Yeni sezonu ile True Detective - Night Country (bölüm: 1-4)

Yeni sezonu ile True Detective - Night Country (bölüm: 1-4)
  • 0
    0
    0
    0
  • İlk sezonun ekmeğini yiyen polisiye dizinin 4. sozunu ile biraz olsun durumu toparladığını söyleyebiliriz. Gerçi ben 2. sozunu da oldukça sevmiştim. Spiritüel havası, sürekli çekişme halinde olmalarına neden olan zıtlıkları ile sorunlu karakterleri ve eksik olmayan gizem sosu sayesinde ilk sezonun tadı bambaşkaydı. 2. sezon ile geri döndüğünde salt bir suç dramasına dönüşmüştü. 3. sezon hakkında yorum yapamayacağım çünkü sıkılıp yarıda bırakmıştım. Pek bekletim olmadan başladığım 4. sezon ise oldukça ilginç bir yaşanmış olaydan besleniyor. Dyatlov Geçidi Vakası olaral anılan; bir grup dağcının karlar içerisinde çıplak şekilde bulunması, kimisinin gözünün oyulması gibi enteresan olaylar silsilesi ile çözülemeyen bir duruma dönüşüyor ve öyle kalıyor. Yeni sezonun benzer başlangıç ile giriş yapması beni hemen içine çekti.

     

    Doğanın kostüm partisi olan karın eksik olmadığı soğuk atmosferdeki uçsuz bucaksız buzulların üerine kurulu bu terk edilmiş kasabanın hikayesi 2 koldan ilerliyor; halkın geçim kaynağı maden ocağını protesto ettiği için öldürüldüğüne inanılan yerli bir kadın ve donmuş halde bulunan bilim adamları. İki olay arasında zaman farkı olmasına karşın öldürülen yerli kadının koparılmış dili; bilim adamlarının çalıştığı mekanda bulunuca her iki dosya birleştiriliyor. Diğer 3 sezonundan farklı olarak 2 detektif de kadın ve birbirlerinden çok farklılar ki zaten kanlı bıçaklı oldıklarını daha ilk bölümden belli oluyor. Burnumuzda tüten performansı ile Jodie Foster' ın canlandırdığı uDanvers karakteri rasyonel, sürekli doğru soruların peşinde ve her şeyin mantıklı bir açıklaması olduğuna inanıyor. Eski bir dövüşçü olan Kali Reis' in canlandırdığı karakter ise mekanın yerlisi. Duyguları, hisleri ve gaipten seslere kulak vererek mevzuyu çözmeye çalışıyor. Tabi bir çok yan karakter var ve hepsinin küçük hikayeleri araya serpiştiriliyor; muhtemelen son bölümde topluca bir çözümleme ile bir final olacak gibi. 

    İlk 4 bölüm itibariyle hikayeden çok bir açık vermeden ilerleyen dizinin gizemi gittikçe artıyor ve bunu da düşük temposuna borçlu. Geçmiş sezonlar 8 bölüm iken bu sezon 6 bölüm ile sınırlandırılmış. Bu arada ilk sezonda Matthew McConaughey-Rust karakterinin babasını 4. sezonda görüyoruz ancak hikayenin neresine yer aldığını henüz bilemiyoruz. Kaldı son 2. 

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.