Zamana Karşı Küçük Bir Kız : Momo

Zamana Karşı Küçük Bir Kız : Momo
  • 3
    1
    0
    0
  • Öncelikle bu kitap yazımla alakasınını olduğunu düşündüğüm zaman nedir ? Onu neden yönetmemiz gerekir. Peki nasıl yapabiliriz ? Bu sorularınıza yardımcı olabilecek faydalı bilgiler ve metotlar paylaştığım yazıma davetlisiniz .(https://wannart.com/icerik/24638-her-insanin-yonetmekte-zorlandigi-kavram-zaman)

     

     

    MOMO'YU ÖZEL YAPAN NEDİR ?

    Momo bana göre 7’den 70’e herkesin keyifle okuyabileceği bir kitaptır. Peki Momo'yu böyle özel ve kıymetli bir kitap yapan nedir ? 

    Öncelikle okuyan herkesi düşünmeye sevk eden bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Kafamızı kaldırıp şuan zamanımı iyi ve değerli bir şekilde mi kullanıyorum yoksa onu ziyan mi ediyorum farkındalığına ulaştırabileceğine inanıyorum.  Aslında zamanımızın olmadığını öne sürerek çevremizde neleri kaçırdığımızı ve sadece 1 dakikalık bir duraksama ve dinlenme ile neleri düzeltmemiz gerektiğine bizi ikna edebilecek bir kitap. Zamanımızı kullanıyoruz yada kullandığımızı düşünüp onu boşa harcıyoruz. Bugün sizi bir farkındalığa davet ediyorum ve bu kitabı okumanızı tavsiye ediyorum.

     

     

     

    MOMO'NUN KONUSU 

     

    Korkmayın spoiler verip sizin okuma isteğinizi kırmak gibi bir niyetim yok. Fakat kitabı anlamanız için kuş bakışı bir izlemeye ihtiyacımız  var. 

    Momo şehrin harabe tiyatrosunda yaşayan ve onu ziyaret eden , yemek veya kıyafet getiren dostları dışında kimsesi olmayan bir kızdır. İnsanların Momo’yu bu kadar sevip el üstünde tutmasının nedeni ise Momo’nun inanılmaz iyi bir dinleyici olmasıdır. Onun yanına gelen insanlar küsse barışır yada kuş gibi hafiflemiş olarak evine geri döner. Fakat bir gün şehri de tuhaf olaylar baş gösterir. Kendilerine duman adamlar diyen bir grup şehri ve daha önemlisi şehirde ki insanların zamanını ele geçirir ve kimsenin hiçbir şeye zamanı olmadığını inandırmayı başarırlar. Momo hariç. Böylece Momo’nun üzerine büyük bir yük ve sorumlukluk biner. Hem şehri hemde arkadaşlarını duman adamların ellerinde kurtarmalıdır. Ama nasıl ?

     

    Kitap zamanı yönetmeyi anlatıyor fakat zamanı kim ve ne için yönetiyoruz ? Kendimiz için mi ? yoksa sadece zaman yönettiğimizi düşünüp vaktimizi boşa harcamaktan başka bir şey yapmıyor muyuz ? İşte tüm bu soruların cevabı kitabın içinde yer alıyor. Kitabı okumaya başladığınızda Momo için kendinize zaman ayırmak isteyeceksiniz. Şimdiden keyifli ve iyi okumalar.

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.