''hafızam Silinse De Tekrar İzlesem'' Dedirten Filmler

''hafızam Silinse De Tekrar İzlesem'' Dedirten Filmler
  • 10
    0
    0
    3
  • 1- SHUTTER ISLAND (ZİNDAN ADASI)  - 2010

    Shutter Island; size izlerken kendinizi güvende hissettirmeyen, her şeye şüpheyle yaklaşmanızı sağlayan bir gerilim filmi. Film, Dennis Lehane’in aynı adı taşıyan romanından uyarlanmış. 1954’te mareşal Teddy Daniels’ın, Shutter Adası Ashecliffe Hastanesi’nden bir hastanın kaybolmasını araştırmak üzere görevlendirilmesiyle film başlıyor. Sonrasında gelişen esrarengiz olaylarla beraber Teddy’nin delirme, delirtilme sürecine şahit oluyoruz. Sık sık flashback ve halüsinasyonlarla süslenen film; ilginç konusu bir yana, Martin Scorsese ve Leonardo DiCaprio’nun bu filmle birlikte 4. kez aynı yapımda birlikte çalışmasıyla da dikkat çekmeyi başarıyor. 

    Gizem-Gerilim / 2 sa. 18 dk.

    IMDb: 8,2

    Yönetmen / Senaryo: Martin Scorsese,  Laeta Kalogridis ve Dennis Lehane (novel)

    " target="_blank" rel="noopener">

     

     

    2- THE PRESTIGE (PRESTİJ) – 2006

    Filmin konusu; eskiden aynı gösterilerde yer alan iki sihirbazın sonrasında birbirlerinin şovlarını sabote etmesini, rekabetin savaşa dönüşmesini kapsıyor. İzlerken aklınızda soru işaretleri oluşturacak film; Christian Bale, Huge Jackman ve Scarlett Johansson’ın muhteşem oyunculuklarıyla da izleyenleri ekrana kitlemeyi başarıyor. 

    Gizem-Bilim Kurgu / 2 sa. 10 dk.

    IMDb: 8,5

    Yönetmen / Senaryo:  Christopher Nolan, Jonathan Nolan ve Christopher Priest (novel)

    " target="_blank" rel="noopener">

     

     

    3- INCEPTION (BAŞLANGIÇ) – 2010

    Farklı yorumlara açık kapı bırakılan bu filmin konusu; zihnin en savunmasız anlarından olan rüya görme esnasında, bilinçaltındaki bilgileri çalan Dom Cobb adındaki çok yetenekli bir hırsızın beyin yakan hikayesi. Başı belaya giren Cobb’un beladan kurtulmak için yeni belalara girişmesi takip etmesi oldukça güç ve akılları zorlayan bir şekilde izleyiciyle buluşuyor. Oyuncu kadrosundan kalite fışkıran bu tarz filmleri özlememek elde değil…

    Aksiyon-Macera-Bilim Kurgu / 2 sa. 28 dk.

    IMDb: 8,8

    Yönetmen / Senaryo: Christopher Nolan

    " target="_blank" rel="noopener">

     

     

    4- THE GODFATHER (BABA) – 1972

    Yönetmenliğini Francis Ford Coppola’nın üstlendiği film, başrollerinde Marlon Brando, Al Pacino, Robert De Niro ve daha birçok başarılı aktörün yer aldığı bir üçlemeden oluşuyor. Yazar Mario Puzo’nun aynı adı taşıyan romanından uyarlanmış bu üçlemenin tek tek vizyona girdiği yıllarda birçok dalda Oscar ödülüne layık görülmesi oldukça dikkat çekici. Ailesine inanılmaz değer veren mafya babası Vito Corleone ve oğullarını mercek altına alan seri aynı zamanda Francis Ford Coppola’nın sinema tarihinin en önemli yönetmenlerinden biri olarak ileri sürülmesinde oldukça etkili olmuştur denebilir.

    Suç-Dram / 2 sa. 55 dk.

    IMDb: 9,2

    Yönetmen / Senaryo: Francis Ford Coppola, Mario Puzo 

    " target="_blank" rel="noopener">

     

     

    5- REQUIEM FOR A DREAM (BİR RÜYA İÇİN AĞIT) – 2000

    Şahsen en sevdiğim ve her izlediğimde çok farklı duygular hissettirebilen bu filmin senaryosu Hubert Selby Jr.’ın aynı adı taşıyan romanından uyarlanmış. Filmin temelinde dört kişinin eroin, kokain ve diyet haplarına olan bağımlılıkları işleniyor gibi gözükse de filmin isminden de belli olduğu üzere ana tema bir rüyaya, bir umuda olan saplantı ve bunun beraberinde getirdiği tehlikeli bağımlılıklar ve sonuçları. Başrolleri paylaşan Ellen Burstyn, Jared Leto ve Jennifer Connelly gibi isimlerin sergilediği oyunculuk, film kurgusu ve görüntü yönetmenliğiyle kült filmler arasında parlayan filmdeki şarkılar da izleyenlerin duygularını altüst etmeye yetiyor.

    Dram-Psikolojik Gerilim / 1 sa. 42 dk.

    IMDb: 8,3

    Yönetmen / Senaryo: Darren Aronofsky ve  Hubert Selby Jr.

