Beslenme Alışkanlığınız Burcunuzla Uyumlu Mu?

Beslenme Alışkanlığınız Burcunuzla Uyumlu Mu?
  • 3
    0
    1
    1
  • Astroloji hayatımızın birçok alanını etkiler. Bunlardan biri beslenme alışkanlıklarımızdır. Burcunuzla uyumlu musunuz? Yeme tarzınız fiziksel özelliklerinize ideal olarak uyuyor mu? Tüm bu soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz ...

    Koç burcu için ideal beslenme

    Koç burçlarının telaşlı halleri yemek yeme alışkanlıklarına de yansıyor. Hızlı yeme alışkanlığı olan Koçların, etlere düşkünlüğü oldukça bilinir. İlkbahar mevsimi ile özdeşen Koçun, meyve sebze yemesi vücudu için çok yarar sağlar. Hareketli olmaları kolayca kalori yakmalarına sebep olup, tercihleri daha çok enerji veren yiyecekler üzerinedir. Koçlar baharatlı yiyeceklerden uzak durmalı, özellikle yaz mevsimlerinde serin tutacak yiyecekler tercih etmelidirler. Koçlarının enerjisinin yüksek olduğu Mart ve Nisan ayları detoks ve diyet programlarını için de ideal aylardır.

    Sağlıklı beslenme alışkanlıklarından zevk alırlar. Koçlar diyetlerinde protein, vitamin ve fosfor içeren yiyecekleri seçmelidir. Özellikle iyi bir C vitamini dengesi oluşturmaları gerekir. Diyetleri esas olarak tavuk, balık, yeşil yapraklı sebzeler ve meyvelere odaklanmalıdır. Ağır yağlı gıdalardan uzak durmalıdır. Abur cubur yemeye meraklı koçlar, çok fazla su tüketmekten kaçınmak için tuz, şeker ve alkolden uzak durmalıdır. Yemek listesine patates, balkabağı, turp, soğan, fasulye, ıspanak, ceviz ve zeytin dahil edilmelidir.bhnmjk

    Boğa burcu için ideal beslenme

    Yemek yemeyi oldukça seven Boğalar kilo alma eğilimindedir. Bu nedenle karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durmak onlar için iyidir. Boğa, dolunaydan itibaren diyete başlamalı ve daha fazla tahıl yemeye dikkat etmelidir. Ispanak, deniz ürünleri, badem, üzüm, mısır, bamya ve ananas yemeli. Dikkat etmeleri gereken bir diğer konu da tiroid salgılarıdır. Doktorlar tarafından düzenli kontroller yaptırmak sağlık açısından çok önemlidir. Tiroid için kuşburnu ve adaçayı gibi sıvılar almaları gerekir. Baharat olarak; köri, kişniş, tarçın tercih edebilirsiniz. Yoga ve meditasyon yapmak fiziksel ve zihinsel sağlık için etkili olacaktır. Günde 8-10 bardak su içilmesi tavsiye edilir.

    İkizler burcu için ideal beslenme

    Koç burcundaki önerilerimizi İkizler için de bulunmalıyız. İkizler yemek yerken çok fazla çiğnemelidir. Kural olarak daha az yemeliler. İkizler burcunun yapısı kolayca strese ve ani öfkeye neden olabilir. Kafeinden uzak durarak yeşil çay alımınızı artırabilirsiniz. İkizlerin vücudunun ihtiyaç duyduğu madde potasyum klorürdür. Bu, kanın pıhtılaşmasını sağlar. Bu bileşen en çok kereviz, yeşil fasulye, havuç ve portakalda bulunur. İkizler fermente gıdalardan, balıktan ve sütten kaçınmalıdır. kizlerin sağlıklı yaşamı için önemli olan bir diğer kriter de uyku düzenleridir. Rahat bir uyku çekebilmeleri için bergamot öneriler arasındadır. İkizler burcu solunum yollarının hassaslığıyla da ün salmıştır. Kilo vermek ve solunumunuzu rahatlatmak için bol sıvı tüketmeni yine önerilerimiz arasındadır.

    Yengeç burcu için ideal beslenme

    Uzun süre aç olamazlar ve sinir sistemleri de bu duruma duyarlıdır. Aniden tepki verebilir ve diyet planı kesintiye uğrayabilir. Yengeç midesi çok hassastır. Bu nedenle sağlıklı beslenme alışkanlıkları geliştirmeleri çok önemlidir. Listedeki iki şeyden uzak durmaları gerekir; tuz ve baharattır. Yengeçler, cilt ve mide sağlığına iyi gelen çok miktarda kalsiyum, yoğurt, peynir, domates, salatalık ve lahana gerektirir. Yengeçlerin günlük diyetinde çavdar unu, yumurta akı, kereviz çubukları, fasulye, marul ve hindi üzüm bağları ve diğer yiyeceklerin yanı sıra bol miktarda yeşil sebze bulunmalıdır. Yengeçler su içmeyi sevmez, ancak vücutlarının sıvı dengesini korumaya ihtiyacı olduğunu unutmamalıdırlar.

    Aslan burcu için ideal beslenme

    Bir aslan için beslemek bambaşka bir güzelliktir. Gösterişli restoranlar, farklı lezzetler ve nefis yemek masaları, aslanın iştahını görsel olarak artırıyor. Aslanlar genellikle şekillerini önemsedikleri için kilo problemi yaşamazlar. Aslanlar et bazlı beslenmeyi severler. Kan dolaşımını artırmak için sığır eti, kuzu eti, tavuk, karaciğer, yumurta sarısı, kereviz, elma, incir ve şeftali yemelidirler. Aslanlar safran, hardal, ceviz, karabiber, tarçın, kırmızı yonca çayı ve karahindiba yemelidir. Aslanın vücudunun ihtiyaç duyduğu madde magnezyum fosfattır.

