Müziklerine Gitgide Daha Fazla Aşık Olduğumuz İkili: Sofi Tukker İle Röportaj

Müziklerine Gitgide Daha Fazla Aşık Olduğumuz İkili: Sofi Tukker İle Röportaj
  • 2
    0
    0
    2
  • Röportajımız, 17.06.2020 tarihinde Barkın Ünlüeroğlugil tarafından yapılmıştır.

    "Biz, gerçekten de daha mutlu ve birbirine daha fazla bağlı bir dünyaya katkıda bulunmak istiyoruz."

    2014 yılında Sophie Hawley-Weld ve Tucker Halpern tarafından New York’ta kurulan ve ismini üyelerinin adlarının “şekilli” hallerinden alan Sofi Tukker, Drinkee ve Best Friend gibi birçok hit çıkararak dünyaca üne kavuşmuş, ülkemizde de oldukça büyük bir kesime hitap etmişti.

    İlk kayıtları Soft Animals EP (2016), 2 yıl önce kaleme aldığımız muazzam albümleri Soft Animals EP (2018) ve sonrasında ise Dancing on the People EP (2019) ile müziklerine gitgide daha fazla aşık olduğumuz ikili, sorularımıza oldukça tatlı cevaplar verdi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz!

    Also, you can find the English version of the interview below.👇 (Röportajın İngilizce versiyonunu aşağıda bulabilirsiniz.)

    1) En son yayımladığınız tekliniz House Arrest, adeta “kendiliğinden remix’li” şekilde etkileyici bir prodüksiyona sahip. Ayrıca, anlamlı sözleriyle de karantina günlerimize atıfta bulunuyor gibi. Gorgon City ile olan bu iş birliğiniz nasıl ortaya çıktı? Yakın gelecekte başka isimlerle düet ya da ortak çalışma yapma gibi bir planınız var mı?

    Sophie Hawley-Weld: Bu şarkıyı yaklaşık 1 yıl önce ayağımı kırdığımda ve bu nedenle de birkaç ay “ev hapsinde” olduğumuz bir dönemde yazdık. Parça, şimdi tamamen başka bir anlama büründüğü için biz de ikinci dizesini bu karantina zamanına özel olarak yazdık.

    Hatta bir ara parçayla ne yapmamız gerektiğini bilemedik ve Gorgon City’e gönderdik. Onlar da şarkıyı gerçekten güçlendirdi ve sizin de dediğiniz gibi eser, “kendiliğinden remix’li” bir hal aldı.

    Bu aralar birçok müzisyenle iş birliği içindeyiz, dünya üzerinde en çok beğendiğimiz sanatçılardan biri olan Mahmut Orhan da buna dahil.

    2) Muhtemelen sizin için ayrı bir öneme sahip birçok şarkınız vardır; ancak “Drinkee”nin çok özel bir yeri vardır diye düşünüyoruz. Özellikle, 2016 yaz döneminde ülkemizdeki radyolarda defalarca çalınan bu şarkı, buradaki çoğu hayranınızın da sizinle ilk tanıştığı şarkı olmuştu. Grammy adayı da olan bu eser, sizin kariyeriniz için aslında ne ifade ediyor? Ayrıca, Drinkee’nin dışında sahnede çalmayı en çok sevdiğiniz parçalarınız nelerdir?

    Bu şarkı, belki de kariyerimizin en önemli eseri çünkü ikimizin birlikte yaptığı ilk parçaydı. Ayrıca bu eser, ikimizin de neleri sevdiğimizi ve güçlerimizi birleştirdiğimizde neler yapabildiğimizi kesinlikle tanımlıyor.

    3) İki yıl önce yazdığımız “albüm incelememizde” adeta “doğal bir antidepresan” dediğimiz ilk stüdyo albümünüz Treehouse, son yılların en değerli elektronik müzik kayıtlarından biri oldu. Grammy’e de aday gösterilen bu albümünüzden art arda hitler çıkardınız. Hem şarkı yazarlığı tekniğinizin orijinalliği hem de bitmek bilmeyen pozitif enerjiniz bu eseri bir üst seviyeye çıkardı. Bu albümün başarısı hakkında ne hissediyorsunuz?

    Çok teşekkürler! Müziğimiz için yapılan “doğal antidepresan” tanımı, alabileceğimiz en büyük iltifat. Biz, gerçekten de daha mutlu ve birbirine daha fazla bağlı bir dünyaya katkıda bulunmak istiyoruz. Bizi dilinize bu şekilde tercüme etmeniz bizim için dünyalara bedel. Biz, müziği daha iyi hissetmek için kullanıyoruz ve umuyoruz ki bu herkes için de geçerlidir!

    4) Bu yıl inanılmaz enerjik bir remix versiyonu da yayımlanan Dancing on the People EP’nizden Purple Hat ve Swing gibi hitler çıkarmıştınız. Her kaydınızın, tecrübelerinizle birlikte bir öncekine göre geliştiğini düşünüyor musunuz? Kariyerinizin sonraki döneminde de EP çıkarmaya devam edecek misiniz?

