Uzak Durulması Gereken 5 İnsan Tipi

Uzak Durulması Gereken 5 İnsan Tipi
  • 3
    0
    0
    0
  • Çevremizde iş , eğitim gerekse sosyal yaşam bakımından bir sürü ve çeşit çeşit davranışlara sahip olan insanlarla iletişim kurarız hatta bazen onlarla muhatap olmak zorunda kalırız. Bazen istemeden de gözlemlediğinizde bazı kişilerin bazı davranışlarının fazlasıyla ön plana çıktığını fark edersiniz. Bu sizi bazen sinirlendirir bazen streslendirir bazen ise üzer. Hatta bu yazıyı okuduktan sonra bazı davranışların sizde olduğunu bile fark edip insanların durup dururken sizden neden uzaklaştığını anlayabilirsiniz. Ne böyle insanlardan uzak durmak ne de böyle bir insan olmaktan kaçınmak için unutmayın hiçbir şey için geç değildir. Peki kimdir bunlar ve böyle davranmalarındaki amaç nedir ?

    İşte size uzak durulması gereken 5 tipik insan örneği ;

     

     

    1-) Enerji Emenler

    Çoğu insan enerji , aura gibi kavramlara inanmaz bense bu  örneği sizin için daha da basitleştireceğim. Bazen güzel bir sabaha uyanırsınız arkadaşınızla buluşmak için hazırlanırsınız gayet pozitif ve enerji dolusunuzdur fakat o arkadaşınızla buluştuktan sonra genelde size özel bir yağmur bulutu belirir üzerinizde. Kendinizi yorgun ve hiçbir şeye enerjisi veya hali olmayan birisi gibi hissederseniz. Bilim bu insanlara bir isim de getirmiş ‘duygusal vampir’ kulağa tam oturmuş gibi geliyor. Peki kimdir bu ‘duygusal vampirler’? Sizin iyiye giden hayat gidişatınızdan da içten içe hiç haz etmezler. Sürekli bir şikayet ve dert yanma halindedirler sanki tüm dünya işi gücü bırakmış da biz bu insanın başına gelmeyeni bırakmasak gibi davrananlardır. Sürekli bir karamsarlık , bıkkınlık ve yakınma  halindedirler yukarıda da bahsettiğim gibi minik yağmur bulutunu sizin üstünüze de geçirmeye çok meyillidirler aman dikkat! Herkesin her günü en iyi günü gibi olacak gibi bir kural tabi ki de yok. İnsanlar kötü zamanlar , kötü olaylar geçirebilirler. Önemli olan bundan alınacak bir ders ile yolunuza devam etmektir.

    Böyle bir arkadaşınız varsa lütfen görüşme sürelerinizin arasını uzatın veya onun az konuşmasını sağlayın ama siz ne kadar iyi şeyler anlatırsanız anlatın bu kişiler onun içinden kötü bir parça çıkarabilme yeteneğine sahiptir. Mümkünse olabildiğince uzak durmaya çalışın.

     

     

    2-)Eleştirenler

    Bu insan tipi genel olarak iş sahibi , bizden büyük birisi veya bir aile büyüğü olarak karşımıza çıkar. Bu insanlara genel bir tabirle ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız. Yaptığınız her şeyde bir açığınızı bulup onu eleştirmeye çok meyillidirler. İnsanın bazen dönüp gülümseyerek ‘sen daha iyisini yap da görelim’ diyesi gelir. Ve maalesef bu insanlar genel olarak hiçbir işe bir el atmaz ya da el attığı işi mahvederler. Bu kişiler genel olarak kendi hayatlarında mutsuz olan ve başkalarının mutluluklarını kıskananlardır. Özgüveni eksik veya kendisine olan sevgisi az olan kişilerdir. O yüzden bu eksikliği sürekli başkalarını eleştirerek kapatmaya çalışırlar. Çevrenizdeki bu kişi konuşmaya başladığında kulaklarınızı gözükmeyen bir bariyer örün ve konuşmasını bitirmesini bekleyin ve dediklerini umursamayın. Elbette eleştirinin yapıcı olanı makuldür , yıkıcı olanı değil.

     

     

    3-)Manipüle Edenler

    Şimdiden uyarıyorum bana göre en tehlikeli insan tipi manipüle edenlerdir. Bu insanların ilk ve en büyük özelliği kontrolcü olmalarıdır.

