Tek Bir Mekanda Geçen 10 Şahane Film

Tek Bir Mekanda Geçen 10 Şahane Film
  • 12
    0
    0
    3
  • Dram, aşk, komedi ve korku gibi pek çok türde pek çok film sayabiliriz. Fakat biz bu yazımızda, tek mekanda düşük bütçeyle çekilerek özellikle sağlam senaryoları sayesinde çağdaşlarına fark atmayı başarabilen yapımları inceleyeceğiz. Keyifli okumalar dileriz.

     

    10) You are Next / Katliam Gecesi (Imdb 6.6)

    2013’te vizyona giren bu filmin yönetmen koltuğunda Adam Wingard oturuyor. Konusuna değinecek olursak eğer; Davison ailesi şehirden uzak bir evde bir kutlama için toplanırlar. Ailenin bütün üyelerinin yanı sıra Crispian’ın yeni kız arkadaşı Erin de vardır aralarında. Her şey çok güzel görünürken gecenin ilerleyen saatlerine doğru evin camlarından içeri giren maskeli bir çete, orada bulunan herkese feci bir kâbus yaşatır.

     

    9) The Platform (Imdb 7.0)

    2019 yılında yayınlanan bir Netflix filmi olan Platform, ilginç senaryosu ile dikkatleri üzerine çekiyor. Dikey şekilde konumlandırılan enteresan bir hapishanenin her hücresinde iki mahkum bulunur. Yemek ise bir platform eşliğinde günde sadece bir kez gönderilir. Üst katta yer alanlar daha fazla yemek yiyebiliyorken en alt katlara doğru git gide yemek azalır ve açlığa dayanamayan insanlar hiç yapmak istemedikleri şeyleri yapmaya mecbur kalırlar.

     

    8) Everest (Imdb 7.1)

    Gerçek bir olaydan uyarlanan filmin kadrosunda Jason Clarke, Jake Gyllenhaal ve Josh Brolin yer alıyor… Everest’e tırmanan iki dağcı grubunun karşılaştığı yoğun kar yağışı sonucu ortaya büyük bir felaket çıkar. Artık bu insanların yapabilecekleri tek şey hayatta kalmaya çalışmak olur. 

     

    7) Carnage / Acımasız Tanrı (Imdb 7.2)

    2011 yılında vizyona giren filmin yönetmen koltuğunda Roman Polanski oturuyor. Oyuncu kadrosunda ise Jodie Foster, Kate Winslet ve Christop Walltz gibi usta isimler var. Konusuna gelecek olursak eğer; oyun parkında kavga eden iki yaramaz çocuğun ailesi bu durumu düzeltebilmek adına hep birlikte bir yemek yemeye karar verirler. Fakat son derece güzel başlayan yemek, birbirlerinden sakladıkları sırlar ortaya çıktığında adeta bir faciaya dönüşecektir.

     

    6) Dogtooth / Köpek Dişi (Imdb 7.3)

    Bir Yorgos Lanthimos yapımı olan bu ilginç film, 2018’de vizyona girdi. Şehirden izole bir şekilde yaşayan 3 çocuklu esrarengiz bir ailenin hikayesini anlatıyor. Evin etrafındaki çitlerden öteye geçmeleri yasak olan 3 genç, dış dünyayla hiçbir bağlantı kurmadan sadece birbirlerini ve ebeveynlerini görerek yaşarlar. Hatta eğitimlerini bile evde alıp çeşitli zorluklarla mücadele etmeyi öğrenirler. Anne ve babalarının denetiminden çıkabilmelerinin ise tek bir yolu vardır; köpek dişlerini düşürmek!

     

    5) Ex Machina (Imdb 7.7) 

    Yönetmenliğini ve senaristliğini Alex Garland’ın üstlendiği bu bilim kurgu filminin başrollerinde Oscar Isaac, Domhnall Gleeson ve Alicia Vikender yer alıyor. Dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden birinde yazılımcı olarak çalışan Caleb, şirketin bir dağ evinde yaşayan gizemli ve dahi CEO’su Nathan ile bir hafta geçirme ödülü kazanır. Caleb burada Ava isimli güzel bir kadın bedenindeki yapay zeka ile tanışacak ve sonuçlarını kendisinin bile tahmin edemeyeceği birtakım olaylara karışacaktır.

     

    4) Life of Pi / Pi’nin Yaşamı (Imdb 7.9)

    Filmin yönetmen koltuğunda Oscar ödüllü Ang Lee oturuyor... Hindistan’dan Kanada’ya gitmekte olan bir yük gemisi trajik bir şekilde batar. Gemiden geriye kalan ise; bir filika, bir sırtlan, bir orangutan, kırık bacaklı bir zebra, bir kaplan ve 16 yaşında Pi adındaki Hintli bir çocuktur. Pi, ailesi ile birlikte hayvanat bahçesinde çalıştığı için hayvanlarla çok iyi anlaşır. Şimdi de hayatta kalabilmek ve özellikle kaplandan kendini koruyabilmek adına bütün bilgi birikimini kullanmak zorundadır.

     

    3) The Man From Earth / Dünyalı (Imdb 7.9)

    2007 yılında vizyona giren bu filmin başrolünde David Lee Smith yer alıyor… John Oldman, bir üniversitede tarih profesörlüğü yaptığı sırada birdenbire okuldan ayrılmaya karar verir. Diğer profesör arkadaşları ise onunla vedalaşmak ve bu ayrılığın altında yatan gerçek nedenleri anlayabilmek adına son kez evini ziyaret ederler. Arkadaşlarının ısrarlı sorularına dayanamayan John, kendisinin yaklaşık 14.000 yıldır dünyada yaşayan bir ölümsüz olduğunu açıklar. Profesörler onun delirmiş olduğunu düşünseler de soracak pek çok soruları vardır. 

     

    2) Room / Gizli Dünya (Imdb 8.1)

    Filmin başrollerinde Brie Larson ve minik aktör Jacob Tremblay yer alıyor. Yönetmen koltuğunda ise Lenny Abrahamson var… Joy, 7 yıl önce bir adam tarafından kaçırılıp bir odanın içerisine hapsedilir. Bitmek bilmeyen tecavüzlere uğrar ve ne kadar uğraşırsa uğraşsın bu adamın elinden kurtulamaz. Fakat esaretinin 2.yılında kucağına aldığı Jack onun için adeta gün ışığı olur. Anne-oğul küçücük bir odanın içerisinde kendilerine büyük bir dünya kurarlar. Tek arkadaşı televizyon olan Jack’in dışarıda yaşanan hiçbir şeyden haberi yoktur. Bu durum artık Joy’un canına tak eder ve genç kadın oldukça tehlikeli bir plan yapar. 

     

    1) 12 Angry Men / 12 Öfkeli Adam (Imdb 8.9)

    1957 yılında vizyona giren bu kült filmin başrolünde usta oyuncu Henry Fonda yer alıyor… Cinayetle suçlanan bir gencin idam edilip edilmeyeceğine dair karar vermesi gereken 12 jüri üyesi, bir odada toplanırlar. Bütün deliller babasını öldürdüğü iddia edilen genç adamın aleyhinedir. Herkes bir an önce “suçlu” olduğuna dair kararı onaylayıp oldukça sıcak olan o odadan çıkarak normal hayatlarına dönmek ister. Ancak içlerinden sadece 8 numaralı jüri üyesi duruma itiraz edecek ve diğer jüri üyelerini sanığın suçsuz olduğuna dair ikna etmeye çalışırken onların kafalarındaki pek çok önyargıyı yıkmak için de mücadele verecektir. 

     

    Kaynak: 1


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.