunda sizi eğitecektir.

    Antik yazılara göre, Buda dinlenmek için ormanda yürürdü. Her şeyden önce, birkaç dakika oturup meditasyon yapardı. Sonra yürümeye başladı. Açıkladığı gibi, otururken başladığı şeyi yürürken de uygulardı.

    Yürürken yürümek, bir ayağını diğerinin önüne koymak ve zihniniz odaklanmışken onları yeryüzüyle temas halinde hissetmek gibi basit hareketler sizi neredeyse otomatik olarak meditasyona davet eder. Bunu gerçek bir şekilde yapmak için, nasıl nefes alacağınızı öğrenmeniz gerekir.

    Bu yaklaşımın manevi bir bileşeni olduğu doğrudur, bunlara inansanız da inanmasanız da, zihni sakinleştirme konusunda da çok faydalı olduğunu göz ardı edemeyiz. Örneğin günümüzde farkındalık, bir kişinin duygusal dünyasından daha fazla haberdar olmasına yardımcı olan birçok psikolojik tekniğe entegre edilmiştir. Öte yandan, stresinizi biraz daha iyi yönetmeyi öğrenirken iyi fiziksel egzersiz yapmak istiyorsanız, bu basit bir meditasyon olan “nefes yürüyüşü” tekniğini uygulamaktan daha iyisi yoktur.

     

    Aşağıda en önemli hususları açıklayacağız:

    Rahat kıyafetler ve ayağınızı koruyan kapalı ayakkabı giymelisiniz.

    Yürüyüşe başlamadan önce beş dakika oturun. Ellerinizi göğsünüzde dinlendirin ve derin nefes alın.

    Göğsünüzün nasıl genişlediğini hissedin. Nefesinizi 10 saniye tutun ve ardından bırakın.

    Bu egzersizi birkaç kez tekrarlayın. Yürümeye hazırsınız demektir.

    Yürüyüşü yavaş yavaş başlatın. Ayağınızın zemine temas ettiğini hissetmeniz, bacaklarınızın farkında olmanız ve kalbinizin sanki sizi rahatlatan bir iç müzik ile atmaya başladığını hissetmeniz gerekmektedir.

    Nefesinizi hissetmeniz, sizi özgürleştirdiği şeyi duymak önemlidir: nefes alıp, karnınızda basıncın genişlediğini hissetmek ve derinden serbest bırakmak.

    Her 10 dakikada bir dinlenin ve yürüyüşe yeniden başlayın.

    Zihninizin olduğunuz yerin ve anın farkında olabilmesi için kendinizi bedeninizle birleştirin: önemli olan tek şey ve gerçek sakinliğin bulunduğu yer budur.

    Kaynak

    Resimler


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.