Ödemden Kurtulma Yolları

Ödemden Kurtulma Yolları
  • 2
    0
    1
    1
  • Ödem nedir? Bu sorunun cevabını kısaca vücudun fazladan su tutması yani şişlik olması şeklinde tanımlamak doğru olur.

    Etrafımızda herkes tarafından bolca söylenen ve duyduğumuz cümlelerdir bunlar: “Of! Bugün fazla şişim, parmaklarım şişlikten patlayacak.” “Bütün kıyafetlerim dar geliyor, kilo aldım sanırım’’ gibi söylemlerin nedeni genellikle ödemdir. En fazla göz kapakları, bacaklar, el ve ayaklarda olabilen ödem, kiloda artış ve şişliklere yol açar. Bu durum fazlasıyla sıkıntılı ve huzur kaçırıcı bir durumdur.

    Ödem durumu ile anlık ya da günlük olarak karşılaşabiliriz. Regl ve hamilelik dönemi, menopoz, fazlaca karbonhidrat yemek, kilo, yüksek miktarda tuz almak, şeker kullanımı, asitli ve alkollü içeceklerin tüketimi, aşırı egzersiz yapmak, hareketsiz durmak, mevsim geçişleri, uyku düzensizliği gibi şeyler ödem oluşması için sebeplerden bir kaçıdır.Tüm bu durumlara dikkat edilse bile sosyal hayatımız içerisinde ödem bazen kaçınılmaz bir durum olabiliyor.Vücudumuzdaki ödemden kurtulmak için ne yapmalıyız?

    • Bolca su tüketmek (günde en az 2 litre); günlük su ihtiyacımızı almadığımız taktirde vücudumuz görevini istenen şekilde yerine getirmek için kalan suyu depo etmek durumunda kalır ve bu da vücuttaki ödem oluşumuna davetiye çıkarır.
    • Ödemi azaltmaya yardımı lifli gıdaları yemeyi tercih etmeliyiz. Armut, ananas, salatalık, elma, kayısı, maydanoz, pırasa, yaban mersini, kiraz sapı demlemesi, yulaf, yoğurt, kefir gibi yiyecekler tüketmeliyiz.
    • Vücut ve doku için faydalı olan el masajlarını yapabiliriz. Ödem atılışını kolayca sağlamak için lenf noktalarına yönelik dolaşımı oldukça hızlandıran profesyonel lenfatik el masajını profesyonel bir yerde yaptırabilirsiniz.
    • Vücudumuzdan hiçbir şekilde atamadığımız bir çoğumuzun en büyük problemi haline gelen ödemlerimizden kurtulmak ve yavaş çalışan metabolizmamızın hızını arttırmak için organik ve rahatlatıcı bitki çaylarından da yardım alabiliriz.
    • Çok eski zamanlardan bugüne kullanılan bitki çaylarının içindeki antioksidan özelliğinden dolayı vücudumuza bir sürü faydaları vardır. Zararlı toksinlerin hızlı bir şekilde atılımını kolayca sağlamaktadır. 

    Yazardan Not: Dinç hissetmek, metabolizmayı oldukça hızlandırmak, bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmek ve buna ek olarak, cilt ve vücut sağlığım için günlük hayatımda ödem atmak için en çok yaptığım iki şey var. Birincisi günde 3 litre su tüketmek ve ikincisi de yoğurdu bolca tüketmek. Bu ikisi ödem atama adına olmazsa olmazlarımdandır.

    kaynak 1 

    kaynak 2

    illüstrasyon


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.