    Başak burcu için ideal beslenme

    Ekmeksiz tok olduklarını bilmeyenler genellikle Başak burcudur. Ekmeği kesmede zorluk çekiyorsanız, yediğiniz ekmeğin türünü değiştirebilirsiniz. Tam buğday veya buğday, çavdar ekmeği; metabolizmanın hızlanmasına büyük katkı sağlayacaktır. Tatlı, Başak burcunun vazgeçilmez bir parçasıdır. Çikolatada zayıf olmaları dikkatimizi hak ediyor. Başaklar şeker içeriği yüksek meyvelerden uzak durmalıdır. Meyve salatası ve daha fazla yeşil sebze yemek sağlıkları için iyidir. Bunların yanında yenmesi gereken yiyecekler buğday, çavdar, kırmızı et, peynir, zeytin, portakal, limon, kavun, elma ve armuttur.

    Terazi burcu için ideal beslenme

    Teraziler yavaş bir metabolizmaya sahiptir. Bu nedenle teraziler baharatlı yiyeceklere olan sevgileriyle tanınırlar ve yapıları kilo almaya uygundur, bu nedenle sodyum fosfat içeren yiyecekler yemelidirler. Şeker ve karbonhidrat içeren gıdalardan kaçınmaları gerekir. Terazinin yemesi gereken başlıca besinler fasulye, soğan, et, kestane, havuç, tereyağı, sarımsak ve yeşilliklerdir. Bezelye, mısır, ıspanak, havuç, buğday, yulaf ezmesi, elma, çilek, badem ve kuru üzüm düzenli olarak almaları gereken şeylerdir. Böbrek sağlığını korumak için asitli yiyecekler yememeye dikkat etmeleri gerekir.

    Akrep burcu için ideal beslenme

    Akrep, suyun bir işaretidir ve her gün diyet yapmayı sever. Tahıllı yiyecekler ve içecekler, bu logo için ilk tercih edilen gıdalardır. Balık ve deniz ürünleri, yeşil salata, turp, soğan, taze meyve ve sebzeler akrep yemi olarak listelenmelidir. Akrep mideyi ve üreme organlarını temsil eder. Bu organların hassas olmasının nedeni budur, ancak herhangi bir rahatsızlığın üstesinden kolaylıkla gelebilirler. Hastalığın nedeni genellikle psikolojiktir.

    Yay burcu için ideal beslenme

    Yay, size sözümüzdür, özellikle sabah uyandığınızda, güne başlamak için en az bir bardak su içmelisiniz! Her gün bir alışkanlık geliştirdiğinizde, bunun ne kadar harika olduğunu keşfedeceksiniz.

    Yay burcu vücuttaki karaciğeri temsil eder. Bu yüzden alkol ve tütünden uzak durmalısınız. Yaylar'ın iştahı her zaman iyidir ve mevsiminde yetişen sebze ve meyveleri yemeye özen göstermelisiniz. Diyet sırasında çiğ sebze, yeşil biber, patates, erik, incir, çilek, elma, armut ve tahıl yiyin.

    Oğlak burcu için ideal beslenme

    Oğlak burcuna ilk uyarımız, diyet yapmaya kararlıysanız, bunu dolunayda yapmanız gerektiğidir. Papatya ve karanfil, Mori'nin vücudu için faydalı etkiler listesinin başında gelir. Vücutta su tutulmasını önlemek için yaban mersini yiyebilirsiniz. Yumurta akı, çavdar unu, kereviz sapı, karpuz, kuşkonmaz, su teresi, meyve salatası ve bol yeşil sebze kullanılması tavsiye edilir. Ayrıca kayısı ve badem yenilerek kuru ve alerjik cilt gençleştirilebilir.

    Kova burcu için ideal beslenme

    Kova yerinde tutulamaz ve aktivitesi kilo almasını engeller. Bu nedenle kilo problemi çok fazla olmayan Kova burcunun beslenme ve yaşam konusunda farklı görüşleri vardır. Farklı mutfaklarla ilgilenen Kovalar, yeni tatlar denemeyi sever.

    Kovanın temel maddesi sofra tuzu olarak bilinen sodyum klorürdür. Yemeklerde ezilmiş kaya tuzu kullanmalısınız. Bu tuz, dokudaki su miktarını düzenler. Turp, ıspanak, at dişi sl, lahana, marul, mercimek, elma ve şeftali sofradan kaçırmamanız gereken yiyecekler. Yaşam boyu kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum alımlarına dikkat etmelidirler. Balık, midye, deniz ürünleri, brokoli, havuç, turp, ıspanak, kabak, elma, şeftali, limon, portakal, nar, greyfurt ve ananas doğal tuz açısından Çin zodyakı için ideal yiyeceklerdir.

    Balık burcu için ideal beslenme

    Balığın sinir sistemi çok hassastır. Demir, biotin ve fosfor gerektiren balık gövdesi su tutabilir. Çok su tüketmeli ve yaşamlarında tuz dengesini nasıl koruyacaklarını bilmelidirler. Yağsız dana eti, karaciğer, kuzu eti, yumurta sarısı, ıspanak, soğan, marul, arpa, kuru fasulye, buğday ekmeği, üzüm, elma, limon, portakal, şeftali, erik ve maydanoz Balıkların düzenli olarak yemesi gereken yiyeceklerdir. Balıklar hamur işlerinden uzak durmalıdır.

    Kaynak 1


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.