The Versace Girl : Donatella Versace

The Versace Girl : Donatella Versace
  • 2
    0
    0
    0
  • Donatella Versace’yi sanırım artık günümüzde tanımayan yoktur. Platin sarısı uzun saçları, siyah göz makyajı ve her daim yarattığı tasarımların yanında hayatı ile de gözler önünde olan bir isim. Büyük erkek kardeşi Gianni Versace’nin trajik ölümünün ardından yarattıkları o çok güçlü ismi korumak için oldukça çaba sarf eden bu başarılı ve bir o kadar da güçlü kadının geçmişten günümüze yarattığı o stili daha önce neden hiç işlemedik? İşte yazarınız olarak Versace’nin kraliçesinin dosyasını sizler için şöyle bir açıyorum. Hazırsanız başlayalım!

    Donatella Versace bugüne kadar aklımıza gelebilecek her moda ikonu olarak kabul ettiğimiz kişileri baştan aşağı yaratan bir isim. Her ne kadar tasarımcı kimliği ile harikalar yaratsa da kendisinin de bir tarzı olduğu ve tarzını oldukça karizmatik bir şekilde taşıdığı aşikar.

    ‘Gördüklerimizi kopyalamamalıyız. Kendi tarz anlayışımızı bulmaya, kendimize inanmaya çalışmalıyız.’

    Kendisini daha çok kırmızı halıda, açılışlarda ve pek çok partide görüyoruz. 90lı yıllarda büyük erkek kardeşi Gianni Versace ile de katıldığı pek çok etkinlikte bakımlı sarı saçlarının ön planda olduğu farklı kesimlerde siyah elbiseler tercih etmiş. Altın rengi Versace aksesuarları ile aslında bir bakıma o dönemin Versace kızı diyebilir miyiz kendisine?

    Peki hep siyah mı? Hayır tabi ki. Her rengi ve her kesimi kendisine yakıştıran Donatella Versace pastel tonlarında gece kıyafetlerinde en iyi yansıtan tasarımları da üzerinde taşımaktan çekinmiyor. Belini ön plana çıkaran, dekoltesi risksiz ve taş detaylı elbiseler tercih eden Versace bir bakıma sade bile olsa ‘ben buradayım.’ diyor.

    ‘Kendinizi yenilemeniz gerekiyor, çünkü yarın modada önemli olan bir şey. Bugün çok eski olabiliyor.’

    Peki hep elbise mi? (Tamam bir daha sormayacağım) Her galada kendisini uzun elbiseler içinde görsek de aslında kendisi ceket, pantolon takımını en çok kullanan isimlerden biri. Fit vücudunu saran tulumlar, transparan üstler ve dar kesim bluzlar giymeyi de seven Versace bir bakıma hepsini kendi moda algısı üzerinden yarattığı figür ile oldukça iyi taşıyor.

    'Benim tarzım o kadar büyük değil. Topuklu ayakkabı, dar pantolon giyiyorum ve elmas takıyorum.’

    Günlük stilini kendisi bu cümleleri ile ifade ediyor Versace, bir bakıma haksız da sayılmaz. Onu görme şansınız olursa eğer (yazarsınız hayal edebiliyor sadece) platin sarısı saçlarının yine ön planda olduğu siyah bir kombin ile kendisini yolda salına salına (hayalim) yürürken görebilirsiniz. O biz faniler gibi siyah renginden vazgeçemeyenlerden. 

    Sayısız ismi giydiren başarılı tasarımcı, her seferinde yarattığı tasarım ve o karizmatik havası ile kendi stilinden, duruşundan söz ettirmeyi başarıyor. Moda dünyasının sevilen ve en çok tercih edilen isimlerden biri olan Donatella Versace’nin tarzını siz nasıl buluyorsunuz? Yazarsanız olarak ben derim ki güç, başarı ve karizmatik bir isim denilince akla gelecek ilk isimlerden biri Donatella Versace olmalıdır (yazar abartmayı sever).

    ‘Versace kadının kim olduğunu biliyorum çünkü kıyafetleri kendim giyiyorum.’


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.