Türkçe Rap'in Genç Yıldızı Ohash İle Röportaj

Türkçe Rap'in Genç Yıldızı Ohash İle Röportaj
  • 2
    0
    0
    1
  • 2003 yılında İran'da doğan ve şu an yaşamına ve müzik kariyerine Türkiye'de devam eden Ohash, günümüzde Türkçe Rap'in en genç temsilcilerinden biri. Babası da müzisyen olan Ohash'ın müziğe ilgisi çok erken yaşlarda başladı. 2015 yılında ise babasıyla birlikte ?utm_source=generator" width="100%" height="380" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture">"Bitmeyen Hikayeler" şarkısında bahsettiği sorunlar sebebiyle Türkiye'ye göç etmek durumunda kaldı.

    Burada sokaklarda gitar çalarak yaşamını devam ettirmeye çalışan müzisyenin yolu, 2016 yılında Ankara/Kızılay'da müziğini yaptığı sırada Ezhel ile kesişti. 2018 yılında ilk teklisi "Kara Bulutlar" yayınlandı. 2019 yılında ise Ezhel, Şam ve Baneva gibi isimlerle birlikte çalıştığı ilk stüdyo albümü Shahulean piyasaya sürüldü. 

    Geçtiğimiz günlerde yeni teklisi "Lil Baba" ile geri dönen genç müzisyen ile yaptığımız röportaj aşağıda. Keyifli okumalar dileriz.

     

    - Merhaba, nasılsınız? Biraz bize kendinizden bahseder misiniz? Ohash kimdir ve hikayesi nedir?

    Merhaba! Çok iyiyim, teşekkür ederim. Ohash 16 yaşında, aslen İranlı bir genç. İran’da babasıyla beraber yaşadıkları problemlerden dolayı 2015 yılında Türkiye’ye taşındı. Geldiği ilk zamanlarda sokakta müziğini çalarak para kazandı, okulu bıraktı. Şu anda da tek yaptığı şey müzik ve yaptığı müzikle kendi evini geçindirmek. 

    - Müzisyen bir aileden geliyorsunuz. Bunun yanında yıllardır Ezhel, Şam gibi birçok Türkçe Rap’in yapı taşlarıyla birlikte ortak çalışmalarınız oldu. Eminim ki çevrenizden öğrendiğiniz çok şey vardır. Fakat sizi müzikal yolculuğunuzda olgunlaştıran yegane şey nedir?

    Onların bana kattığı şeylerin haddi hesabı yok. Babam olmasaydı belki bu kadar müziğe ilgim olmazdı, Sercan abi (Ezhel) olmasaydı belki şu an rap müziği üretmeye başlamazdım, Şamil olmasaydı belki bu kadar iyi rap yapamazdım. Müzikal yolculuğumda beni olgunlaştıran yegane şey, sürekli araştırmak ve üretmek.

     

    - Ezhel’in sizi keşfettiğini biliyorum. Daha sonrasında Shahulean albümünüzde de Ezhel ile birlikte Nerden Nereye isimli parçanızı seslendirdiniz. Ezhel ile çalışmak nasıldı? Çalışma sürecinizden biraz bahsetmenizi isterim.

    Ezhel’le çalışmak çok eğlenceliydi. Nerden Nereye’nin kayıtları sırasında ben onun mikrofon ve ses kontrolü yaptığını zannederken, o freestyle yapıyormuş. Kaydı bittiğinde (ben bittiğini bilmiyordum), “Abi kağıt kalem ister misin?” diye sordum, o da “Yok gerek kalmadı, bitti zaten.” dedi. Nerden bileyim freestyle yaptığını :)

    ?utm_source=generator" width="100%" height="380" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture">Ohash & Ezhel - Nerden Nereye

     

    - Kimleri örnek alıyorsunuz? Kimleri dinlemeyi seviyorsunuz? Kendi müzik tarzınıza benzettiğiniz ve dinlemekten hoşlandığınız başka sanatçılar var mı?

    Biraz klasik olacak ama ilk önce 2Pac. Ama dürüst olmak gerekirse müziğinden daha çok onun karakterini ve duruşunu örnek alıyorum. Yeni jenerasyonda Travis Scott ve Pop Smoke’u çok seviyorum. Travis Scott benim için iyi bir rapçiden daha fazlası, iyi bi müzisyen. Müziğinin yaratabildiği atmosfer istisnai. Pop Smoke ise ritimle sevişmeyi çok iyi biliyordu ve ses tonu çok etkileyiciydi. Çok erken kaybettiğimiz, özel bir yetenek.

     

    - Biraz da müzik kariyerinizden bahsetmek isterim. Başladığınız günden bugüne neler yaşadınız? Zorlandığınız umutsuzluğa kapıldığınız anlar oldu mu? Olduysa en büyük desteği kimlerden gördünüz?

    Çok geliştim. İlk günümle şu an arasında dağlar kadar fark var. Arada geçen sürede birçok kez umutsuzluğa kapıldım ve hatta bazen pes edip müziği bırakmayı da düşündüm. Ama Dr. Zehir, Eva, Şam, Yeeiid, Baneva ve Motive sağ olsunlar zor anlarımda yanımda oldular.

    ?utm_source=generator" width="100%" height="380" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture">Ohash & Baneva - Uzun Yol 

     

    - 16 Ekim'de yeni tekliniz "Lil Baba" Universal Music etiketiyle piyasaya sürüldü. Yapım aşaması nasıldı? Size gelen geri dönüşler nasıl?

    Yapım aşaması en az şarkı kadar eğlenceliydi. Şarkının ilk verse'unu TattooTime dövme stüdyosunda yazdım, şarkı normalde sadece 1 verse olacaktı ama şarkıyı Denizo'nun stüdyosunda kaydederken ikinci verse'u de ekledim. Geri dönüşler tam istediğim gibi, insanların bir miktar antipatisi olması da hoşuma gidiyor açıkçası :)

    ?utm_source=generator" width="100%" height="380" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture">Ohash - Lil Baba 

     

    - Bundan sonra bizi neler bekliyor? Yeni bir albüm yapma olasılığınız var mı? Bize ve sizi dinleyenlere söylemek istediğiniz bir şey var mı?

    Lil Baba albümü geliyoooor!!! Sadece beklemede kalın!

     

    Ohash'ın sosyal medya hesaplarına ve Spotify hesabına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

    Spotify

    Instagram

    Youtube

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.