    " target="_blank" rel="noopener">

     

     

    6- FIGHT CLUB (DÖVÜŞ KULÜBÜ) – 1999

    Klasikler arasına giren başarılı filmin başrollerinde Brad Pitt ve Edward Norton’u görüyoruz. Harika oyunculukların yanı sıra filmdeki semboller ve izleyiciye verilmek istenen alt mesajlar arasında adeta dayak yemişe dönüyoruz diyebiliriz. ‘’Sahip olduklarımız bize sahip oluyor’’ sözünü bu filmden sonra tekrar tekrar düşüneceksiniz. Unutmayın:

    Dövüş Kulübü'nün birinci kuralı: Asla Dövüş Kulübü hakkında konuşma.
    Dövüş Kulübü'nün ikinci kuralı: Asla ve asla Dövüş Kulübü hakkında konuşma.

    Dram-Şiddet-Gizem / 2 sa. 19 dk.

    IMDb: 8,8

    Yönetmen / Senaryo: David Fincher,  Jim Uhls ve Chuck Palahniuk (novel)

    " target="_blank" rel="noopener">

     

     

    7- WHIPLASH – 2014

    En iyi yardımcı oyuncu oscarı olmak üzere 3 dalda Oscar ve 88 ödül kazandıran filmin başrollerinde Miles Teller ve J.K. Simmons’ı görüyoruz. Filmin geneline baktığımızda bir konservatuvardaki hırslı, çalışkan öğrenci ve sert, otoriter, doyumsuz öğretmeninin ilişkisi anlatılıyor. Andrew, ailesi ve akrabaları tarafından beklediği sevgi ve saygıyı göremedikçe gitgide kendini kariyerine veriyor. Başarısı ve hırsıyla dikkat çeken Andrew, öğretmeni tarafından fark edilince yarışmalara hazırlanan bir gruba seçiliyor. Böylece sinirlerimizi yaklaşık 2 saat boyunca altüst eden film başlıyor…

    Dram-Psikolojik-Müzik / 1 sa. 46 dk.

    IMDb: 8,5

    Yönetmen / Senaryo: Damien Chazelle

    " target="_blank" rel="noopener">

     

     

    8- THE DARK KNIGHT (KARA ŞÖVALYE) – 2008

    The Dark Knight’ı kendi türleri arasındaki en iddialı eser olarak tanımlamak hiç de abartılmış olmaz. Kendi başına büyük çaplı başarı elde etmeyi başaran ilk resmi çizgi roman uyarlaması niteliğindeki filmin konusu; halk için büyük bir tehdit oluşturan Joker’in ortaya çıkmasıyla birlikte kaosa dönüşen Gotham Sokakları’nın yeniden kurtarıcılığını üstlenen Batman’in hikayesi. Çizgi roman uyarlamalarından beklenen stilize görsel yapı yerine sert ve merhametsiz bir suç metropolü yaratılıyor. Çizgi roman uyarlamaları sevdalılarının gönüllerinde taht kurmayı başarmış bu filmin yeri çoğumuzda başkadır.

    Aksiyon-Suç-Dram / 2 sa. 32 dk.

    IMDB: 9,0

    Yönetmen / Senaryo: Christopher Nolan, Jonathan Nolan ve David S. Goyer, Bob Kane(karakterler)

    " target="_blank" rel="noopener">

     

     

    9- JOKER –  2019

    Sonradan Joker adıyla herkesin tanıyacağı ancak bundan kısa süre önce sıradan bir yaşamın sıradan bir adamı olan Arthur Fleck’in acımasızlıklarla mücadele dolu hikayesi izleyiciyle buluşuyor. Sınıf ayrımı filmin ilk dakikalarından itibaren gözümüze çarpan, filmin eleştiri odağı olarak seçtiği konulardan biri. Normal olmaya çalışırken anormal olarak görülen Arthur, psikopat bir katil olan Joker... Joker filminin her detayı sinirlerinizi tahmin edemeyeceğiniz kadar bozmayı başarıyor.

    Suç-Dram-Psikolojik Gerilim / 2 sa. 2 dk

    IMDb: 8,5

    Yönetmen / Senaryo: Todd Phillips, Scott Silver

    " target="_blank" rel="noopener">

     

     

    10- THE GREAT GATSBY (MUHTEŞEM GATSBY) – 2013

    İzleyiciyi görsel anlamda oldukça çeken filmin 1920’lerin jazz havası ve 2000’lerin hip-hop kültürüyle harmanlanması dikkat çekici. ‘’Amerikan Rüyası’’ tabirine dayanan karakterler ve yaşam hayatlarını izlemek biz izleyenlere görsel bir şölen sunuyor. Francis Scott Fitzgerald’ın kaleme aldığı, Amerikan romanları arasında en iyilerden kabul edilmeyi başarmış eserin beyaz perdeye uyarlanışı her izlediğinizde filme tekrar tekrar kapılıp büyülenmenizi sağlayacak derecede başarılı.

    Dram-Romantik-Dönem Filmi / 2 sa. 23 dk.

    IMDb: 7,2

    Yönetmen / Senaryo: Baz Luhrmann, Craig Pearce ve F. Scott Fitzgerald (novel)

    " target="_blank" rel="noopener">


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.