Rhcp’Nin Sevilen Basçısı Flea Ve Oyunculuk Kariyeri

Rhcp’Nin Sevilen Basçısı Flea Ve Oyunculuk Kariyeri
  • 1
    0
    0
    0
  • Flea takma adı ile tanıdığımız ünlü rock grubu RHCP’nin Avustralyalı-Amerikalı basçısı Michael Peter Balzary, sadece basçı kalmakla yetinmemiş anlayacağınız.

    Kendisi yaptığı bir açıklamada filmlerde oynamaktan keyif aldığını fakat oyunculukta yeterince iyi olmadığını belirtmişti. Müzik yapımlarında yer almayı seven Flea, büyüklü küçüklü 75 yapımda yer alsa da birlikte kendisinin kayda değer filmlerini listeleyelim :

    1986’da Tough Guys adlı komedi aksiyon filminde ise grubuyla beraber RHCP olarak sahne almışlardı. Sonraları, 1989’da The Simpsons’ın bir bölümünde kendisi olarak rol almıştı. 

    En önemli oyunculuğu diyebileceğimiz Geleceğe Dönüş Part II ve III’te (Back to The Future Pt. II & III) Douglas J. Needles olarak rol almıştı. Needles rolünü duyan Flea, o dönem para ihtiyacını karşılamak adına seçmelere katılıyor ve en iyi aday olarak role seçiliyor. 

    Kendisi The Big Lebowski (1998) filminde nihilist Kieffer rolüyle karşımıza çıkıyor. Tembel “The Dude”un maskaralıklarının ele alındığı bu yapımda ahbabımız çeşitli noktalarda hayata yönelik ‘her neyseci’ tutumuna engel teşkil eden bazı Alman nihilistleri ile karşılaşır. #2 numaralı nihilisti canlandıran Flea’yı uzun süre sahnede görmesek de Alman aksanıyla “İsveç kirazı keki” siparişini duymak bir zevkti. 

    1998’de Hitchcock’un değil, Gus van Sant’ın Psycho filminde Bob Summerfield olarak LOTR üçlemesinin kralı Viggo Mortensen (Aragorn) ile beraber oyunculuk sergileme fırsatı buluyor. Flea, filmde soğumuş karısı Bates Motel’e yerleşen ve Sam Loomis için çalışan mağaza çalışanını oynuyor. Orijinal filmde, Frank Killmond'un canlandırdığı Bob, gömlek, kravat ve süveter ile akıllıca giyinmiş. Yeniden yapımda, Flea grup çalışmasına gitmek üzeremiş gibi görünüyor maalesef. 

    2015 yılında Inside Out animasyonunda Mind Worker Cop Jake ile kısa da olsa bir yer edinmiş kendisine.      

    2017 yapımı BAFTA ödüllü aksiyon filmi Baby Driver filminde Eddie No-Nose olarak rol alan Flea'yı Kevin Spicey, John Bernthal (Punisher) gibi isimlerle birlikte sahne aldığını görüyoruz. Kendisini, bir Cadılar Bayramı Michael Myers maskesi yerine bir Austin Powers Mike Myers maskesi takmak zorunda olduğu için sert suçlu Eddie rolünü oynarken görüyoruz. Flea'nın korkutucu sert adam tutumunu komik aptallıkla ne kadar çaba harcamadan birleştirebildiğinin bir kanıt diyebiliriz Eddie rolü için.

     

     

    KAYNAKLAR:

    1
    2
    3


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.