Ayça Özefe Kimdir?

Ayça Özefe Kimdir?
  • 3
    0
    0
    1
  • Sosyal medya hesaplarından paylaştığı cover çalışmaları sayesinde sesiyle tanıştığımız yetenekli genç müzisyen Ayça Özefe'yi daha yakından tanıyacağımız keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

    Merhaba, nasılsınız Ayça Hanım? Yeni başladığımız “ListenaryKeşif ile Tanıyalım” serisinde ilk sizinle bir söyleşi gerçekleştirdiğimiz için mutluluk duyuyorum. Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Ayça Özefe kimdir, müziğe nasıl başladı?

    Merhaba! Malum zor bir dönem atlatıyoruz, psikolojik olarak çok zor ancak iyi diyelim iyi olsun:) Ben de takip etmekten keyif aldığım bir sayfada yer almaktan çok mutluyum. 
    4 Nisan 2001'de Eskişehir’de doğdum. Atayurt Fen Lisesini bitirip Ankara’da Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünü kazandım. Tabii bu süreçte birtakım zorluklarla karşılaştım. Ciddi bir rahatsızlığım olduğunu öğrendim ve işte tam bu süreçte müzik serüveni benim için başladı diyebilirim. Aslında müzik çok küçük yaşlardan beri hayatımdaydı. Annem sağolsun :) Annemle, ablamla oldum olası şarkılar söylerdik. Okuldaki gösterilerde de düzenli olarak yer alırdım. Bir gün karar verip kendi kendime gitar çalmayı öğrendim. Telefon indirdiğim müzik uygulamalarında dolaşırken bir gün neden paylaşmıyorum diyip ilk  paylaşımlarımı daha çok yabancıların aktif olduğu müzik uygulamalarında 15-16 yaşlarında yaptım. Ardından ablamın da teşviğiyle Youtube’a atmaya karar verdim. Annem de gerekli ortamı ve ekipmanı bana sağladı ve bu şekilde daha profesyonel şekilde ilerleyebildim. 
    Yani Ayça Özefe, hayatın kötü yönlerini, onda bıraktığı yaraları müzikle iyileştirmeye çalışan, dinleyiciler için bir müzisyen ve akademik alanda hedefleri olan bir genç diyebiliriz. 

    <iframe src="https://www.youtube.com/embed/XnSJFzixPhM" width="560" height="314" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

    Sevdiğimiz birçok parçayı tekrardan seslendiriyorsunuz. Dinleyenleriniz ve sizi ilk kez dinleyen birçok kişi parçalara yaptığınız yorumlarınızı çok beğeniyor. Bunun yanında kendi parçalarınız da var. İlerisi için ne tür planlarınız var? Cover çalışmalarınız yanında kendi parçalarınızı yayımlamaya devam mı edeceksiniz yoksa bir albüm hazırlığınız var mı?

    Ben bir şarkıyı söylerken onu yaşamayı çok seviyorum. Bunu da karşı taraf hissediyor. Sanki onlar için, zaten var olan bir şarkıyı tekrar yeşertiyorum. Benim için inanılmaz bir duygu. Ancak duygularımı kendi müziğimle birleştirmek son zamanlarda benim için daha önemli olmaya başladı. Yavaş yavaş kendi şarkılarımı çıkarmaya başladım. Belki albüm olmasa da başka sürprizler yapabilirim. Cover çalışmalarını bırakmayı düşünmüyorum. İnsan nasıl başladığını unutmamalı.

    Kimleri örnek alıyorsunuz? Kimleri dinlemeyi seviyorsunuz? Kendi müzik tarzınıza benzettiğiniz ve dinlemekten hoşlandığınız başka sanatçılar var mı?

    İlk zamanlarda Deniz Tekin’i keşfetmiştim. Ondan esinlendiğimi söyleyebilirim. Sesinde ve tarzında bazen kendimi buluyorum. Son zamanlarda eski sanatçılar beni çok içine çekiyor: Erkin Koray, Kamuran Akkor, Fikret Kızılok... Ancak Türkçede genel olarak üçüncü yeniler dinlemeyi seviyorum. Yabancı olarak Aurora, Billie Eilish, Damien Rice, Frank Sinatra, Birdy... Ruh halime göre değiştiği için uzayıp giden listelere sahibim. Ancak kesin olarak şu kişiyi örnek alıyorum diyemem. İçimden nasıl gelirse öyle ilerliyorum.

    <iframe src="https://www.youtube.com/embed/hTFG64cGh6w" width="560" height="314" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

    Sizi müzik kariyerinizde destekleyen, yeni çalışmalarınızda heyecanlandıran, ilham veren birilerinin yanında müzik serüveniniz boyunca karşılaştığınız zorluklar da elbette ki vardır. Biraz bunlardan bahsedelim mi?

    Tabii ki. En başından beri en büyük desteğim annem. Daha birçok arkadaşım ve tanıştığım sanatçılar. Dinleyici kitlesi açısından da çok tatlı ve harika bir kitlem var. Maalesef bunun yanında her ne kadar kaçsam da özellikle son zamanlarda birçok zorlukla karşılaştım. Müzik piyasası enteresan bir yer içine kapılıp giderseniz kaybolmanız muhtemel. Çok fazla insanla tanışıyorsunuz ve gözünüzü dört açmanız gerekiyor. Okul konusunu sürekli yüzünüze vuran bir sürü insan oluyor mesela. Okulu bırakıp direkt bu piyasaya atılmanızı isteyen. Ama müzik benim için sadece para kazanmak değil. Geleceğim için müziğin yanında birçok hayalim var.

    Bu söyleyişimizin sonuna gelirken bizlere, sizi dinleyenlere veya yeni dinleyeceklere söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?

    Teşekkür ederim böyle güzel bir sohbet için. En başından beri hep söylerim; asla umudunuzu kaybetmeyin ve bulunduğunuz durum için mutlu olmaya çalışın. Hayaller kurun ve onlar için çabalayın :)

    Cevaplarınız için teşekkür ederim.

    Ayça Özefe'ye sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

    Spotify

    Youtube

    Instagram


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.