İnsan Evriminin 12 Dakikalık Kısa Filme Sığdırılmış Hali

İnsan Evriminin 12 Dakikalık Kısa Filme Sığdırılmış Hali
  • 3
    0
    0
    0
  • Amerikalı Bruce Conner, heykeller, kolajlar, filmler, baskılar, çizimler, resimler, fotoğraflar, ışık gösterileri kosnunda uğraş vermiş bir sanatçı. 1958 yapımı ilk filmi ise alışılmışın dışında 12 dakikalık bir eser. 

    İlk sahnede çıplak bir kadının jartiyerini çıkarmasını izleriz. Daha sonra sırasıyla at üstünde, fil üzerinde ve araba ile yolculuk eden insanları görürüz. Arabanın uçurumdan düşüp parçalanması ile ilk bölüm biter.

    Ardından bir denizaltı, okyanus yüzeyinin altına iner. bir adam periskoptan bakar ve bikinili bir kadını izler. Adam denizaltı mürettebatına seslenir, bir düğmeye basılır ve bir torpido ateşlenir. herşey altüst olur. Gökten düşen insanlar ve insan yapımı nesneler. Denizden karaya ordan gökyüzüne çıkan insanın yere çakılmasını izleriz. köprülerin yıkılır, infazlar başlar ve açlık baş gösterir.

    Son bölümde insanoğlu hızlı bir yükselişin ardından tamamen alçalır. Bir dalgıç okyanusun dibindeki bir deliğe dalıp kaybolur. Sanki dünya'nın bağırsaklarına batar ve ardından su altından güneşin yansıması görünür.

    İnsan evriminin anlatıldığı kolajlardan oluşan bu film 12 dakikaya sığdırılmıştır.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.