5 Popüler Irish Pub Şarkısı

5 Popüler Irish Pub Şarkısı
  • 2
    0
    0
    0
  • Atmosferi ile ünlü olan İrlanda barları, Craic (bkz.-slang: içkili ve müzikli eğlence)’in her zaman garanti edildiği bir yer olarak bilinir. Şüphesiz popüler İrlanda bar şarkıları, İrlanda bar deneyiminde büyük bir rol oynamaktadır.

    İrlanda bar şarkıları dünya çapında popülerdir ve herhangi bir gece dışarıda birçok harika şarkı söylemeye neden olabilir. İrlanda bar şarkıları sadece İrlanda bar sahnesinin değil, aynı zamanda bir bütün olarak İrlanda kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

    Bu şarkılar mutlu, esprili ve hüzünlü olabildikleri için birçok farklı duyguyu ortaya çıkarabilir, hatta bazen üçünün birleşimi bile olabilir ama bir şey kesinlikle her zaman eğlenceli olmalarıdır.

    Bu yazıda, İrlanda'nın en popüler 5 bar şarkısı olduğuna inandığımız şarkıları listeleyecek ve arkasındaki hikayeleri anlatacağız.

     

    5. I’ll Tell Me Ma – Herhangi bir şehrin dünyanın en güzel şehri olması onuruna 

    Herhangi bir kalabalığın bir İrlanda barına gitmesi için harika bir şarkı olan "I'll Tell Me Ma", güzeller güzeli olduğu için Dublin, Galway, Cork ve tabii ki Belfast şehrine veya herhangi bir şehre uyacak biçimde özelleştirilebilir.

    Belfast şehrinin dünyanın en alımlı şehri olduğuna inandığı bir kadın hakkında şarkı söyleyen bir adamın ve annesine nasıl anlatacağını anlatan 'I'll Tell Me Ma'nın arkasındaki hikâye oldukça basit. O’nun hakkında.

     

    4. The Wild Rover – İrlanda’nın en popular pub şarkılarından biri 

    Muhtemelen tüm zamanların en popüler İrlanda bar şarkılarından biri olan 'The Wild Rover', diğer geleneksel İrlanda şarkılarından daha fazla sanatçı tarafından cover’lanan bir şarkıdır.

    Şarkının arkasındaki hikaye ve kökeni net değil. Bazıları bunun Amerikan Temperance hareketiyle bağlantılı olarak alkol karşıtı olma ilgili bir şarkı olduğunu söylerken, diğerleri bunun insanların İrlanda barları ve içki içmesiyle ilgili olduğunu söylüyor.

    Şarkının Bodleian Kütüphanesi'nde tutulan 1813 ve 1838 yıllarına ait bir balad koleksiyonundan geldiğini söyleyenler de var.

     

    3. Fields of Athenry - İrlanda Kıtlığı hakkında etkileyici bir şarkı

    The Fields of Athenry, şimdiye kadar yazılmış en güzel İrlanda şarkılarından biridir ve İrlanda'nın geçmişindeki zor bir dönemi, yani İrlanda Kıtlığını onurlandıran kasvetli bir şarkıdır. Bu, her İrlandalı insanda rezonansa kapılmaya ve çalındığında herkesi birlikte söylemeye iten bir şarkıdır.

    Bu şarkı, açlıktan ölmekte olan ailesini doyurmak için mısır çalmaktan tutuklanan İrlandalı bir mahkumun, bir ceza kolonisine gönderilecek olan bir gemide bulunan üzücü hikayesini anlatıyor. Sonuç olarak, açlık ve açlıkla karşı karşıya kalan İrlandalılara bir övgü niteliğindedir.

     

    2. Molly Malone - Dublin’in en ünlü karakterlerinden biri

    Molly Malone karakteri İrlanda'nın başkentiyle eşanlamlı hale geldiği için 'Molly Malone' şarkısı Dublin City için bir nebze resmi olmayan bir marş haline geldi. Ayrıca, şehir merkezindeki Grafton Caddesi üzerindeki Molly Malone heykeli, Dublin’in en çok ziyaret edilen turistik mekanlarından biridir.

    Molly Malone hakkında gerçek bir insan olup olmadığı gibi pek çok şey bilinmiyor ama bu onun popülaritesine veya şarkının popülerliğine zarar vermedi. Molly Malone o kadar popüler ki 13 Haziran İrlanda'da onun onuruna Molly Malone Günü olarak anılıyor.

    Şarkı, gündüzleri bir balıkçı olan ama gecenin karanlığında hayatta kalmak ve yoksulluktan kurtulmak için yeterli para kazanmaya çalışan bir kadının hikayesini anlatıyor. Ne yazık ki ateşten ölüyor ama efsaneye göre hayaleti hala meşhur el arabasını Dublin'den bu güne kadar gezdiriyor.

     

    1. Whiskey in the Jar - İrlanda'nın en sevilen likörüne hürmet adına

    Whiskey in the Jar İrlanda'nın en sevdiği liköre saygı duruşunda bulunan birçok şarkıdan biridir. Şarkı 1950'lerden beri The Dubliners gibi çok çeşitli sanatçılar tarafından kaydedildi ve Thin Lizzy ve Metallica gibi ünlü rock grupları tarafından popüler hale getirildi. Evet arkadaşlar anlayacağınız orijinali Metallica değil anlayacağınız.

    İrlanda barlarında duyacağınız "Whiskey in the Jar" ın en popüler versiyonu, kalabalığı koroyu söylemeye teşvik etmekte asla başarısız olmayan geleneksel İrlanda versiyonudur: “Whack for my daddy, oh, there’s whiskey in the jar.”    

    Whiskey in the Jar, bir hükümet görevlisini soyduktan sonra Cork / Kerry ve Fenit dağlarında sevgilisi tarafından ihanete uğrayan bir otoyolcunun hikayesini anlatıyor.

     

    BONUS: Hey Beautiful - The Solid (How I Met Your Mother Theme)

    Her ne kadar bar şarkıları ile bir alakası olmasa da 9 sezon boyunca Irish pub'tan çıkmayan ekibimizin birçok hikayesine ev sahipliği yapan güzelim barımızın ve dilimize dolanan (bkz. pa pa paa paaa) tema müziğinin de listede yer almaya hak kazandığını düşünüyorum.

    Bu, en popüler 5 İrlanda bar şarkısı listemizi ve bunların arkasındaki hikayeleri tamamlıyor. Bu beş şarkının arasından veya haricinde en sevdiğiniz İrlanda bar şarkılarını yorumlara ekleyebilirsiniz.

     

    Kaynak:

    1


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.