Yeni Yılda Kendinize Bir Şans Verin

Yeni Yılda Kendinize Bir Şans Verin
  • 6
    0
    2
    1
  • Yeni yılı az kalmışken daha iyi bir yıla umutla bakmaya niyetleniriz. Yaşadığımız bu zor dönemde gelecek yılın daha iyi olması için dileklerimizi ve dualarımızı hep bu doğrultuda şekillendiririz. Bu sene özellikle sihirli bir değnek dünyaya değse de etrafımızdaki her şeyi eskisi gibi yapsa düşüncesindeyiz. Bu düşüncenin yanında eskiye dönen siz de olmayın. Yeni gelen senede bir önceki seneden daha iyi olun. Nasıl mı olacak? Haydi yazımızı okumaya devam edelim.

    1. İlk olarak  “Hayır” demeyi öğrenmelisiniz: Karşınızdaki insanlara hayır dediğinizde onlara ayıp olacağını düşünüyorsanız, öncelikle istemediğiniz bir şeyi yaptığınızdan ötürü en çok ayıbı kendi benliğinize yapıyorsunuz. Sizden istenen ya da söylenen bir şeyi yapmak içinizden gelmiyorsa, bırakın onu yapmayın. 
       
    2. Önceliğinizin kendiniz olduğunu unutmayın: Böyle davranırsam ya da konuşursam karşımdaki benim için ne düşünür diye düşünmeden önce, durun ve kendi düşüncelerinize kulak verin. Bu noktada kesinlikle bencil olup çevrenizdeki kimseyi düşünmeden hareket edin demiyorum. Sadece kendinize de değer vermelisiniz, bunu unutmayın.
       
    3. Kimseye alınmamalısınız: Çevrenizin size karşı olan davranışları, size karşı yapılmış olsa bile o davranış, yalnızca onlarla alakalıdır. Her ne olursa olsun siz ne yapmış olursanız olun durum onlarla ilgilidir. Yaşanılan bu durum onları daha iyi tanımak için bir fırsattır bunu böyle düşünmelisiniz.
       
    4. Bütünüyle olaylar bakmalısınız: Olmamış şeyleri olmuş gibi düşünerek olaylar için senaryolar yazmayı bırakın. Yaşadığınız her sorunun, probleme dönüşmesinin nedeni sizin duruma yüklediğiniz anlam ve verdiğiniz tepkidir. Olaylara büyük çerçeveden baktıkça daha mutlu olduğunuzu görebilirsiniz.
       
    5. Bazı şeyleri kabul etmelisiniz: Bazı zamanlar mücadele etmek gereksizdir, olamayacak şeyleri oldurmaya çalışmak ve ‘başardım demek size o an iyi gelse bile bir süre sonra yıkıcı etkiler bırakabilir.
       
    6. Özgür olmalısınız: Hayata merhaba dediğimiz ilk andan beri birilerine benzetiliyoruz, bazı zamanda biz kendimizi birisine benzemek zorunluluğunda hissediyoruz. Halbuki özgün olmak en büyük özgürlüktür. Birilerinin sizi onaylamasına ya da doğrulamasına ihtiyacınız yok. Siz kendinizin özgürlüğünü çalmayın. 
      Kimse sizi sevmek zorunda değildir: Dilediğiniz kadar iyi meziyetiniz olsanız da sizden hoşlanmayan bir insan elbette ki olacaktır. Kimse sizi sevmek zorunda değil. Kişiliğinizden ödün vererek ya da asla olmadığınız bir karakterdeymişsiniz gibi göstererek kendinize hakaret edersiniz. Kendinizi sevin ve olduğunuz kişiyi göstermekten çekinmeyin.  

    kaynak


    Yorumlar (2)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.