    Genel bir tanımla uçan kuştan bile kendilerinin haberi olsun isterler. Yanıltma konusunda üstlerine yoktur ustaca yalan söyleyip sizi yapmadığınız bir işe yapmış gibi inandırabilirler. Çevresindeki kişileri kendi istek ve çıkarlarına göre kullanmaktan da hiç çekinmezler. Gidişat onların istediği şekilde gitmezse sinirli ve agresif hareketler gösterebilirler.  Kendilerine uyan ve her istedikleri yapan insanları severler fakat hayır diyebilen ve reddedebilen insanlara karşı sanki ülkesinin sınırlarına dayanan bir düşman edası bellerler fakat sevgili manipülatörler , ‘Bu devirde kimse sultan değil. Hükümdar değil bezirgan değil. Bu kadar güvenme hiç kendine. Kimse şah değil padişah değil’. Bu şarkı hangi amaçla yazılmış bilmem ama kesinlikle manipülatör insanlara da ithaf ettiği açık. Yukarıda da belirttiğim gibi bu insanlar hayır kelimesine ve karşı çıkılmasına tahammül edemezler. Siz siz olun karşılarında dağ gibi durun ve yapmak istemediğiniz bir şeyi yapmalarına izin vermeyin. 

     

     

    4-)Israr edenler

    Bu insanlar dünyaya hoşgörü ve iyiliği sömürmeye gelmişlerdir. Sizden istediği işi o anlık kibarlık olsun diye kabul ettiğinizi asla anlamazlar ve bir sonraki gün 10 istekle geri gelirler. Hayır demekte zorlanan bir insansanız lütfen bu insanlardan özellikle kaçının çünkü sizin hayır diyemeyeceğinizin gayet iyi farkındadırlar ve o yüzden her başı sıkıştığında size koşarlar. Sizin bir hayatınızın olduğunun pek farkında hatta umurunda değillerdir. Ve nedense hep en zor ve en olmayacak işte peşinizde ‘lütfeeen’ diye dolanmaya başlarlar. Reddettiğinizde veya uygun olmadığınızı söylediğinizde dünyanın en kötü insanları onlar için siz olursunuz ve size ‘hani yapacaktın’ (ki böyle  bir şey demediniz bile) diyerek vicdan azabı çektirmeye çalışırlar. İçinizi rahat ve ferah tutun başka birisinin sorumluluğunda olan bir işi yapmamak ne sizi kötü ne de vicdansız bir insan yapar. Elbette belli yerlerde insanlar birbirleriyle yardımlaşabilir fakat bu başka bir kişiye bindirilen bir yük olduğunda işler değişir.

     

     

    5-)Emrivaki Yapanlar

    Karşısındaki insanın kendine ait bir hayatı olduğunu belli bir kişiliği ve kimliği olduğunu anlamak ya da anlamak istemeyen kimselerdir. İş hayatında patron kimliği ile karşımıza çıkabilirler ricadan veya hoşgörüden pek bir haberleri yoktur. İstediklerini pat pat söyleyip sadece yapmanızı isterler. Hayır , gelme , yapma kelimelerini kulakları pek duymaz. Bu sosyal hayatınızda da geçerlidir. İllaki bir arkadaşınızın zoru ile istemediğiniz bir ortama katılmış ya da bugün buraya gitmeyelim demenize rağmen zorla götürülmüşsünüzdür. Böyle insanlara fırsatlar vermeyin. Bu tarz insanlar kendilerinden emin ve sabit duruşlu (hayır dedi mi olay biter) kişilere karşı pek etkisizidir. Bu kişileri reddedemiyorsanız sizi savunmasız olarak görüyor olabilirler.

     

     

    Yazının başından itibaren dikkat ettiyseniz bu insanlar birbirlerinden çok farklı değil hatta bazı başlıklar birbirlerine çok benziyorlar. Fakat şu kesin ki çevrenizde böyle davranışlara sahip bir insan kesinlikle vardır. Ya da bahsettiğimiz gibi bu sizde olabilirsiniz burada yargılanacak bir tutum yoktur. Farkındalık geldiği sürece ne zaman geldiği istisna olabilir. Bu kişileri geri püskürtmek için kararınızda net ve dürüst olun onları kırmamak veya zaman kazanmak için bahaneler üretmeyin. Ve onların size karşı gösterdiği olumsuz tepkilerden de kendinizi sorumlu tutmayın. İnsanları sürekli kırmamaya veya vicdanınız el vermediği için istemediğiniz bir işi yapmaya kendinizi sürüklemeyin. Hayat hiçbir kimseyi her zaman hoşgörülü ve anlayışlı insanlarla karşılaştırmıyor fakat karşılaşmadığınız zamanlarda da kendinizi ne şekilde korumanız gerektiğini bilin. Özgür olun ve kendinize ait son söz sizin olsun.

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.