Başarılı Bir Hayatın 7 Altın Kuralı

Başarılı Bir Hayatın 7 Altın Kuralı
  • 4
    1
    0
    0
  •  

    Bazı zamanlar dipte olduğumuzu asla başaramayacağımızı ve hayatımızın her zaman böyle devam edeceği yönünde duygulara kapılırız. Kalkıp kendimize gelmenin tam vakti ! Şuan da birçok platformda gördüğünüz kurucular ve ceo’lar bu zamana rahatlıkla gelmedi. Hepsinin kendine özgü bir planı ve disiplini vardı. Şuan sizi onlardan farklı kılan veya ayıran nedir ? Düşünceleriniz ve yaşam stiliniz tabi ki de. Yarın temiz bir başlangıç yapıp bu düşünceleri ve yaşam tarzını değiştirmek ister misiniz ? O zaman lütfen okumaya devam edin. İşte size başarılı bir hayatın 7 altın kuralı…

     

     

    1-) Güne Erken Bir Başlangıç Yapın

    Her birimizin bir günde olsa istemeden erken kalkmışlığımız vardır. Şunu fark ettiğinize eminim. Saat daha öğlene bile gelmemiştir ama siz tüm işlerinizi halletmişsinizdir. Atalarımız ne demiş erken kalkan yol alır. Başarılı insanlarda aynen bunu yapıyor erken kalkıyorlar ve böylece günlerini daha verimli ve zinde yönetiyorlar. Tabi ki de bu istikrar gerektiren bir konudur. Bir anda erken kalkmaya başlayamazsınız. Başlangıç olarak normalde kalktığınız saatten 1 saat erken kalkın ve bunu 1 hafta yapın. Daha sonra bunu 2 saat erken kalkma olarak devam ettirin. Dakikaların bile ne büyük fark yarattığını göreceksiniz.

     

     

    2-) Her Türden Kitap Okuyun

    Evet başlığı okuyunca oh bu maddeden yırttık ben zaten okuyorum dediğinizi duyar gibiyim. Fakat ben sadece sevdiğiniz veya ilgi alanı duyduğunuz tür kitaplardan bahsetmiyorum. Her kategoriden kitap okumak size birçok farklı bakış açısı kazandıracaktır. Evet ilk başlarda sıkıcı veya cazip gelmeye bilir. Burada önemli olan her görüş , bilgi ve ayrıntıdan yararlanabilmektir. 

    Hiçbir gemi bizi bir kitap kadar uzaklara götüremez. - Emily Dicknson

     

    3-) Kendi Enerjiniz İçin Hayır Demeyi Öğrenin

    Bazen sırf bir işi hayır diyemediğimiz için yapmak zorunda kaldığımız zamanlar olmuştur. Çok sevdiğimiz birisi rica etmiş olabilir yada kendimizi borçlu hissettiğimiz için yapmış olabiliriz.  Buna hemen bir son vermeniz gerek. Hayır diyememek hem zamanınızı boşa harcamanıza hem de enerjinizi size ait olmayan bir işe harcamanıza sebep olur. O gün ekstra iş yapmış olmanın yorgunluğu ve acaba iyi yaptım mı stresi ile baş etmeniz gerekebilir. Bir kere hayır dediğinizde emin olun gelen o rahatlama ile birlikte daha fazlasını söyleyebileceksiniz. 

     

    4-) En Zor İşi İlk Sıraya Koyun

    Buna aynı zamanda kurbağayı ye metodu da deniyor. Bunun sebebi ise enerjimizi ilk olarak önemli işlere verdiğimizde daha iyi ve başarılı işler ortaya koymamızdır. Ertelemeyin ve o iş bittiğinde ulaşacağınız rahatlama ve huzuru düşünün. Böylece kendinizi motive ederek işi daha kısa sürede bitirebilirsiniz.

     

     

    5-) Negatif Düşünceleri Aklınıza Getirmeyin

    Bir işe ilk başladığınızda çevreniz veya kendiniz aklınıza olumsuz veya olma ihtimali düşük olan düşünceler getirmenize sebep olur. Negatif düşünceler insanı her zaman aşağı çeker. Her insanın bir kereye mahsus da olsa negatif bir şey düşünüp bu olayın başına tam da düşündüğü gibi gelmişliği olmuştur. Unutmayın aklınıza gelmeyen başınıza gelmez. Çevrenizde ki kişilerinde işe ilk başladığınızda yaptığı heves kırıcı yorumları göz ardı edin. İnsanlar her zaman olumsuz yorumlar yapıp sizin başaramayacağınızı düşüneceklerdir fakat önemli olan sizin kendinizi olan güveniniz ve inancınızdır. 

    Biz düşündüklerimizin sonucundan ibaretiz. - Gautama Buddha

     

    6-) Yaptığınız İşi Tutku İle Yapın

    Peki ya işini sevmeyenler ne olacak diyorsunuz sanırım. Evet maalesef işler her zaman istediğimiz gibi gitmeyebilir. İstemediğiniz bir bölümde okumuş ya da çok istediğiniz bir bölümü okuyup hiç hayalini kurmadığınız bir iş yapıyor olabilirsiniz. Neyse ki sizi bu dertten kurtaracak sonsuz bir internet çağında yaşıyoruz. Çevrenizde illaki ek iş yapan insanlar vardır. Peki siz de ek işinizi tutku ile bağlandığınız bir işe dönüştürmek ister misiniz ? Örneğin ; resim yapmak sizin büyük bir tutkunuz , küçük tuvaller yaptığınız yada insanların resmini çizdiğiniz küçük bir sanal atölye açabilirsiniz. İşinizden geldiğinizde hem severek yaptığınız hobinize zaman ayırabilir hem de bunu maddi bir kazanca dönüştürebilirsiniz.

     

     

    7-) Tek Bir İşe Odaklanın

    Yapacağınız işleri önem sırasına koyduktan sonra sadece o an yapmanız gereken işe odaklanmanız gerekiyor. Aynı anda birden fazla iş yapmaya çalışmak hem büyük bir zaman kaybına hem de dikkat dağınıklığına sebep olabilir. Bir de dikkat dağınıklığına meyilliyseniz  bir bakmışsınız ki aslında yüklemeniz gereken sunumun fotoğrafları aslında diğer işiniz ile alakalıdır. Sadece bununla sınırlı kalsa yine iyi fakat saat gece yarısı olmuştur ama siz bırakın iki işi  daha bir işin yarısında bile değilsinizdir. Bu yüzden yapacağınız işe odaklanma ve sıraya koymak çok önemli bir faktördür. Size hem zaman hem de enerji tasarrufu sağlar.

    Bu yazıyı okuduktan sonra kapatıp telefonunuzda hiçbir işinize yaramayacak gönderilere , tweetlere yada videolara bakmaya devam edebilirsiniz. Ya da harekete geçip gerçekten bir şeyler başarmaya doğru yol alabilirsiniz. 10 yıl sonra geçmişe baktığınızda bugünü keşke bir şeyler yapsaymışım ya da iyi ki bir şeyler yapmaya başlamışım diye de hatırlayabilirsiniz. Değişim ve karar size aittir. İyiliğinize kullanın.

     

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.