Uykusuz Kalmanın Cilt Üzerindeki Olumsuz Etkileri

Uykusuz Kalmanın Cilt Üzerindeki Olumsuz Etkileri
  • 4
    1
    1
    1
  • Uyumadan önce telefonla geçirilen vakit hem uykuya dalma sürenizi hem de uyku düzeninizi olumsuz etkiler. Uykusuz kalmanız pek çok açıdan çok zararlıdır. Bütün bunlara ek olarak da cilt sağlığınız üzerindeki olumsuz etkisi de oldukça fazladır. Peki cildiniz uykusuz kalma durumundan nasıl etkileniyor? Yazımızı okuyarak bu sorunun cevabını öğrenebilirsiniz.

    1.Cilt uykusuz kalmaktan ötürü stresle savaşıyor.

    Stresli bir an geçirdiğimizde salgılanan kortizol hormonu fiziksel sağlığınızı etkilediği kadar cilt sağlığımızı da oldukça olumsuz etkiler. Kortizol seviyesi vücutta uyku sırasında azalır. Düşük kortizol seviyesi, cildin daha hızlı yenilenmesine ve çok daha sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Daima yüksek seviyede bir kortizol salgılama durumuna sahipseniz, bu durum cildin kendisini yenileme zamanını yavaşlatıyor ve buna paralel olarak da siyah nokta, sivilce gibi sorunlara doğuruyor.

    2.Yeterli uyku daha genç gösterir.

    Bahsettiğimiz gibi uykusuz kalmak yüksek seviyede kortizol artışına sebep oluyor. Kortizol seviyesinin yükselmesi de bizleri daha dinç ve genç gösteren protein kolajenin azalmasına sebep oluyor. Bu durumdan ötürü de daha erken zaman da yaşlılığa ve cildimizin incelmesine sebep olur. Bu yüzden, cildimizde kahve rengi lekeler ve kırışıklar oluşmaya başlar.

    3.Bağışıklı zayıflıyor.

    Uyku süresince, vücudun yediğimiz sebze ve meyvelerden aldığımız koruyucu antioksidanlar emilir.  Antioksidan cildimizi zararlı ışınlardan korur. Ultraviyole ışınlarının verdiği ya da verebileceği zararlardan bizi korur.

    4. Sabahlamak ciltteki suyu yok ediyor.

    Saatlerce uykusuz kalmak ciltte aşırı kuruluğa neden olur. Cildin kuru bir toprak gibi olmaması için sağlıklı gece uykusu alınmalıdır. Bunlara ek olarak da nemlendirici yağlar, kremler ve buhar banyoları faydalı olabilir.

    5.Bölük pörçük uyku cildin yapısını bozar.

    Sağlıklı bir uyku için rahat, sessiz ve ışıksız bir ortam gerekir. Uyku bölünmedikçe cildimiz daha sağlıklı bir görünüme sahip olur. Uykularımızı bölmemek için karanlık ve sessiz ortamlar tercih edelim. Rahat bir uyku için yastığınıza damlatacağınız 1-2 damla karanfil ya da lavanta yağı, size güzel bir uyku süresi sunabilir.

    1 2 3

    Kaynak

     


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.