    Biz, hem birer insan hem de birer sanatçı olarak sürekli bir şekilde gelişiyoruz, bununla beraber müziğimiz de bizimle birlikte ilerliyor. Bu aralar ise resmen bir ton müzik üzerine çalışıyoruz ve sonraki aylarda da bunları durmadan yayınlayacağız. Bize şu sıralarda ilham veren şarkıları ve ürettiklerimizi paylaşabileceğimiz için inanılmaz heyecanlıyız.

    5) Bu harika debut albümünüz ve başarılı EP’lerinizden sonra, yeni albümünüzün ne zaman geleceğini merak ediyoruz. Bize bir sonraki kaydınız için net bir çıkış tarihi verebilir misiniz? Stüdyo çalışmalarınız nasıl gidiyor?

    Yeni albümümüzün net olarak bir çıkış tarihi şimdilik bulunmuyor ama stüdyodaki kayıtlarımız gerçekten de harika gidiyor! Evde bulunduğumuz ve turnede olmadığımız bu süreçten beri, sürekli stüdyodayız. “Pişirdiğimiz” birçok heyecan verici lezzetimiz var.

    6) Daha önce, sizin gibi Ultra Music bünyesinde olan ve ülkemizin en önemli DJ’lerinden Mahmut Orhan ile Swing parçanızın remix’inde çalışmıştınız. Bu iş birliği hakkında neler söyleyebilirsiniz? Ayrıca, ülkemizdeki sanatçılardan başka tanıdığınız veya dinlemekten hoşlandığınız isimler var mı?

    Mahmut Orhan, gerçekten de bu dünyada en çok sevdiğimiz sanatçılardan biri. Aslında, onunla şu an beraber çalıştığımız birkaç parçamız var ve bu bizi çok heyecanlandırıyor. Onunla aramızdaki iş birliği yeni başladı bile diyebiliriz! Aynı zamanda, İlkay Şencan’ı da oldukça seviyoruz, şarkılarımıza gerçekten de “cool” remix’ler yapmıştı.

    7) Dahi İtalyan yönetmen Paolo Sorrentino’nun muazzam The Young Pope dizisinin devamı olan The New Pope’un başında şarkınız “Good Time Girl” çalıyor. Bu büyüleyici jenerik nasıl ortaya çıktı? Sorrentino ile nasıl bir araya geldiniz? Hatta Sophie bir dönem İtalya’da okumuş acaba oradan mı tanışıyorsunuz?

    Paolo Sorrentino’yu şahsen tanımıyoruz ancak açılış jeneriğinde bizim şarkımızı kullanması gerçekten de gurur verici. Sahne, acayip güzel bir şekilde çekilmiş ve bizim de çok sevdiğimiz bu şarkımıza adeta yeni bir hayat ve yeni bir imaj vermiş.

    8) Dünyanın en büyük futbol oyunu FIFA, 3 oyununun soundtrack’inde tam 3 farklı şarkınızı (Johny - Best Friend - Swing) kullandı! Foals ve Kasabian gibi önemli gruplarla birlikte bu oyunun gediklilerinden oldunuz. Bu sıra dışı iş birliğinin ardında özel bir hikaye var mı? Sonraki yıllarda da oyunda başka parçalarınızı dinleyebilecek miyiz?

    FIFA ve EA Sports ile birlikte çalışmak gerçekten inanılmaz. Oyunun, daha fazla şarkımızı almasını çok isteriz. Küçüklüğümüzden beri FIFA oynayarak büyüdük ve soundtrack de bu oyun deneyiminin çok önemli bir parçası. Bu nedenle de oyunlarda yer almak oldukça gurur verici! 

    9) Maalesef şu an ölümcül bir virüsle karşı karşıyayız. Peki siz bu karantinada günlerinizi nasıl geçiriyorsunuz?

    Bu süreçte her gün canlı yayın açıp DJ’lik yapıyoruz. Bugün ise Türkiye saatiyle akşam 7’de Instagram, Twitch ve Facebook’tan yaptığımız canlı yayın serimizin 74. günü. Bu, bizi fazlasıyla meşgul tutuyor ve bu günlük setlerimizi takip eden kitlemize de hayranlık duyuyoruz. Gelin ve bizimle her gün takılın!

    10) Daha önce ülkemize konsere geldiğinizi biliyoruz. Buradaki hayranlarınız ve Türkiye için neler söylemek istersiniz? Ayrıca Mayıs ayındaki İstanbul konseriniz, maalesef virüs yüzünden ertelenmek durumunda kaldı. Buraya bir daha ne zaman gelmeyi planlıyorsunuz?

    Evet, Türkiye bizim çalmayı en çok sevdiğimiz yerlerden biri ve pandemi bittiğinde de oraya kesinlikle yakında geleceğiz. Türkiye’deki arkadaşlarımız da bizim için dünyalara bedel. Siz, bizim ilk destekçilerimizden birisiniz ve bunu da asla unutmayacağız. Teşekkür ederiz!

