Yeni Yıla Girerken Stresinizi Paramparça Edin

Yeni Yıla Girerken Stresinizi Paramparça Edin
  • 4
    0
    3
    3
  • Yorucu ve sıkıcı geçen bir yıldan sonra sonunda yeni yıl geldi. Yoğun bir iş yaşamı, bunaltıcı bir şehir hayatı, kimi zaman da zorlayıcı olabilen bir aile hayatı derken evimize geldiğimizde tüm yorgunluğumuzu arkada bırakıp sakinlemek, iyi vakit geçirmek ve dinlemek isteriz. Stresli anların yönetimi için uygulayabileceğimiz birbirinden farklı pek çok strateji vardır. Bu sizi zorlayan stresle baş etmek için yeni yıla girmeden yapabileceğiniz 5 kolay önerimize göz atın.

    1 -Temizlik

    Evinizde uzun süredir hiç temizlemediğiniz yerleri hedef alan bir temizlik programı yapın. İki üç gününüzü alacak çok yoğun bir temizliğin ardından kendinizi çok daha morali yüksek hissedebilirsiniz. Koltukların altları, dolaplar, tablolar derken kendinizi stresten kurtulurken bulacaksınız.

    2 – Rahatlama ve Uzaklaşma

    Yalnızca sessiz ve sakin bir hayat isteyen birisiyseniz, bu kısımdaki önerilerimiz kesinlikle sizler için olacaktır. Yapacağınız şeyler çok basittir; hasarlı olan eşyalarınızı tamir ettirin ya da görünümünde değişiklikler yapın. Evinizdeki dekorları ve aksesuarı minimum düzeye indirin. Artık giymediğiniz kıyafetleri ya da kullanmadığınız eşyalarınızı ihtiyaç sahiplerine gönderin. Evinize nefes aldırın. Eşya sayısındaki azalma sizi daha dingin hissettirir. Buna ek olarak da ilerleyen zamanda evi toplamak ve temizlemek eskisinden de daha kolay bir hal alır.

    3 – Ruhunuzu Resimle Sakinleştirin

    Pek çok araştırma serbest tarzda resim yapmanın stresli zamanlarda insanlara çok fazla iyi geleceğini gösterir. Acaba bu stres azaltıcı etkiye kavuşmak için evimizin duvarlarını ya da eşyalarını bir tuval olarak neden görmüyoruz ki? Tuvalimiz evimiz olunca benzersiz bir ruhu olan yuvaya kavuşabilirsiniz. Her yerinde sizin sanat eserlerinizin olduğu bir ortam kesinlikle stresi kapıdan kovan cinsten bir şey olur. 

    4 – Spor Alanı Yaratın

    Spor yapmanın stresi seviyesini fazlasıyla azalttığını herkes gibi biliyoruz. Spor yapmamak için kendi kafamızda uydurduğumuz bahanelere artık bir son verme vaktidir. Evinizde dilediğiniz alanı spor için ayırın ve ihtiyaç duyduğunuz materyaller ile düzenleyin. Emin olabilirsiniz ki hangi spor salonu olursa olsun evinizdeki spor alanınızdan daha konforlu olmayacaktır.

    5 – Ruhunuzu Dinlendiren İnsanlarla Olun

    Evinizdeki olumlu yöndeki değişimlerden sonra sıra geldi sevdiğiniz kişilerle en güvenli yerinizde buluşmaya yani evinizde. En sevdiğiniz arkadaşlarınızı salonunun en güzel köşesinde ağırlayabilirsiniz. Sanat eserlerinizle beraber eğlenceli fotoğraflar çekilebilirsiniz. Sizi iyi hissettirecek insanlara kapınızı açın. Kendinizi kötü ve kasılmış hissettirecek insanları güzel yuvanızdan uzak tutun.

    1 2 3


    Yorumlar (3)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.