Alternatif Müzik Sahnesinden Keşfedilmeye Değer 5 Türkçe Şarkı

Alternatif Müzik Sahnesinden Keşfedilmeye Değer 5 Türkçe Şarkı
  • 0
    0
    0
    0
  • Son dönem Türkiye'sinde müzikseverlerin geçmiş dönemlere göre daha fazla ilgi gösterdiği alternatif müzik sektörü her geçen gün alabildiğine büyümeye ve kendisini geliştirmeye devam ediyor. Birçok müzisyene ve müzik grubuna ev sahipliği yapan alternatif müzik sahnesi yeni şarkılar dinlemek isteyen dinleyicilerin mutlaka uğraması gereken bir keşif durağı. Sizlerin keşfetmesi için derlemiş olduğumuz bu listede ise alternatif müzik türüne ait 5 Türkçe şarkı var, keyifli dinlemeler!

    1. Yiğit Seferoğlu - Akrep Kadın

    2012 yılından beri profesyonel anlamda müzik icra eden Yiğit Seferoğlu, ilk sahne deneyimini Kıvanç Kürkçü ile birlikte kurmuş olduğu "Hay Bin Kunduz" isimli müzik grubuyla kazanmıştır. Ardından "Fineaway" ve "Forsioux" isimli projelere adını yazdıran Yiğit Seferoğlu hâlihazırda müzik kariyerine bağımsız olarak devam etmektedir. 2018 yılında ?utm_source=generator" width="100%" height="380" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture">"Akrep Kadın" ismiyle yayınlamış olduğu teklisi ise keşif listemizin ilk şarkısı. Sözleri ve müziği tamamıyla Yiğit Seferoğlu'na ait olan şarkı için var olan bir sevginin akrep ruhlu kimse tarafından zehirlenmesi sonucunda ortaya çıktığını söyleyebilmek mümkün.

    2. Kim Ki O - Sanki Hiç Durmadı

    Ekin Sanaç ve Berna Göl tarafından 2006 yılında kurulmuş olan "Kim Ki O" isimli müzik grubu, sıra dışı projelerde adına rastlayabileceğiniz "Synth-pop" türüne ait bir oluşumdur. Menşei İstanbul olan grup son albümünü 2017 yılında yayınlanmıştır. ?utm_source=generator" width="100%" height="380" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture">"Zan" ismini taşıyan albüm "Lentonia Records" tarafından müzikseverlerle buluşturulmuştur. Albümde yer alan 10 şarkıdan birisi olan ?utm_source=generator" width="100%" height="380" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture">"Sanki Hiç Durmadı" ise adından da belli olacağı üzere bitmek bilmeyen enerjisiyle keşfetmenizi istediğimiz şarkılardan biri.

    3. Lara Di Lara - Su Ver Leylam

    "Lara Di Lara", "123" isimli müzik grubunun solisti Dilara Sakpınar'ın bağımsız olarak yapmış olduğu müzikleri paylaşma isteğiyle başlatmış olduğu bir projedir. İlk solo müzik çalışmalarını 2015 yılında yayınlayan Dilara Sakpınar'ın geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yayınladığı, sözleri ve müziği Bedir Çağlayan'a ait olan ?utm_source=generator" width="100%" height="380" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture">"Su Ver Leylam" isimli yorumu ise boya paletinize eklemeniz gereken apayrı güzellikte bir renk.

    4. Beyaz Hayvanlar - Boş Trenler

    "Beyaz Hayvanlar" 2007 yılında Hasan İnceler tarafından başlatılmış olan bir solo müzik projesidir. Hasan İnceler, Beyaz Hayvanlar'da yaptığı müziği "Türkçe slow-pop" olarak tanımlayıp kafasında kurmuş olduğu dünyayı paylaşma biçimi olarak görüyor. Kayıtlarını "YouTube" ve "SoundCloud" platformları üzerinden paylaşarak kitlesine duyuran Hasan İnceler'e Erman Çağlar, Eda Gemici ve Ender Yıldızhan eşlik etmektedir. Hasan İnceler'in 2015 yılında Sofar Istanbul'a konuk olarak gerçekleştirmiş olduğu "Boş Trenler" isimli solo performansı ise gerek sıra dışı sözleriyle gerekse oldukça etkileyici melodisiyle keşif adasına yelken açıyor.

    5. Barış Kocatürk - Benim Ol Dedin

    Ruhunuza dokunacak kendine has sesiyle karşımızda beliren Barış Kocatürk her ne kadar listenin sonunda yer alıyor olsa da keşfetmenizi istediğimiz ilk müzisyenlerden biri. Çocukluk zamanlarından beri müzik ile iç içe olan Barış Kocatürk'ün YouTube ve SoundCloud platformlarında yayınlamış olduğu kayıtlar dışında hâlihazırda "Benim?utm_source=generator" width="100%" height="380" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture"> Ol Dedin" ve ?utm_source=generator" width="100%" height="380" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture">"Diyarlar" isimli 2 teklisi bulunmaktadır. Yapmış olduğu şarkıların sözlerini yazmayı ve müziğini yapmayı daha çok kendisi üstlenen müzisyenin "Benim Ol Dedin" isimli teklisi ise geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yayınlanmıştır.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.