Kahve İçmeden Güne Başlamak İçin 7 Öneri

Kahve İçmeden Güne Başlamak İçin 7 Öneri
  • 8
    0
    2
    1
  • Sabahları uyanmak birçoğumuz için kesinlikle bir işkencedir. Uykumuzdan uyanabilmek ve üstümüzdeki uyku mahmurluğunu atmak içinde ilk tercihimiz her zaman kahve olur. Ama bazen kahve bile bazı kişiler için yeterli olmayabilir. Uykudan uyanmak için kahve yerine daha farklı yolları sizler için sıralandı. İşte bundan böyle her güne zinde başlamak isteyen kişiler için 7 faydalı öneri:
     
    1 - Güneşe merhaba deyin

    Vücudunuzun uykudan uyanabilmesi için güneş ışığını hissetmesi çok önemlidir. Bu sebeple uyanır uyanmaz odanızın perdelerini açmanız uyanmanız için size fayda sağlayacaktır. Eğer hava çok fazla soğuk değilse odanızın penceresini açın ve taze havanın odayı doldurmasını sağlayın. Bu şekilde çok daha hissedecek ve uykudan uyanma süreceniz hızlanacak.
     
    2 - Duşunuzun sonunda soğuk su kullanın

    Sabahları alacağınız bir ılık duş, sizi uykudan uyandırmakta oldukça etkilidir. Duşunuzun son bölümünde 10 saniyelik bir soğuk su dökmek vücudunuzu ve zihninizi uyandıracaktır. Bir şok etkisi veren soğuk su, metabolizmanızı hızlandırarak halsizlik hissiyatını ortadan kaldırabilir.
     
    3 - Sabah uyanır uyanmaz su için

    Uyku sırasında terleme artar ve vücut saatlerce susuz kalır. Vücudun susuz kalması ile birlikte dikkatsizlik ve halsizlik durumları ortaya çıkar. Bu sebeple uyanır uyanmaz su içilmesinde fayda vardır. Sadece sabah değil gün boyu vücudunuz için su tüketimine devam etmeyi sakın unutmayın.
     
    4 - Kahvaltıyı asla atlamayın

    Artık herkesçe bilinen kahvaltı öğünün önemi asla tartışılmaz. Bu günün en önemli öğününün atlamanız sizin için iyi sonuçlar doğurmaz. Gün içinde kendinizi yorgun ve bitkin hissedebilirsiniz. Fakat bu şu demek değilidir. Sabah kahvaltıda şekerli ve yağlı gıdalar tüket. Bu tür gıdalar sizin gün içinde çok daha fazla acıkmanıza neden olur. Yulaf gibi lif yönünden oldukça besleyici olan besinler tüketerek açlığınızı ortadan kaldırabilirsiniz.
     
    5 - Sebze ya da meyve suyu için

    Sabah uyandığınızda kahve içmek yerine sebze ya da meyve suyu içmek her zaman daha çok enerji verici olur. Antioksidan etkisi oldukça fazla olan turunçgilleri sabahları meyve suyu olarak tüketmek size günün devamı için bolca enerji sağlar. Özellikle şu an tam mevsmi olan narın suyu da kahvaltılarınızın en sağlıklı ortağı olur. 

    6 - Spor yapın

    Sabahları duştan önce yapacağınız kısa süreli bir egzersiz, kan akışınızı hızlandırır ve böylelikle beyninize çok daha fazla oksijen gitmesine yardımcı olur. Bu şekilde gün içinde çok daha verimli çalışabilirsiniz. Sabahları da çok daha kolay uyanabilirsiniz. Egzersiz yaparken sadece vücudunuz değil beyniniz de çalışır. Beyninizin öğrenme ve hafıza kısmından sorumlu bölgesi olan hipokampus harekete geçer. Egzersiz yapmak kesinlikle sizin gözünüzü korkutmasın. Her şeyin hayatta bir kolayı var. Sabahları işe ya da okula giderken bir durak önce inebilirsiniz. Bu sizin hareket etmeniz için bir fırsat olur. Tabii ki isterseniz de sabahları biraz daha erken uyanıp evinizde egzersiz de yapabilirsiniz.
     
    7 - Müzikle uyanın

    Sabah kahvaltı sırasında ya da iş için hazırlanırken dileyeceğiniz müzikle açılabilirsiniz. Açın şarkının sesini ve dans ederek güne keyifle başlayın. Bu şekilde evden gülerek çıkacak ve daha pozitif hissedeceksiniz. 

    İllüstrasyon 1 2 3 4 5 6 


    Yorumlar (2)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.