Onun İyiliği İçin Ondan Vazgeçecek Kadar Sevmek : ''Prenses Kaguya'nın Masalı''

Onun İyiliği İçin Ondan Vazgeçecek Kadar Sevmek : ''Prenses Kaguya'nın Masalı''
  • 2
    0
    0
    0
  •    Orjinal ismi ile ''Kaguya-hime no Monogatari '', ''Prenses Kaguya'nın Masalı'' Japon yapımı bir animasyon filmi olup konusu ''Bambu Kesicisi'nin Hikayesi'' isimli kitaptan esinlenilmiştir. Çocuğu olmayan ve kırsal kesimde yaşayan yaşlı bir çift ile başlar film. Bambu keserek geçimini sağlayan yaşlı adam, bir gün yine ormanda iken kestiği bambunun içinden küçük ve küçük olduğu kadar da güzel bir kız çocuğu bulur. Hem güzelliğine hayran olur hem de içindeki şefkatten onu oracıkta bırakıp gitmek istemez,alır eve götürür. Kendisi kadar eşi de şaşkındır gördüğü bu minik kız için. Kendi evlatlarıymışçasına sevgiyle büyütmeye karar verirler. Büyüdükçe civardaki evlerin çocukları ile arkadaş olmaya başlar Kaguya. Bu süre içerisinde bambu kesmeye devam eden yaşlı adam, Kaguya'yı bulduğu ormanda kendisine doğru gelmesini isteyen bir ışık hüzmesi sayesinde başka şeyler de bulmaya başlar. İlk bulduğu altındır. Bu altını büyüdüğü zaman Kaguya ve ihtiyaçları için biriktirmeye başlar. Daha sonra bulduğu şey ise birbirinden güzel renkte ipek kumaşlar olur. Yaşlı adam bu sefer de aslında Kaguya'nın normal bir insan olmadığını, bir prenses gibi yaşaması gerektiğini düşünür. Oynadığı çocuklar ile vakit geçirdikçe de onlara benzemektedir hem. Ani bir karar ile köyü terk edip şehire yerleşirler. Ama Kaguya, arkadaşlarını bırakıp gitmekten hiç memnun değildir. Özellikle arasında farklı bir bağ bulunan Sutemaru'u...

         Asıl film burada başlayıp Kaguya'nın bir prenses olarak yaşamayı öğrenmesi ve kendisine layık bir prens ile evlenmesi için alacağı tüm eğitimler,dersler ile ; kendisinin de tüm bunlar ile savaşması; en nihayetinde de evlenmek isteyen adayları için oynadığı sevimli zeka oyunu ile devam eder.

       O kadar küçük ve bambudan çıkan bir kız, yine bambudan çıkan altınlar ve ipek kumaşlar... Tüm bunlar bizim dünyamıza ait olamaz tabiki de. Kaguya Ay'dan gelen bir prensesti. Ay'dan Dünya'ya gönderilme nedeni ise sadece cezalandırılmak.. Onların dünyasında cezalandırılmak böyleydi işte. Başta kimse Dünya'ya uyum sağlayamaz, zamanla buraya alışır ve gitme vakti geldiğinde de bağ kurduğu onca şeyden ve güzelliklerden ayrılmak istemezdi. Tıpkı biz insanoğlunda olduğu gibi. Herkes gibi Kaguya da bu duruma üzülmüştü, onu büyüten yaşlı çift de, Sutemaru da... Ancak Sutemaru'da daha farklı bir durum vardı. O da kalmasını istiyordu ama gitmesinin onun için en iyi şey olduğunu, aralarındaki tarif edemeyecekleri uzaklığa rağmen sevginin onları her zaman birlikte tutacağını biliyordu.

       Ormanda buldukları kızın ismini nereden biliyorlar? Kaguya ismi de nereden geliyor? dediyseniz eğer bu kısımda filmi izlemek en güzel cevabı bulduracaktır sizlere. 

     

                                                                     

     

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.