    Bu samimi röportaj için Sophie Hawley-Weld ve Tucker Halpern ikilisine tekrardan çok teşekkür ederiz, grubun ertelenen İstanbul konserinde ve daha nicelerinde görüşmek üzere!

    English Version:


    1) Your latest single “House Arrest” has a vibe that contains an impressive and an “automatically remixed” production. Besides, it feels like the meaningful lyrics refer to these quarantine days we live right now. How did you and Gorgon City come up with this collaboration idea? Do you have any other plans of featuring or collaborating with someone else in the future?

    We wrote this song about a year ago when I broke my foot and we were under a sort of "house arrest" for a couple months. Now it has taken on a whole other meaning, so we wrote a second verse to speak to this time specifically. We didn't know what to do with the song for a while and then we sent it to Gorgon City and they really amped it up and made it sound "automatically remixed", as you said. We are working on a bunch of collaborations, including with Mahmut Orhan, one of our absolute favorite artists in the world.

    2) You probably have many special songs that you’ve written before. However, we think that “Drinkee” must have a particular place in your influential career. Especially for the summer of 2016, this song has played nonstop in Turkish radios, that’s why most of your Turkish fans know your name. What does that Grammy nominated song mean in your whole career? And also what are the other tracks you love to perform live except “Drinkee”?

    It is probably the most important song of our careers because it was the first song we ever made together and it really defined what we love and what we do when we join forces.

    3) We mentioned your debut full length record “Treehouse” as a “natural antidepressant” in our album critic 2 years ago. It has become one of the most valuable electronic records in the past couple of years, and even nominated for Grammy. And you have released a lot of hit songs from it. Both your originality of songwriting technique and your endless positive energy, took the the quality of this record to high levels! How do you feel about the success of this album?

    Thank you! A "natural antidepressant" is the highest compliment we could receive. We really want to contribute to a happier, more connected world. It means the world to us when it translates like that. We use music to feel better and we hope it works like that for others too!

    4) You have released may hits such as “Purple Hat” and “Swing” from your last EP, “Dancing on the People”. And you put out the incredibly energetic remix version of it this year. Do you think that every record you make is evolving than the last one thanks to your experience? Do you also plan to release more EP’s in the future of your career?

    We are constantly growing and evolving as people and as artists, so our music will naturally move along with us. We have been working on a ton of music and will be releasing it steadily over the coming months. We're so excited to share our most recent inspirations and creations!!

    5) After a marvelous debut album and successful EP’s, could you tell us about when is your next album coming out? Could you give us a relase date? How your studio recording is going right now?

    We don't have a release date yet but the studio recording is going great! Since we're at home and not on tour, we're constantly in the studio. We've got a lot of exciting things cooking.

    6) For your “Swing” remix, you once collaborated with one of the leading DJ’s in Turkey, Mahmut Orhan who is a part of Ultra Music just like you. What could you say about that collab? And also, do you know or listen to any other Turkish artists?

    Mahmut Orhan is truly one of our favorite artists in the world. We actually have a couple tracks with him in the works that we're really excited about. The collaboration relationship is just beginning!! We also love Ilkay Sencan, he's done some really cool remixes of our music.

    7) “Good Time Girl” is playing at the beginning on “The New Pope”, the following series of the Italian genius Paolo Sorrentino, after the magnific “The Young Pope”. How did you and Mr. Sorrentino collaborate in this magical opening credits? And as we know, Sophie has studied in Italy, so did you know him from there?

    We don't personally know Mr. Sorrentino, but we're honored to have our song in the opening credits. It was filmed so beautifully and it really gave a new life and look to the song that we love.

    8) The world’s biggest video game series of football, FIFA has used 3 of your songs (Johny - Best Friend - Swing) in its 3 different sountracks. So you have become a regular partner of the series such as the huge bands did like Kasabian and Foals etc. Is there any interesting story behind this partnership between you and FIFA? Will you continue to contribute this game with your new songs?

    FIFA and EAsports are incredible to work with. We'd love to have more songs in the game. We grew up playing Fifa and the soundtrack is such a big part of the experience so it really is an honor to be on it!

    9) Unfortunately, the humanity face against a deadly virus right now. How do you spend your daily time in this days of quarantine?

    We have been DJing every single day while live streaming. Today is the 74th day in a row of live streaming on Instagram, Twitch, and Facebook,and 7pm Turkish time. That has kept us super busy and we've been amazed and moved by the community that's been building around the daily sets. Come hang out with us there every day!!

    10) We know that you visited our country for some gigs before. What would you like to say about Turkey and your fans here? And unfortunately, your Istanbul show in May has cancelled due to the coronavirus. Do you plan to come here again?

    Yes, Turkey is one of our favorite places to play and we will definitely come as soon as it's safe again. Our friends in Turkey mean the world to us. You are some of our first ever supporters and we will never forget that. Thank you!

    Thank you so much again for your answers and this opportunity to have an interview with you, Listenary and Turkey love you!


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.