İndie Rock Müziğinin En Eğlenceli Hali: Franz Ferdinand

İndie Rock Müziğinin En Eğlenceli Hali: Franz Ferdinand
  • 0
    0
    0
    0
  • Franz Ferdinand, Glasgow kökenli İskoç bir indie rock grubudur. Grup ismini Arşidük Ferdinand adlı bir yarış atından almıştır. Grubun solisti Alex Kapranos Franz Ferdinand ismi hakkında "isim meselesini aşırı entelektüelleştirmek istemem sadece kulağa hoş gelmesi yeterliydi, tıpkı müzik gibi" açıklamasında bulunmuştur. Kapronos'un söylediği gibi kulağa hoş ve çekici gelen grubun müzik videoları da ismi gibi çekici. Gruptaki kişiler oldukça adrenalin dolu, turnelerde sıkılmamak için kitap kulübü kurmuşlar. Birbirleriyle müzik yapmaktan oldukça keyif aldıklarını söyleyen grup üyeleri, sivri uçları olan bağımsız kişilerden oluşuyor.

    Kapranos İngiliz bölümü mezunu ve ilahiyat öğrencisi olması nedeniyle eserlerinde Sovyet dönemi realistlerine ve Dadaizm'e türlü göndermeler yapmaktadır. Grup müzik videoları ve albüm kapakları içinden buradan ilham almakta. Kimi videolar ise çizgi romanlardan alınmış, bu oldukça eğlenceli. 

    Synthesizer gibi elektriksel sinyaller üreten müzik aletlerini de kullanan grubun müziğini sürekli yeni seslerle, ritimlerle ve melodilerle özgünleştirmesi şarkılarını daha da akılda kalıcı hale getiriyor. 

    İndie rock, bağımsız rock, post punk revival tarzında müzik üreten grup son zamanlarda biraz çizgilerinin dışına çıkmış olsa da şarkılarını dinlediğinizde yerinizde oturmanız pek mümkün olmuyor.

    Favori Franz Ferdinand şarkılarım;

    1. No You Girls ">
    2. Bite Hard ">
    3. Evil Eye ">
    4. Jacqueline ">
    5. Auf Achse ">

     

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.