Kaygıyı Azaltmaya Yönelik 10 Farkındalık

Kaygıyı Azaltmaya Yönelik 10 Farkındalık
  • 9
    0
    2
    1
  • Anksiyeteniz sizi zihinsel olarak tüketebilir ve vücudunuz üzerinde zorlayıcı etkilere sahip olabilir. Ancak endişeye kapılmadan önce, basit bir farkındalık pratiği ile sizin endişenizi ve stresinizi azaltabileceğinizi unutmayın. Farkındalığınız, günlük yaşama ve genellikle acele ettiğimiz şeylere dikkat etmekle bağlantılıdır. Vücudunuza  dönerek zihninizdeki sesi biraz kısmakla ilgilidir.

    Asla endişelenmeyin, bir terapiye bir saatlik ücret vermek veya vücudunuzu zor pozisyonlara sokmak zorunda değilsiniz. Farkındalık uygulamak için ihtiyacınız olan tüm şeylere zaten sahipsiniz. Kaygıyı azaltmak ve zihninizi sakinleştirmek için gün boyunca ufak rahatlama dakikaları eklemek için bu önerileri kullanın.

     

    Bir niyet belirleyin
     

    Yoga hocanızın o gün uygulamanız için bir niyet belirlemenizi istemesinin bir nedeni vardır. İster sabah derginizde ister önemli etkinliklerden önce yapın, bir niyet belirlemek, odaklanmanıza ve neden bir şey yaptığınızı hatırlatmanıza yardımcı olabilir. Örneğin, spor salonuna gitmeden önce vücudunuza odaklanma veya yemeden önce vücudunuza sevgi gösterme niyeti edebilirsiniz.

     

    Yönlendirmeli bir meditasyon veya farkındalık pratiği yapın
     

    Meditasyon, bir alan çizgisi bulmak ve bir uygulama açmak kadar kolay olabilir. Uygulamalar ve çevrimiçi programlar, pahalı bir sınıf veya çok fazla zaman harcamadan parmaklarınızı uygulamaya doğru uzatmanın mükemmel bir yoludur. Sayısız ücretsiz rehberli meditasyon uygulaması var. Bu meditasyon egzersizleri iyi bir başlangıç ​​noktası olabilir.

     

    Yürüyüşe çıkın
     

    Dışarı çıkmak endişeniz için harikalar yaratabilir. Çevredeki seslere, rüzgarın ciltte nasıl hissettirdiğine ve çevredeki kokulara dikkat edin. Telefonunuzu cebinizde (veya evde daha) saklayın, duyularınıza ve çevrenize odaklanın ve anı yaşamak için elinizden gelenin en iyisini yapın.

     

    Yukarı bak
     

    Sadece önünüzdeki ekrana bağlı kalmayın. Çözümünüz kesinlikle yıldızlarda. Çöpü çıkarmak ya da geç kalmak isteseniz, lütfen yıldızlara bakarken biraz bekleyin ve birkaç derin nefes alın. Evren size hayatın endişelerinizden veya gelen kutusundaki e-postalardan daha önemli olduğunu hatırlatsın.

     

    Demlemek
     

    Bir fincan çay yapmak, dünyadaki birçok kültürde derinden değer verilen bir uygulamadır. Uygulamaya yerleşin ve her adıma odaklanın. Yaprakları çıkardığınızda nasıl kokar? Çayı ilk eklediğinizde su neye benziyor? Bardaktan gelen buhar yükselişini izleyin ve bardağın ısısını elinize karşı hissedin. Zamanınız varsa, dikkatinizi dağılmadan çayınızı yudumlayın. Çay sevmiyor musun? Zengin, aromatik, Fransız presli kahve yaparken bu uygulamayı kolayca yapabilirsiniz.

     

    Telefonunuzu geride bırakın
     

    Diğer odaya girerken telefonunuzu yanınızda getirmeniz gerekiyor mu? Tuvalete gittiğinizde? Ne zaman yemek için oturuyorsun? Telefonunuzu diğer odada bırakın. Endişelenmek yerine, yemeye başlamadan önce oturun ve nefes alın. Banyoda kendiniz ve ihtiyaçlarınız için bir dakikanızı ayırın. İşiniz bittiğinde telefonunuz hala orada olacaktır.

     

    Ev işlerini zihinsel bir ara haline getirin
     

    Yapılacaklar listenizi veya dağınıklığınızı saplantı haline getirmek yerine, kendinizi o ana kadar rahatlayın. Bulaşıkları yaparken dans edin veya duşu temizlerken sabunun karolardan aşağıya doğru ilerlemesine odaklanın. Mikrodalganın durmasını beklerken beş yavaş nefes alın. Çamaşırları katlarken hayal kurun.

     

    Günlük
     

    Günlük tutmanın doğru veya yanlış yolu yoktur. Düşüncelerinizi rastgele bir kâğıt parçasına karalamak için, kalemi kâğıda koyma eylemi zihni rahatlatmaya ve dönen düşünceleri evcilleştirmeye yardımcı olabilir. Bir günlüğe yazmayı deneyin ya da bugün olan en iyi üç şeyi not edin.

     

    Stop lambalarında duraklama
     

    Kimse itiraf etmek istemezse, geç kaldığınız zaman seyahat edemez veya arabaları yolunuzdan çıkaramazsınız. Acele etmek yerine, her trafik ışığında odağınızı içe doğru getirin. Beklerken dik durun ve dört yavaş, derin nefes alın. Bu uygulama yavaş bir sürüşte kulağa kolay geliyor, ancak asıl faydalar kaygınız ve stresiniz tüm arabayı alıyormuş gibi hissettiğinde ortaya çıkar.

     

    Tüm sosyal medya hesaplarınızdan çıkış yapın
     

    Sosyal medya kullanımları endişenize katkıda bulunabilir ve üretkenliğinizi kesintiye uğratabilir. Düşünün sosyal medya hesaplarınızı ne sıklıkta kontrol ettiğinize şaşıracaksınız. Yani, oturumu kapatın. Tekrar şifre girmek zorunda kalmak sizi yavaşlatacak veya tamamen durduracaktır.

    Gerçekten check-in yapmak istediğinizde bir zaman limiti veya bir niyet belirleyin. Bu şekilde, bir yabancının köpeğine bakarak 20 dakika harcadığınız için işinizde veya kendinizi suçlu hissetmeyeceksiniz.

    KAYNAK

    İllüstrasyonlar

     


    Yorumlar (2)
    • günlük tutmak... o kadar iyi geliyor ki kendi kendimle hiç bu kadar başbaşa kalıp kendimi anlamamıştım, kesinlikle tavsiye edilir 🙏

        Yorum Bırakın

        Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.